LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι καλοί λογαριασμοί...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση της

Πρωτοβουλία Αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής

Όταν το βράδυ της Τρίτης, μετά τις πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, ενημερωθήκαμε απο κάποιους συναγωνιστές οτι την επόμενη μέρα υπήρχε κάλεσμα για “Ανοιχτή συνέλευση”, θεωρήσαμε οτι είχαμε να κάνουμε με μια ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: μια διαδικασία που ο καθένας είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί επι των ζητημάτων που έχουν τεθεί απο αυτούς που καλούν εκφράζοντας την προσωπική ή την άποψη της συλλογικότητας που είναι εκπρόσωπος.

Αντ΄ αυτού, αυτό το οποίο είδαμε εχθές απείχε πάρα πολύ απο αυτό το πλαίσιο. Ένα μάζεμα για να ακούσουμε κατα κύριο λόγο τις τοποθετήσεις διαφόρων κόμματων , με απώτερο σκοπό ουσιαστικά να μας πείσουν όλοι οτι αυτοί είναι οι πλέον κατάλληλοι εκφραστές της αντίστασης μας. Πέραν αυτού, η φωνή των πραγματικών πρωταγωνιστών, των τίμιων κατοίκων της Λαυρεωτικής και των αλληλέγγυων απο άλλες περιοχές της χώρας, ήταν απούσα.

Σε αυτό το νυφοπάζαρο εμείς δεν χωράμε. Ουδέποτε θελήσαμε να εισπράξουμε καμία πολιτική υπεραξία για τον αγώνα μας, και ας είμαστε σταθερά(και σαν πολιτικός χώρος, και σαν συλλογικότητα) παρόντες σε κάθε μορφή έκφρασης του. Είναι έξω απο τον τρόπο σκέψης μας, να μετράμε την επιτυχία ενος αγώνα με κουκιά σε μια κάλπη. Αντ αυτού, προτάσσουμε την οργάνωση που δε θα βρίσκει κανέναν κερδισμένο πάνω στον κόπο κανενός άλλου.

Και αν για τους πολλούς απο τους χθεσινούς ομιλητές υπήρχε η προφανής αιτιολόγηση της παρουσίας τους με βάση την στάση που έχουν κρατήσει και στο θέμα του αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ αλλά και στη γενικότερη τους στάση(και ας μας χωρίζουν πολλές πολιτικές επιλογές), η παρουσία του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη μας φαντάζει στα όρια του κωμικοτραγικού.

Όταν ο λαός της Κερατέας μαζεύεται για να απαντήσει στην αστυνομοκρατία που δέχεται απο το Κράτος, η παρουσία ενός βουλευτή του μεγαλύτερου φιλομπατσικού φορέα της χώρας είναι τουλάχιστον προκλητική. Με δεδομένη την προσωπική του ιστορία (με την τραμπούκικη παρακρατική επίθεση ενάντια σε κινητοποιήσεις με τσεκούρια) την οποία δεν έχει αποκυρήξει αλλά και τις αναρίθμητες τιμητικές αναφορές σύσσωμου του ΛΑΟΣ σχετικά με τα ΜΑΤ, είναι μόνο λογικό το πόσο δεξιότεχνα απέφυγε να αναφερθεί καν στην εγκληματική στάση των φρουρών του Κράτους στις προχθεσινές συγκρούσεις.

Εμείς απο τη μεριά μας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε να περάσει αυτό το γεγονός αναπάντητο. Τασσόμαστε ενάντια στη εγκατάσταση των ΧΥΤΑ στην Λαυρεωτική γη όπως και στεκόμαστε και υπέρ σε κάθε αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας. Ο αγώνας μας δεν έχει κανένα κοινό με πολιτικάντηδες που προσπαθούν να χαϊδέψουν τα αυτιά του λαού μόνο και μόνο για να κάνουν το ακριβώς αντίθετο στην επόμενη στροφή, ούτε με κόμματα που κατ εξακολούθηση χτυπάνε την εργατική τάξη. Και είναι σε αγώνες σαν αυτόν της Λαυρεωτικής, που θεωρούμε οτι τα προτάγματα μας για αυτοοργάνωση- ισότητα- άμεση δημοκρατία, βρίσκουν τον χώρο να πραγματωθούν στον σημερινό κατακερματισμένο κόσμο.

Πρωτοβουλία Αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: