LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ​Σ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ​Σ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13( ΕΝΣΤΟΛΟΣ), Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011,
Σπατάλες – πρόκληση  στην  ΕΛ.ΑΣ. σε καιρό δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης. Τρία εκατομμύρια ευρώ για Κερατέα και Τούμπα!
ΣΥΡΡΟΣ ΒΑΙΟΣ
Σε μια απίστευτη οικονομική σπατάλη που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης επιδίδεται τους τελευταίους δύο μήνες η ηγεσία της αστυνομίας,  προσπαθώντας να ικανοποιήσει και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο τις όποιες δίκαιες ή άδικες πολιτικές εντολές και αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης.
 Σπατάλες που σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή που το σύνολο της Ελληνικής αστυνομίας εκπέμπει SOS προς την πολιτική και φυσική ηγεσία για την οικονομική κατάρρευση του Σώματος, την ίδια ακριβώς στιγμή που παραμένουν καθηλωμένα δεκάδες περιπολικά και μηχανές σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Μια θλιβερή πραγματικότητα που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες εκ των πραγμάτων αδυνατούν πλέον να επιτελέσουν το έργο τους που είναι πρωτίστως η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών της χώρας.
Αν αυτού η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καταστρώνει επιτελικά σχέδια για την κινητοποίηση και μεταφορά τεράστιων αστυνομικών δυνάμεων ακόμη και στην άλλη άκρη της χώρας, όπως έγινε για παράδειγμα πρόσφατα για το  ποδοσφαιρικό ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που έγινε  μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών!
 Για αυτό το διήμερο στη νύμφη του Θερμαϊκού, σύμφωνα με πληροφορίες σπαταλήθηκαν κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ και μάλιστα με τους επικεφαλείς όπως πληροφορηθήκαμε να διαμένουν σε λουξ δωμάτια με θέα τον πανέμορφο Θερμαϊκό. Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ για ένα άδειο γήπεδο, κάπου 130 εκατομμύρια παλαιές δραχμούλες δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε. Χρήματα από το  υστέρημα του Ελληνικού λαού πεταμένα από την …πόρτα του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που «περιπολούσε» στις λαϊκές γειτονιές της Τούμπας αναζητώντας εναγωνίως από ψηλά ομάδες οπαδών που θα μπορούσαν να δικαιολογούσαν την παρουσία τόσων χιλιάδων αστυνομικών σε μια συνοικία της Θεσσαλονίκης.
Εκατομμύρια πεταμένα  στα …σκουπίδια
Το όργιο σπατάλης συνεχίζεται εδώ και 70 ημέρες και στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής όπου καθημερινά, μέρα και νύχτα από τις 11 του περασμένου Δεκεμβρίου, εκατοντάδες αστυνομικοί από όλες της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τόσο της Αττικής ( ΓΑΔΑ) όσο των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων που στέλνουν καθημερινά ενισχυτικές δυνάμεις, βρίσκονται καθηλωμένοι σε ένα ρέμα του Δήμου Λαυρεωτικής με εντολή να περιφρουρήσουν δύο φορτηγά και μια μπουλντόζα(!!!) που βρίσκονται στην κορυφή ενός λόφου του Οβριόκαστρου, εκεί όπου η πολιτεία σχεδιάζει να κάνει χωματερή.
Αυτή η κωμικοτραγική κατάσταση θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν δεν απειλούνταν καθημερινά οι ζωές των αστυνομικών και των κατοίκων που αντιδρούν σθεναρά στην προοπτική να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ  δίπλα από τα σπίτια τους.  Οι σφοδρές συγκρούσεις είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα. Οι καταγεγραμμένοι τραυματίες από την πλευρά των αστυνομικών είναι δεκάδες, κάποιοι με ελαφρά και κάποιοι με σοβαρά τραύματα και εγκαύματα.  Αυτή είναι μόνο μία από τις παραμέτρους του προβλήματος που λέγεται Λαυρεωτική, το οποίο τείνει  να εξελιχθεί σε Βατερλό της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. 
Η άλλη κορυφαία παράμετρος είναι το κόστος που πλέον αγγίζει δυσθεώρητα ύψη για εποχές σκληρής οικονομικής λιτότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης στην Λαυρεωτική, με μέτριους υπολογισμούς, μέχρι στιγμής αγγίζει τα 2.500.000 ευρώ!   Χωρίς εδώ να συνυπολογιστεί το κόστος από τα καμένα αστυνομικά τμήματα Τάξης και Τροχαίας, από τα σπασμένα και καμένα αυτοκίνητα – τζιπ της ασφάλειας και των ΥΑΤ και το κόστος από  καντίνα του μηχανοκινήτου που έγινε στάχτη από βόμβες μολότοφ.
Πλήγμα στην εικόνα της ΕΛ.ΑΣ.
 Η πιο σοβαρή παράμετρος όμως έχει να κάνει με την ανυπολόγιστη φθορά που έχει υποστεί τις τελευταίες ημέρες η εικόνα της  Ελληνικής Αστυνομίας στον  «πόλεμο» της Κερατέας.  Μια εικόνα που αδικεί κατάφορα τους χιλιάδες αστυνομικούς ανά την επικράτεια που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες και βρίσκονται καθημερινά με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος στο πλευρό του πολίτη.
 Όπως επισημαίνουν στον «Ε» αστυνομικοί που ζουν από κοντά το πρόβλημα που λέγεται Κερατέα, η υπόθεση δυστυχώς φαίνεται να εξελίσεται πλέον σε προσωπική βεντέτα των αξιωματικών που σχεδίασαν στα χαρτιά την όλη επιχείρηση αλλά απέτυχαν παταγωδώς γιατί αγνοούσαν την πραγματικότητα στην περιοχή.  Η πικρία της  αποτυχίας όπως τονίζουν οι ίδιοι αστυνομικοί, μεταλλάχτηκε σε απίστευτο πείσμα που δεν ταιριάζει σε επαγγελματίες αξιωματικούς με συνέπεια η έλλειψη νηφαλιότητας στην λήψη αποφάσεων,  να οδηγεί σε συνεχή λάθη που αντί να αποκλιμακώνουν την ένταση,  οξύνουν περισσότερο τα πνεύματα και εξαγριώνουν έναν ολόκληρο δήμο 30 χιλιάδων κατοίκων και όχι μόνο.
Αποφάσεις που θέτουν όμως και σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των χιλιάδων αστυνομικών που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και μάλιστα σε θέματα καθαρά άσκησης πολιτικής που δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας.
 Οι θλιβερές εικόνες με τις βιαιοπραγίες και τις οδομαχίες στις γειτονιές της πόλης, μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων έφτασαν μέχρι και την Νέα Ζηλανδία, δίνοντας προς τα έξω μια εικόνα που δυστυχώς δεν τιμάει την Ελληνική Αστυνομία.
Πηγή : lavreotiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: