LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης ...

Γ

ράφει η Πόπη Σουφλή

Με καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, απαντά η Δημοτική Αρχή της Κερατέας, στην προσπάθεια της κατοχικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κατασκευάσει ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.

Ο έγκριτος νομικός Απόστολος Παπακωνσταντίνου, που έχει αναλάβει την υπόθεση του ΧΥΤΑ σε νομικη βάση, προέβη σήμερα, σε καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά την καταγγελία και στην UNESCO.

Το γεγονός ότι κινητοποιούνται παγκόσμιοι και πανευρωπαϊκοί φορείς για το ΕΓΚΛΗΜΑ στην Κερατέα, δημιουργεί νέες ελπίδες για τη αποτροπή του.

Τα attikanea φέρνουν στο φως της δηοσιότητας, κατ' αποκλειστικότητα, τη νέα αυτή ...προσφυγή.



ΠΡΟΣ: ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ
ΥΠΟΨΗ: Μονίμου Αντιπροσώπου κ. Αθ. Δενδούλη.
Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρέσβη.
Με την από 14.02.2011 καταγγελία, του Δήμου Λαυρεωτικής και τριών χιλιάδων περίπου ελλήνων πολιτών προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, επιδιώκεται η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των οργάνων του προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου τουΟβριοκάστρου Κερατέας από την προγραμματιζόμενη κατασκευή, σε τμήμα του, Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Σημειώνεται ότι ο ως άνω χώρος βρίσκεται εντός του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Λαυρεωτικής. Είμαι βέβαιος ότι μελετώντας την καταγγελία θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η επιχειρούμενη καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου του Οβριοκάστρου Κερατέας αντίκειται ευθέως στις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, αντιστρατεύεται τις διατάξεις της Συμβάσεως της Γρανάδας του έτους 1985 για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην Ευρώπη (ν. 2039/1992), της (αναθεωρημένης) Ευρωπαϊκής Συμβάσεως της Βαλέττας του έτους 1992 για την Προστασία της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς (ν. 3378/2005) και της Συμβάσεως των Παρισίων του έτους 1969 για την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν. 1127/1981).
Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την ουσία του προβλήματος που γεννάται και να ζητήσουμε τη δική σας πολύτιμη συνδρομή. Για τον λόγο αυτό, σας αποστέλλουμε την ως άνω καταγγελία μας.
Παρακαλώ δεχθείτε τα προσωπικά μου αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπό σας.

Με τιμή
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Δρ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, 10675 Αθήνα - Κολωνάκι
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!

ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ