LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΜΟΣ, ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!

Αναβρασμός παντού! Οι γιατροί σε καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας και απεργίες, όπως και οι φαρμακοποιοί, οι αγρότες σε κινητοποιήσεις, η Κερατέα αντιστέκεται ακόμα στην Μπομπολοκρατεία, η πλατεία Συντάγματος γεμίζει με κόσμο εναντίον της “ Κάρτας του Πολίτη”, το κίνημα “ Δεν πληρώνω” μεγαλώνει και παρά τον πόλεμο που δέχεται και με σημερινές κινητοποιήσεις άνοιξαν τα διόδια.

Οι υπουργοί κρυμμένοι, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, αλλά έχουν περίσσιο θράσος. Ενώ είναι οι μεγαλύτεροι και γλειωδέστεροι τσαμπατζήδες, με τεράστια έξοδά τους να καλύπτονται από τον λαό, απειλούν λένε ότι θα εμποδίσουν τους γιατρούς και τους “ τζαμπατζήδες” με νομοθετήματα… Η απόλυτη καθεστωτική λογική δηλαδή… Ή κάνεις ότι σου πω ή σε τιμωρώ!

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι υπάρχουν πολίτες πλέον δεν φοβούνται τέτοια πράγματα, δεν ανέχονται απειλές, γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Όσο για τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες να τους θυμίσω αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο μάθημα της Πολιτικής Αγωγής στο δημοτικό…

“ Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!

Όταν μια κυβέρνηση νομοθετεί με σκοπό να τιμωρήσει όσους διαφωνούν μαζί της και κινητοποιούνται, χάνει αυτομάτως κάθε επαφή με την κοινωνία και τον λαό και φυσικά την ήδη αμφίβολη λαϊκή αποδοχή. Και η ελληνική κυβέρνηση την έχει χάσει εδώ και καιρό. Οι μόνες αποφάσεις που παίρνει είναι, ό,τι επιβάλλουν οι τροϊκανοί και ό,τι χρειάζεται για να κατασταλλούν οι αντιδράσεις.

Πλέον όμως οι αντιδράσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μια κινητοποίηση αντιμετωπίζεται, 2 νέες προκύπτουν. Τα ΜΜΕ χάνουν καθημερινά έδαφος στον έλεγχο της μάζας και οι νεότεροι που κυρίως πλήττονται απ’ ότι βιώνουμε σήμερα δεν εμπιστεύονται κανέναν και αντιδρούν.

Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσες προβοκάτσιες και να κάνουν, όσο και να προπαγανδίσουν, ο απλός κόσμος που μέχρι εχθές έσκυβε το κεφάλι κουράστηκε να κάνει τον καρπαζοεισπράκτορα.

η εικόνα είναι του ιστολογίου taxalia

Πηγή : olympia.gr

Το τελευταίο στάδιο του κοινωνικού αυτοματισμού είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός..

Share

Ένας από τους γνωστούς τρόπους αντιμετώπισης των απεργιών είναι ο “κοινωνικός αυτοματισμός”. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική που διαμορφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κράτος δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οργισμένοι ή αγανακτισμένοι πολίτες να επιτίθενται εναντίον των απεργών. Το “δηλητήριο” για να γίνει η επαγγελματική ομάδα που αντιδρά ”ο εχθρός του λαού” άρχισε ήδη να διαχέεται από αυτούς που μιλούν για κίνδυνο της οικονομίας, αλλά προπάντων για “αποσταθεροποίηση”.

Ποιος όμως εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο αυτήν την έκφραση; Ο πρωτομάστορας του εγχώριου κοινωνικού αυτοματισμού δεν είναι άλλος από τον Δ. Ρέππα, στις αγροτικές κινητοποιήσεις το 1996-1997…

Ένα τέτοιο ιδιότυπο εσω-κομματικό αυτοματισμό εξέφρασε στη πρόσφατη κόντρα του με τον Παπακωνσταντίνου, φορώντας το συνδικαλιστικό καπέλο και λαμβάνοντας το μέρος των εργαζόμενων.

Ο Δ. Ρέππας έχει την ικανότητα να προκαλεί τέτοιου είδους καταστάσεις, διατηρώντας ρίζες με το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας ισχυρούς δεσμούς με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Μόνο αυτές οι διττές προσωπικότητες, αυτές που “παίζουν μπάλα παντού” έχουν την ευχέρεια και την δυνατότητα να φέρνουν αντιμέτωπες δύο ή και περισσότερες κοινωνικές ομάδες…

Το σχέδιο είναι απλό:

1. Κατασυκοφάντηση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων (αλήτες φορτηγατζήδες, απατεώνες ταξιτζήδες, τεμπέληδες λιμενεργάτες)

2. Απόδοση συντεχνιακών χαρακτηριστικών, με σκοπό την περιχαράκωσή τους από την υπόλοιπη κοινωνία και τα προβλήματα.

3. Παρουσίαση των αιτημάτων με τρόπο αποκομμένο από την οικονομικοί πραγματικότητα (σε αυτό το σημείο έχουν ευθύνη και οι ίδιοι)

Και πάντα η προπαγάνδα των δημαγωγών καταλήγει στο «τι προτείνετε τώρα αφού όλα είναι μονόδρομος

Do It Yourself. Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, κατάλαβέ το έστω και με καθυστέρηση. Μόνο η αυτοοργάνωση και η συλλογική δράση με αυτούς που μπορείς να συνεννοηθείς θα σε κάνει να πάρεις την κατάσταση πραγματικά στα χέρια σου. Βγες από τα στατικά κουτάκια που με περισσή φροντίδα σε εναπόθεσε η ελληνική κοινωνία του μικροαστισμού, η οικογένεια, το κράτος, το σχολείο, το κόμμα για να σε έχει εξαρτημένο, κακομαθημένο και ελεγχόμενο και επιτέλους αυτοσχεδίασε. Αφού δε σου κάνει η ταινία που σου προβάλλουν, σκηνοθέτησε επιτέλους τη δική σου.

Χαμογελάτε λοιπόν, κάνεις τους άλλους να ανησυχούν. Και αυτό είναι καλό…γιατί πολύ ησυχία έχει πέσει…
Γιατί πολύ απλά το τελευταίο στάδιο του κοινωνικού αυτοματισμού είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός..

Θ.

(πίνακας: Salvador Dali – Cannibalism in Autumn)

Πηγή : antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: