LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αναδημοσίευση παλαιότερου κειμένου ...




Το παρακάτω κείμενο το δημοσιεύσαμε την Πρωτοχρονιά στο facebook. Δεν νομίζουμε να έχει χάσει σε κάτι από το επίκαιρο του θέματος που πραγματεύεται, οπότε το επαναδημοσιεύουμε και στο blog ευελπιστώντας να μην σας κουράσει ... 

Στις μεγάλες γιορτές της ανθρωπότητας αλλά και στο χάραγμα μιας νέας χρονιάς, είθισται όλοι να  προσπαθούμε να ζεστάνουμε τις καρδιές μας αλλά και των συνανθρώπων μας με ευχές. Για να μην παραμείνουν όμως αυτές οι ευχές  ένα απλό ευχολόγιο χωρίς αντίκρισμα, απαιτείται ο αναπροσανατολισμός της ζωής και της καθημερινότητας μας στο συλλογικό εμείς και όχι στο ατομοκεντρικό εγώ.
Τη δύσκολη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και τις πολύ δυσκολότερες που έπονται η ευημερία του κάθε ένα από εμάς και ο τρόπος αντιμετώπισης των προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων  θα εξαρτάται ευθέως από το επίπεδο συλλογικής συνείδησης  που θα έχει αναπτύξει ο κάθε ένας μας μέσα του. 
Δεν ξεχνάμε ότι αυτό που εμείς απευχόμαστε για τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ήδη το ζούνε στη χειρότερη τους μορφή χιλιάδες συμπολιτών μας σε αυτή τη χώρα, για να μην αναφερθούμε σε γωνιές του Πλανήτη που ποτέ δεν ξέφυγαν από τη μιζέρια, τον πόνο, τις αρρώστιες, τις συρράξεις, τη δίψα και την πείνα ι 
Για να γίνουν λοιπόν οι ευχές μας γεγονός προϋπόθεση είναι να διαφυλάξουμε το συλλογικό επίπεδο ευημερίας ως κόρη οφθαλμού και παράλληλα να σταθούμε εμπράκτως  αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας απαλύνοντας τα προβλήματα τους.  
Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι πολλά πράγματα θα έπρεπε να βελτιωθούν στον κοινωνικό βίο, συλλογική απαίτηση μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η λειτουργία των Θεσμών της Δημοκρατίας, η διαφύλαξη και ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας, λογοδοσία όσων διαχειρίστηκαν   Δημόσιο Χρήμα τα τελευταία 40 χρόνια και η άμεση έρευνα του Πόθεν Έσχες της περιουσίας όλων τους !  Μας είπαν ότι μαζί τα φάγαμε ας μας το αποδείξουν !
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι ούτε μονόδρομοι υπάρχουν ούτε αυτός ο δρόμος που πήρε  ο τόπος οδηγεί πουθενά αλλού παρά στο ξεπούλημα των ζωών μας, την κατάργηση της μεσαίας τάξης προς όφελος της Παγκόσμιας Ολιγαρχίας και των εδώ εκπροσώπων τους . Εξάλλου τον ίδιο δρόμο θα πάρουν λίγο ή πολύ όλοι οι ανεπτυγμένοι λαοί χωρίς αυτό να είναι τυχαίο. 
Καταδικάζουμε συλλογικά το είδος της επιχειρηματικότητα τους που αφού μπούκωσε στα κέρδη για πολλά χρόνια, κατόπιν με τη δημιουργία προϊόντων απάτης δημιούργησαν μια κρίση, τις ζημιές της οποίας τις μεταβιβάζουν με σχέδιο στους πολλούς, με ταυτόχρονη μάλιστα κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος , βάζοντας υποθήκη για τη μετατροπή μας  σε ΔΟΥΛΟΥΣ κυριολεκτικά !
Στο όνομα της μείωσης της σπατάλης, καταργούν κοινωνικές δομές δεκαετιών καταπιέζοντας το λαό με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς μόνο και μόνο για να μεταβιβάσουν μεγάλα κομμάτια Εθνικού Θησαυρού στους ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ.¨ Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι " αυτός ο τόπος δεν παράγει τίποτα¨ , χωρίς να μας λένε γιατί οι πολιτικές τους μας έφεραν εδώ.
ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,  ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ¨Οτι έχουν διαψεύσει το έχουν εφαρμόσει. Κατέλυσαν τη Δημοκρατία θέτοντας την εκτελεστική πάνω από κάθε άλλη εξουσία. Ο κοινοβουλευτισμός είναι διακοσμητικός, η Δικαιοσύνη ελέγχεται, ο Δημόσιος Τομέας το ίδιο ! Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις ευνοούν την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. 
Αγαπημένη τους τεχνική η σαλαμοποίηση της κοινωνίας σε μικρά κομμάτια και το ξεπάστρεμα κάθε κλάδου ξεχωριστά με την πρόκληση κοινωνικού αυτοματισμού ! Εάν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν έτσι, τότε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει η σειρά μας !
Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε μάθει να  λειτουργούμε συλλογικά ως πολίτες με βάση το εμείς, ελέγχοντας καθημερινά τις πράξεις και παραλήψεις τους και απαιτώντας να λογοδοτήσουν. Αφήσαμε την άσκηση πολιτικής και τη λήψη αποφάσεων για τη ζωή μας  να την ασκούν εν λευκώ και μονοπωλιακά όλοι αυτοί οι απατεώνες που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και  τώρα λειτουργούν  με τις πρακτικές της MAFIA για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους . 
Ήρθε  η ώρα να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και πράξης. Ότι κάναμε μέχρι τώρα αφορά μια εποχή που παρήλθε. 
Απομακρυνόμαστε από  το μικρο συμφέρον που μας διαιρεί, κλείνουμε τα αυτιά μας στη μικροπολιτική που τους εξυπηρετεί, αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τα δίκαια μας .  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΡΑΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  για όλα τα καυτά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή μας. 
Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα είναι καταστροφική για μας και τα παιδιά μας !
Ο αγώνας για τα σκουπίδια πρέπει να αποτελέσει την πρώτη μεγάλη ΗΤΑ για την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ !
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ  ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ! 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: