LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΗΛΕΚΤΩΡ" ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

«Στολίδι της ανακύκλωσης» χαρακτήρισε το νέο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕ-ΚΤΩΡ ΑΕ και πρόεδρος της ΕΠΑΝΑ, Αθανάσιος Κατρής


Πηγή:www.capital.gr

Ηλέκτωρ: Καμία ανάμειξη στο έργο του ΧΥΤΑ της Κερατέας


Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 - 20:07


"Η Ηλέκτωρ όχι απλώς δεν έχει καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου του ΧΥΤΑ της Κερατέας, αλλά ούτε καν συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής".

Τα παραπάνω διευκρινίζει η διοίκηση της εταιρείας σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Λαυρεωτικής και τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, ενώ σημειώνει ότι η σύμβαση κατασκευής του έργου "ανατέθηκε κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και εκτελείται από εταιρείες με τις οποίες δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση".

Αναλυτικά, η επιστολή της εταιρείας:

Προς: Κύριο Λεβαντή, Δήμαρχο Λαυρεωτικής
Κοιν: Κύριο Λιακόπουλο, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

Θέμα: Διευκρίνιση σχετικά με τον φορέα κατασκευής του ΧΥΤΑ Κερατέας

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έκπληξη να διοχετεύονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανυπόστατες φήμες περί εμπλοκής της εταιρείας μας, ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, στην κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.

Όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει η αρμόδια Αναθέτουσα Αρχή (Περιφέρεια Αττικής) του συγκεκριμένου έργου η σύμβαση κατασκευής αυτού ανατέθηκε κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και εκτελείται από εταιρείες με τις οποίες δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση.

Η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ ανήκει στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και αποτελεί έναν ισχυρό φορέα τεχνογνωσίας παγκοσμίου επιπέδου στη διαχείριση των απορριμμάτων με σημαντικές και πρωτοποριακές αναφορές που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας.

Ωστόσο το γεγονός αυτό προσπαθούν αρνητικά να αξιοποιήσουν τόσο τοπικοί παράγοντες, που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τις αντιδράσεις στην υλοποίηση του έργου, όσο και άλλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αυτό επιχειρείται με την επίκληση φανταστικών σεναρίων περί ύπαρξης τάχα ευρύτερου σχεδίου υποκινούμενο από την εταιρεία μας στο οποίο σημαντικότατη θέση κλειδί κατέχει η φημολογούμενη εμπλοκή μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει πλήρως τις συκοφαντίες αυτές καθώς:
-Η εταιρεία μας όχι απλώς δεν έχει καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου, αλλά ούτε καν συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής.

-Στερείται κοινής λογικής πως μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να έχει προτίμηση στην κατασκευή ενός ΧΥΤΑ ή ΟΕΔΑ σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. Κερατέα) και όχι οπουδήποτε αλλού.

-Είναι επίσης καθαρός παραλογισμός ο ισχυρισμός πως τα έργα και οι υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων δεν κατασκευάζονται επειδή όλοι μας ως πολίτες παράγουμε απορρίμματα, ούτε διότι με τις υποδομές αυτές προστατεύεται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία αλλά αντιθέτως κατασκευάζονται επειδή υπάρχουν συμφέροντα που τα υπαγορεύουν.

Επειδή η ανεύθυνη αυτή φημολογία στοχοποιεί την εταιρεία μας θίγοντας τα συμφέροντά της, με την παρούσα ζητάμε από εσάς και τους φορείς που εκπροσωπείτε, να αποκαταστήσετε πλήρως την αλήθεια ενημερώνοντας υπεύθυνα τους δημότες της Κερατέας αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο περί της μη εμπλοκής της εταιρείας μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.

Για την ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
Αθανάσιος Κατρής
Διευθύνων Σύμβουλος"

Πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1137574


Υ.Γ. Περιμένουμε την άμεση και υπεύθυνη αντίδραση Δημάρχου και λοιπών αρμοδίων...

Σημείωση : Για την επιστολή της ΗΛΕΚΤΩΡ που αναδημοσιεύσαμε, ήρθαμε σε επαφή με αρμόδιο τοπικό παράγοντα, ο οποίος αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου της, μας είπε ότι αύριο θα υπάρξει απάντηση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: