Όπως διαβάζουμε στα blogs antilogos και filologos10., ο δικτάτορας Μπέν Άλι ( στη φώτο παρασημοφορεί τον σοσιαλιστή «ευεργέτη» της χώρας μας κ. Στρος Καν) και το σοσιαλιστικό του κόμμα, ανήκαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία ανήκει και το σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ) και της οποίας Πρόεδρος είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας κ. Παπανδρέου.
Προφανώς εκεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, είτε δεν έχουν καλά αντανακλαστικά,…..
αφού δεν κατάλαβαν τόσα χρόνια τώρα ότι ο Μπεν Άλι ήταν δικτάτορας και εξόντωνε συστηματικά πολιτικούς του αντιπάλους, είτε είναι μεγάθυμοι και συγχωρούσαν τον φίλο και μέλος τους δικτάτορα.
Στον Ριζοσπάστη διαβάζουμε, κάτι που ομολογουμένως είχε ξεφύγει ακόμα και από το διαδίκτυο:
«Ε, λοιπόν, ο κύριος Μπεν Αλί, ο στρατιωτικός καριέρας που είχε φοιτήσει στην Ειδική Στρατιωτική Σχολή της Γαλλίας, αλλά και στην Ανώτατη Σχολή Πληροφοριών και Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο κύριος που από το λεγόμενο«ιατρικό πραξικόπημα» του 1987 μέχρι και προχτές που απέδρασε κυνηγημένος διατηρούσε την εξουσία στην Τυνησία, ήταν – αυτός και το κόμμα του το RCD – εκλεκτά μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!»
Το RCD και ο Μπεν Αλί διαγράφτηκαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή του κ. Γιώργου Παπανδρέου, μόλις πριν λίγες μέρες, στις 18 Γενάρη, και αφού πρώτα είχε εκτελέσει πάνω από 100 εξεγερμένους Τυνήσιους…
Οι «κατσαρίδες», ο σύντροφος Μπεν Άλι και ο Στρος Καν…
υπογράμμισε πως αυτή η αραβική χώρα «αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση». Πανευτυχής ο σύντροφος Μπεν Άλι, εξέχον μέλος και αυτός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας πρόεδρος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις του Γάλλου συντρόφου του και τον παρασημοφόρησε, εκθειάζοντας την προσφορά του στους λαούς των χωρών που παλεύουν σκληρά να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη.
Οι «κατσαρίδες», ο σύντροφος Μπεν Άλι και ο Στρος Καν
Δημοσιεύθηκε 22 1 2011.
Στο Τούνεζι στην Μπαρμπαριά τους έπιασε κακοκαιριά
Πριν από λίγα χρόνια, το Νοέμβριο του 2008, ένας «δικός μας άνθρωπος» από το ΔΝΤ, ο σύντροφος Ντομινίκ Στρος Καν, βρέθηκε στην Τύνιδα για να επιθεωρήσει την οικονομία της χώρας. Τα βρήκε όλα ωραία. Τους αριθμούς να ευημερούν, τους πλούσιους πλουσιότερους και το λαό ξεζουμισμένο και εξαθλιωμένο.
Όπως συνηθίζει κάθε φορά που επισκέπτεται μια χώρα υποτακτικών ο σύντροφος Ντομινίκ εξέφρασε την ευαρέσκειά του, τόνισε πως «δεν υπάρχουν φόβοι για το μέλλον της Τυνησίας», αφού «όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά». Ακόμη υπογράμμισε πως αυτή η αραβική χώρα «αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση». Πανευτυχής ο σύντροφος Μπεν Άλι, εξέχον μέλος και αυτός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας πρόεδρος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις του Γάλλου συντρόφου του και τον παρασημοφόρησε, εκθειάζοντας την προσφορά του στους λαούς των χωρών που παλεύουν σκληρά να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη.
Και περνούσε ο καιρός και ζούσαν αυτοί καλά και οι υπόλοιποι χειρότερα. Αυτοί οι φτωχοδιάβολοι της Τυνησίας. Οι νέοι που είχαν πτυχία, αλλά όχι δουλειά. Οι κάτοικοι των φτωχοσυνοικιών, μακριά από τις τουριστικές βιτρίνες που δεν είχαν να αγοράσουν ψωμί. Οι «κατσαρίδες» που ζούσαν σπρωγμένες στο περιθώριο. Ουδείς ησχολείτο μαζί τους. Όσο κι αν συσσωρεύονταν τα προβλήματα. Γιατί ο Μπεν Άλι και οι διάφοροι Ντομινίκ Στρος Καν τα έκρυβαν κάτω από το χαλί.
Όμως λογάριαζαν χωρίς τις «κατσαρίδες». Νόμιζαν πως μια ζωή θα τις κρατούσαν μονίμως σε κατάσταση ύπνωσης. Γελάστηκαν οικτρά. Ήρκεσε μια σπίθα, η αυτοπυρπόληση του νεαρού πτυχιούχου Πληροφορικής, ο οποίος για να ζήσει έκανε τον πλανόδιο λαχανοπώλη. Και ξεχύθηκαν στους δρόμους χωρίς να μπορέσουν ούτε οι σφαίρες να τους σταματήσουν. Και νίκησαν, ακόμη κι αν το πλήρωσαν με 80 νεκρούς και αναρίθμητους τραυματίες. Και ο Μπεν Άλι έφυγε νύχτα για να γλιτώσει τη λαϊκή οργή. Με όλα αυτά έμαθε, επιτέλους, ο κόσμος τι συνέβαινε στην Τυνησία. Τα ίδια που συμβαίνουν και σε πολλές άλλες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Αλγερία, που και εκεί έχουν ξεσηκωθεί οι φτωχοδιάβολοι. Κι αν επαληθευθούν οι «μαύρες» προβλέψεις του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών ( FAO) για την επερχόμενη μέσα στα επόμενα χρόνια διατροφική κρίση, τότε πολλοί έχοντες και κατέχοντες δεν θα πρέπει να κοιμούνται και τόσο ήσυχοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου