LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11 π.μ.ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ




Θέμα: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας εναντίον της κατασκευής του ΧΥΤΑ Κερατέας-Κάλεσμα σε δράση!


Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμπαριστάμενος στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία, με τους όμορους Δήμους Σαρωνικού, Κορωπιού, Παιανίας-Γλυκών Νερών και Λαυρεωτικής, διοργανώνουν από κοινού, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος των εισόδων της πόλης του Μαρκοπούλου, την Κυριακή, 13 Μαρτίου, στις 11:00 π.μ.
Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους πολίτες της περιοχής των Μεσογείων, διότι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους, είναι ζωτικής σημασίας, για τους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας, της Κερατέας.
Θεωρούμε επίσης, ότι είναι χρέος μας να αναδείξουμε το δίκαιο του αιτήματος, για ανάκληση της απόφασης κατασκευής του ΧΥΤΑ στην Κερατέα!
Είμαστε υποχρεωμένοι ακόμα, να διαδηλώσουμε για όλα αυτά που μας πληγώνουν: Την αδιαφορία για τις επιπτώσεις του ως άνω έργου στη Νοτιοανατολική Αττική, τις αρνητικές διαθέσεις του Κράτους, που διαρκώς υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας (Λατομεία, Αεροδρόμιο, ΧΥΤΑ) και την πρωτοφανή (όσο και περίεργη) προσπάθεια διαρκούς υποβάθμισης του ζητήματος, από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Οι Δήμαρχοι :
Κορωπιού: Δημήτρης ΚΙΟΥΣΗΣ.
Λαυρεωτικής: Κώστας ΛΕΒΑΝΤΗΣ.
Μαρκοπούλου: Σωτήρης ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ.
Παιανίας – Γλυκών Νερών: Δημήτρης ΔΑΒΑΡΗΣ.
Σαρωνικού: Πέτρος ΦΙΛΙΠΠΟΥ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ

Το Σωματείο Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΖΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους ΧΥΤΑ που διοργανώνουν οι Δήμοι Μαρκοπούλου, Κρωπίας, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, στη λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος των εισόδων της πόλης του Μαρκόπουλου.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ οπουδήποτε, ενάντια στους εργολάβους τις τράπεζες και τα συμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα ΜΑΣ, την περιουσία ΜΑΣ, τον τόπο ΜΑΣ, με μοναδικό σκοπό την αύξηση του κέρδους ΤΟΥΣ.

Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ, εργαζόμενους, συνταξιούχους, κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να υψώσουν το ανάστημά τους και με τη ΜΑΖΙΚΗ παρουσία τους την Κυριακή 13 Μαρτίου, να αντεπιτεθούμε στη σφοδρή επίθεση που έχουν ενορχηστρώσει Κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ στα δικαιώματά μας στη δουλειά, την παιδεία, το περιβάλλον, την κοινωνική πρόνοια, το ασφαλιστικό σύστημα. 

ΣΤΗΝΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ή ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΩΤΩΝ - ΜΜΕ

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: ΠΑΣΟ - ΒΙΒΛΙΑ - ΣΙΤΙΣΗ 

και ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΕΜΑΣ!

Οι προθέσεις τους είναι πλέον σαφείς για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα και έχουν ως στόχο την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ.  Στη φαρέτρα τους έχουν πολλά όπλα, φανερά και κρυφά. Θα προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους με τον αδερφό μας, το συνάδελφο, το συμπολίτη, το συνεργάτη. Το μόνο όπλο που έχουμε εμείς είναι η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η εξάπλωση του αγώνα μας σε κάθε γειτονιά και δραστηριότητα της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΕ  «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3, στις 11πμ,
έξω από το Μαρκόπουλο στη Λεωφόρο  Λαυρίου
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  που οργανώνουν οι Δήμοι και οι φορείςΚορωπίου, Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σαρωνικού.    
 Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και καλούμε κάθε εργαζόμενο, ιδιαίτερα από τα Μεσόγεια να συμμετέχει γιατί ο  δίκαιος αγώνας του λαού της Λαυρεωτικής στην Κερατέα είναι και δικός μας αγώνας.
 Εδώ και 3 μήνες έχουν επιβάλει την πιο βάρβαρη καταστολή με τα ΜΑΤ να δρουν ως στρατός κατοχής στην περιοχή, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.                                                                                                                                
Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων,  έφτασαν να εισβάλουν στην πόλη και τις αυλές των σπιτιών, να ξυλοκοπούν υπερήλικες και γυναίκες, να χρησιμοποιούν κάθε μέσο καταστολής (αύρες, χημικά κλπ)  να συλλαμβάνουν  38  κατοίκους   και να τους  κρατούν υπόδικους κατασκευάζοντας κατηγορίες ακόμα και για κακουργήματα χωρίς  καμιά  απόδειξη.
  • Αγνοούν ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου που λέει να μην προχωρήσει το έργο γιατί δεν πληρεί στοιχειωδώς τις προϋποθέσεις.
      Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να συκοφαντήσουν αυτόν τον αγώνα, ως αγώνα των κατοίκων για    μικροσυμφέροντα, που στρέφεται ενάντια στο γενικό σύνολο.
        Θέλουν να κρύψουν ότι :
  • Με τον περιφερειακό σχεδιασμό προωθούν ένα οικολογικό έγκλημα με την κατασκευή ΧΥΤ(Α/Υ) στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεργολάβων.
  1. Το Οβριόκαστρο είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου υπάρχουν ποτάμι, στοές και πηγάδια από την αρχαιότητα. Η κατασκευή ΧΥΤΑ  θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα στη Λαυρεωτική αλλά και στα Μεσόγεια ευρύτερα. Καταστροφικό για την ευρύτερη περιοχή θα είναι ακόμα και η καθημερινή μεταφορά από το στόλο εκατοντάδων απορριμματοφόρων του 1/3 των σκουπιδιών της Αττικής, που θα διασχίζουν τα Μεσόγεια.
  2. Επιβαρύνουν κι άλλο, την ήδη επιβαρυμένη (περιβαλλοντικά και οικιστικά – αεροδρόμιο, βιομηχανικές ζώνες κλπ) περιοχή των Μεσογείων,  ενώ προβλέπονται και άλλα οικολογικά και οικονομικά σκάνδαλα, με την παράδοση και άλλων περιοχών ως βορρά στην κερδοφορία του κεφαλαίου (παραλίες, αλυκές κλπ)
  • Οι κυβερνήσεις, εδώ και 15 χρόνια, αντί να συζητάνε τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, φιλικό προς τον άνθρωπο και τη φύση,(με βάση την διαλογή στην  πηγή, ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση) συζητάνε μόνο το που θα φτιάξουν χαβούζες (ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στο Γραμματικό) και προετοιμάζουν την διαχείριση με την ακριβότερη και επιβλαβέστερη για το περιβάλλον τεχνολογία που κατέχουν μόνο δύο εταιρείες στην Ελλάδα και θα μοιραστούν την πίτα!!!
  • Αντί να σχεδιάζουν ένα δημόσιο, αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, δρομολογούν την ιδιωτικοποίησητης αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων (απολύσεις συμβασιούχων, μη ανανέωση του εξοπλισμού κλπ), ώστε πολύ σύντομα να αδυνατούν να διεξάγουν την αποκομιδή. Προετοιμάζουν την αύξηση του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών από 42 ευρώ τον τόνο σε πάνω 200 ευρώ τον τόνο – ποσά που θα μετακυλιστούν στις πλάτες των πολιτών.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ την πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που θέλει να μετατρέψει σε εμπόρευμα κάθε κοινωνικό δικαίωμα και το περιβάλλον και να εξασφαλίσει την αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών, βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα
των κατοίκων της Λαυρεωτικής στην Κερατέα.
        Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ το κράτος των ΜΑΤ και των εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: