LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Εντός του Φεβρουαρίου πιθανότατα αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου μετά την προσφυγή του εργολάβου σε βάρος την πρώτης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου, το οποίο αναγνωρίζοντας το δίκιο αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Λαυρεωτικής απαγόρευσε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή μέχρι

α)να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας,
β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ων ανάδοχοι αυτού του έργου,
γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και
δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Το Ειρηνοδικείο Λαυρίου επιφυλάχθηκε να εκδώσει οποιαδήποτε απόφαση πριν λάβει υπόψη του τις θέσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών οι οποίες θα κατατεθούν ενώπιων του την ερχόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου παραμένει σε ισχύ η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου που απαγορεύει την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, μέχρι την έκδοση νέας απόφασης.
Αμέσως μετά εκατοντάδες κάτοικοι της Λαυρεωτικής πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Λαυρίου παρά την προσπάθεια ισχυρής αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ να εμποδίσουν την ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Μάλιστα χρειάστηκε να ασκηθεί πίεση από τους πολίτες προς τους αστυνομικούς για να ανοίξουν τον φραγμό που είχαν εντολή να δημιουργήσουν σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσουν την πορεία των κατοίκων.

Χθες το βράδυ κάτοικοι της περιοχής σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας έχτισαν με τσιμεντόλιθους την είσοδο της εφορίας Λαυρίου. Οι αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα τρία άτομα, άσχετα με το συμβολικό χτίσιμο της εισόδου της Δ.Ο.Υ (ανάμεσά τους κι έναν ανήλικο), οι οποίοι αφέθηκαν τελικώς ελεύθεροι ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα είχαν ήδη καταφθάσει για συμπαράσταση δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: