LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Απόπειρα τρομοκράτησης των κατοίκων που αντιδρούν στο ΧΥΤΑ


ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Στη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και ενός ακόμα κατοίκου προχώρησε η αστυνομία

Σε νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και του Λαυρίου ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Ομβριόκαστρο προχώρησε προχθές το βράδυ η κυβέρνηση, με την αστυνομία να συλλαμβάνει δύο άτομα, τον Βάλσαμο Συρίγο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και τον Ηρακλή Κατσαρό, κάτοικο της περιοχής κατά τη διάρκεια συμβολικής κινητοποίησης που γινότανε στην Εφορία Λαυρίου.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν σε μια μαζική κινητοποίηση οι κάτοικοι της περιοχής θέλησαν συμβολικά να χτίσουν τοίχο στην είσοδο της Εφορίας Λαυρίου. Αστυνομικές δυνάμεις όταν αντιλήφθηκαν το γεγονός έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να εμποδίσουν το χτίσιμο συλλαμβάνοντας τα δύο άτομα τους οποίους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα με σκοπό όπως τους ενημέρωσαν στην αρχή να τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα και κάτω από την πίεση εκατοντάδων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων όμως παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης συνεχίστηκαν και χθες το πρωί με μαζική συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Εκεί, εκδικαζόταν η έφεση που έχει ασκήσει το δημόσιο στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί τα έργα κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η υπόθεση τελικά πήρε αναστολή και η εκδίκασή της θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Σε δήλωση στο «Ρ» ο Β. Συρίγος επισήμανε ότι: «Οι συλλήψεις της αστυνομίας αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια του αστικού κράτους να τρομοκρατήσει τον αγώνα των κατοίκων και να επιβάλει με το έτσι θέλω τη χωματερή στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Και το χτίσιμο πόρτας στο κτίριο της Εφορίας αποτελούσε μια συμβολική κίνηση ενάντια και στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης η οποία θέλει να παραχωρήσει στους ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων και να επιβάλει μεθόδους με τραγικές συνέπειες στην υγεία αλλά και στην τσέπη του λαού. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στο θέμα των απορριμμάτων αλλά και στις γενικότερες αντεργατικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις».

Πηγή :http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: