LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Μέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος: Ο Ραββίνος Θεσσαλονίκης κατέδωσε τους Εβραίους !


Χθες, εορτάσθηκε η διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τις ναζιστικές δυνάμεις του Χίτλερ .

Μας τα έχουν πει όμως όλα ;

Παρακαλούμε δείτε όλο το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά !

Επίσης δείτε τα δύο επόμενα άρθρα που αφορά τις αποζημιώσεις .

Για τις σφαγές και τις λεηλασίες στη χώρα μας ... 60 χρόνια τουμπεκί !Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη - μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».

Πηγή : sansimera.gr

Ισραήλ:Αναγνωρίστηκαν 4 εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος

Το μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ στην Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταφέρει να αναγνωρίσει τα δύο τρίτα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων Εβραίων που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

"Στη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών καταφέραμε να προσθέσουμε περίπου 1,5 εκατομμύρια ονόματα θυμάτων στη βάση δεδομένων μας", δήλωσε ο πρόεδρος του Γιαντ Βάσεμ Αβνέρ Σαλέβ σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι στη βάση δεδομένων του μουσείου περιέχονται πλέον περισσότερα από 4 εκατομμύρια ονόματα. "Οι Γερμανοί δεν προσπάθησαν μόνο να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους, αλλά και να σβήσουν κάθε ανάμνησή τους", πρόσθεσε ο Σαλέβ υπενθυμίζοντας ότι μία από τις βασικές αποστολές του Γιαντ Βάσεμ είναι "να βρίσκει το όνομα και την προσωπική ιστορία του κάθε θύματος".

Από τα 4 εκατομμύρια ονόματα που έχουν ανακτηθεί περίπου τα 2,2 εκατομμύρια δόθηκαν από συγγενείς ή φίλους των θυμάτων. Τα υπόλοιπα προέρχονται από αρχεία και από την εργασία ιστορικών. Όμως θα είναι δύσκολο να ανακτηθούν τα 2 εκατομμύρια ονόματα που υπολείπονται, κυρίως των Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στην Ανατολική Ευρώπη, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ελλάδα.

Πηγή : http://sigmalive.com/news/international/338309Hμερομηνία δημοσίευσης: 11-11-10
Απάτη με το Ολοκαύτωμα
Θύματα - «μαϊμού» πήραν 42 εκατομμύρια δολάρια από Ταμείο στις ΗΠΑ

The New York Times

Το 1941, ενώ δραπέτευε από τους ναζί, ένα 11χρονο κορίτσι από την Ουκρανία διέσχισε τον ποταμό Δνείπερο για να βρει καταφύγιο στην πόλη Ντονέτσκ, όπου έζησε κρυμμένο με τη μητέρα του μέχρι το 1944. Ενα 13χρονο αγόρι διέφυγε από το κατεχόμενο Κίεβο με τη μητέρα και την αδελφή του, για να ζήσουν σε αγροτικές αποθήκες, υπόγεια, ακόμη και στα δάση της βόρειας Ουκρανίας.

Τα βιώματα αυτά είναι μεταξύ των χιλιάδων αντίστοιχων από ηλικιωμένους μετανάστες στις ΗΠΑ, που ζήτησαν την καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος, μέσω ειδικού ταμείου με στόχο την παροχή βοήθειας σε θύματα της ναζιστικής φυλετικής πολιτικής. Πολλές από τις ιστορίες αυτές αποτελούν, όμως, μυθεύματα ή υπερβολές, που προήλθαν από συμμορία στην οποία ανήκαν έξι υπάλληλοι του Ταμείου Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως αποκάλυψε την Τρίτη η Εισαγγελία του Μανχάταν. Εντεκα άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είχαν ως αρμοδιότητα τη στρατολόγηση «θυμάτων» του Ολοκαυτώματος και τη σύνταξη των αιτήσεών τους προς το ταμείο.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν τα τελευταία 16 χρόνια πλαστές ταυτότητες, πλαστογραφημένα δημόσια έγγραφα, αλλά και τη βαθιά γνώση τους για το Ολοκαύτωμα, για να εξασφαλίσουν περισσότερα από 42 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο. Στρατολογούσαν όσους αιτούσαν αποζημιώσεις κατά κύριο λόγο από τη συνοικία Μπράιτον Μπιτς του Μπρούκλιν, γνωστή και ως «Μικρή Οδησσό» λόγω της πλειοψηφίας Ουκρανών μεταναστών που ζουν σε αυτή, μέσω μικρών αγγελιών σε ρωσόφωνες εφημερίδες της περιοχής.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πραγματικές εμπειρίες των αιτούντων «διανθίζονταν» ώστε να γίνουν δεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία κατέβαλε τις αποζημιώσεις. Ημερομηνίες γέννησης αλλάχθηκαν, βιώματα της εποχής χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα σε ιστορίες επιβίωσης, όπως έγινε ακόμη και με φωτογραφίες εποχής πολλών αιτούντων. Μόλις το αίτημα κάποιου θύματος γινόταν δεκτό, οι κατηγορούμενοι «μεσάζοντες» εξασφάλιζαν μίζα.

Tα δύο προγράμματα

Η συνωμοσία είχε στόχο δύο προγράμματα του ταμείου, που ιδρύθηκε το 1951 σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότησή τους. Ενα από τα προγράμματα, το Ταμείο Απορίας, καταβάλλει αποζημιώσεις σε Εβραίους που έγιναν πρόσφυγες για να ξεφύγουν από τους ναζί. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων του ταμείου αποδόθηκε σε μετανάστες από πρώην κράτη του ανατολικού μπλοκ. Το Ταμείο Απορίας προσφέρει εφάπαξ βοήθημα ύψους 3.600 δολαρίων.

Το δεύτερο πρόγραμμα, γνωστό ως Αρθρο 2, προσφέρει αποζημιώσεις σε ανθρώπους που επέζησαν κρυμμένοι συχνά σε εβραϊκά γκέτο ή που έζησαν έγκλειστοι σε στρατόπεδα εργασίας ή εξόντωσης. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μηνιαίο βοήθημα 411 δολαρίων, σε άτομα με μηνιαίο μισθό μικρότερο από 1.400 δολάρια (1.000 ευρώ).

Τα ξημερώματα της Τρίτης, άνδρες του FBI συνέλαβαν έντεκα υπόπτους, στους οποίους ασκήθηκαν κατηγορίες απάτης. Ο Σεμέν Ντόνιτσερ, διευθυντής του ταμείου μέχρι την απόλυσή του τον Φεβρουάριο, κατηγορείται ως επικεφαλής της συμμορίας.

Η Εισαγγελία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 5.000 ψευδείς αιτήσεις για το Ταμείο Απορίας με συνολικές απώλειες 18 εκατ. δολαρίων και 658 για το Αρθρο 2 που οδήγησαν στη διασπάθιση 24,5 εκατ. δολαρίων.

Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_11/11/2010_421963

Δεν υπάρχουν σχόλια: