LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΠΕΡΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ ...

Γ. Καλαμίτσης: Η Τρόικα «κάρφωσε» την κυβέρνηση

Δημοσίευση 16/02/2011 13:20 Ανανέωση 16/02/2011 13:25 στο newsbomb.gr

του Αντώνη Ανδρικάκη

«….Λέγεται ότι στην Κερατέα σε ένα σημείο του αποκλεισμένου από τους αστυνομικούς δρόμο, έχει στηθεί μια πρόχειρη καντίνα για να έχουνε καφέ.

Ταξιτζής περνάει και αστυνομικίνα τον σταματάει και του λέει άγρια:

-Δεν μπορείτε να περάσετε από δω! Δεν θα περάσετε από δω!

-Γιατί μαντάμ; Έχετε σφουγγαρίσει;»

Για τον Καλαμίτση η σάτιρα είναι πάντα η κατάληξη. Κάνει ραδιόφωνο, γράφει και δεν του γλιτώνει κανείς! Έχει γράψει τραγούδια μοναδικής ευαισθησίας. Αυτή είναι η χημεία του χαρακτήρα του και της τέχνης του. Τρυφερός και ευαίσθητος, είρων και καυστικός. Παλιότερα είχαμε γράψει μια επιθεώρηση που είχε τον τίτλο «Τα νεύρα μου, τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω». Ο Γιάννης πιστεύει πως τώρα είναι επίκαιρος ο τίτλος. Σχολιάζει τις δηλώσεις των τροϊκανών και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης. «Θεατρική παράσταση, όχι και τόσο καλογραμμένη. Αφού τα έχουνε υπογράψει, τα έχουνε συμφωνήσει…. Κάνανε το λάθος οι εκπρόσωποι της τρόικας, να τους καρφώσουν. Ενώ θα το φέρνανε πιο μαλακά….»

Αναφέρεται στο κίνημα «δεν πληρώνω» και στον χαρακτηρισμό «τσαμπατζήδες», αγριεμένος με τις τιμές των εισιτηρίων. «Ενώ έχει κάνει πταίσμα την πορνεία και την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, ήθελε κάνει πλημμέλημα το …. δεν πληρώνω. Πως θα γίνει; Θα μας κλείσεις όλους φυλακή; Δεν γίνεται! Και ποιοι μας λένε τσαμπατζήδες; Άνθρωποι που από το 1981 πληρώνονται από λεφτά του ελληνικού λαού ως βουλευτές και υπουργοί. Ποιος είναι ο τσαμπατζής; Εγώ ή εκείνοι; Εγώ μόνο πληρώνω».

Ήξερα από παλιά ότι βλέπει τα δελτία ειδήσεων, κρατάει σημειώσεις και ετοιμάζει την ραδιοφωνική του εκπομπή. Τώρα μου λέει πως άλλαξε συνήθειες και δεν βλέπει τα δελτία των 8. «Κι εγώ κι εσύ έχουμε γράψει πολύ θέατρο στη ζωή μας. Δεν θέλω άλλο θέατρο»!

Ψάχνει παράξενες ειδήσεις να μοιραστεί με τους ακροατές του και αναδεικνύει αυτές που θα τον οδηγήσουν και πάλι στην ανατροπή και στο αστείο. «Ξέρεις ότι βρετανική εταιρεία αναλαμβάνει να κάνει τη στάχτη του νεκρού… βινύλιο και πάνω να γράψει τραγουδάκια ή τη φωνή του»; Μου λέει σκασμένος στα γέλια. «Να σου πω καλύτερα από το να πληρώνεις για το καντήλι στον τάφο ΔΕΗ και ΕΡΤ»!

Έτσι μού 'ρχεται να ξαναγράψω μαζί του επιθεώρηση να ανοίξει η ψυχή μου….

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό εδώ :

http://www.newsbomb.gr/interviews/story/g-kalamitshs-h-troika-karfwse-thn-kybernhsh


1 σχόλιο:

ndikaio είπε...

O kαλαμιτσης ητνε ειναι καιθα ειναι Θ ε ο ς μπραβο του