LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή νέων επικίνδυνων και απρόβλεπτων καταστάσεων στην περιοχή της Κερατέας, με αφορμή την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ., (δείγμα κι αυτό της σύγχυσης που επικρατεί ως προς την ουσία του έργου), όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκαν χθες το βράδυ με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κώστα Λεβαντή, παρόντος και του δημοτικού συμβούλου, Μανώλη Μπίστα, προκειμένου να τους μεταφέρουν την αγωνία των αστυνομικών που εδώ και σαράντα μέρες απασχολούνται σε 24ωρη βάση σε μέτρα τάξης και ασφάλειας στην περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ. και η Π.Ο.ΑΞΙ.Α. αναφέρουν ότι:«Ειδικότερα, τονίσαμε ότι η αγωνία όλων είναι έκδηλη, καθόσον αμφισβητούνται οι αναγκαίες εγγυήσεις για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας, αφενός των αστυνομικών, αφετέρου δε των ίδιων των κατοίκων της περιοχής, διότι όσο εκκρεμεί η έκδοση δικαστικών αποφάσεων για την έναρξη ή μη των εργασιών του έργου, η συνεχιζόμενη παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων σε μια ερημική περιοχή, προσφέρεται για άναρχες εκδηλώσεις βίας και ύποπτες κινήσεις, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, μεταφέραμε την πάγια θέση των Ομοσπονδιών μας ότι καταδικάζουμε τις πράξεις βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται και ότι τασσόμαστε κατά της χρησιμοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων για την επιβολή αποφάσεων που συναντούν την κατακραυγή της κοινωνίας, όταν δεν υπάρχει ενημέρωση για την ορθότητα των αποφάσεών αυτών, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση, όταν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, αναφορικά με αυτή καθαυτή τη νομιμότητα του έργου.

Είναι ανεπίτρεπτο να κατευθύνεται η οργή των πολιτών κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και να χρησιμοποιούνται οι συνάδελφοί μας για να επιβληθεί η κυβερνητική πολιτική ή όποια άλλη απόφαση, εφόσον δεν έχει προηγηθεί εκτενής δημόσιος διάλογος και δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή κοινωνική συμβίωση στην περιοχή.

Εκ μέρους του κ. δημάρχου, ο οποίος συμμερίστηκε τον προβληματισμό μας και καταδίκασε με τη σειρά του τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, μας γνωστοποιήθηκε ότι είναι ασαφής η κυβερνητική πολιτική για το εύρος του έργου και την εξέλιξή του με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται ακόμα και ακραίες ενέργειες, ενώ τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή, ώστε να επανέλθει η ηρεμία, δεδομένου ότι δεν έχουν εκδοθεί οριστικές δικαστικές αποφάσεις.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσφοράς και τη βαρύτητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς να τροφοδοτείται η ένταση και η παραπληροφόρηση.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η βία και οι επιθέσεις, μόνο αποπροσανατολιστικά λειτουργούν, βλάπτουν το ίδιο το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής, αφού τελικά αυτό που μένει είναι η σύγκρουση και οι εντυπώσεις, ενώ το ζητούμενο είναι η νηφάλια αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=241753&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: