LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής για το θέμα Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα





Για ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
«Δεν θέλουμε να πάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του γείτονα. Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείρισή τους, με σύγχρονη τεχνολογία σε κατάλληλο χώρο. Θέλουμε να είμαστε παράγοντες επίλυσης του προβλήματος», τόνισε ο δήμαρχος.

«Με την εκ νέου δικαίωση των κατοίκων από το δικαστήριο μετά την ένσταση του Δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Λεβαντής, «το έργο κηρύχτηκε παράνομο και ζητάμε άμεσα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας και να ελευθερωθεί ο δρόμος Αθηνών -Λαυρίου, προκειμένου να αποχωρήσουν και οι κάτοικοι από τα μπλόκα».

«Αγωνιζόμαστε», συνέχισε, «15 χρόνια για την εφαρμογή της πρότασής μας και 80 ημέρες ενάντια στις δυνάμεις εισβολής στον τόπο μας, τον οποίο κηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Σε ότι αφορά την πρόταση για τα απορρίμματα που προωθεί ο Δήμος Λαυρεωτικής και η οποία περιλαμβάνει και αυτά του Δήμου Σαρωνικού, ο κ. Λεβαντής είπε ότι καταρτίστηκε το 1997 από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρίου, αμέσως μετά την χωροθέτηση του Οβριόκαστρου από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής.

«Είναι μια εφικτή και βιώσιμη λύση την οποία παρουσιάσαμε και σε τρείς υπουργούς πριν μια εβδομάδα». Πρέπει να σημειωθεί, πρόσθεσε ο ομιλητής, ότι μέσα από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό η περιοχή μας έχει προσφέρει πολλά στην Αττική. «Τα τελευταία 5 χρόνια στις μονάδες διαλογής των απορριμμάτων μας, όπως και στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης συγκρατείται μεγάλος όγκος αποβλήτων. Κατά τη διάνοιξη του δρόμου Κερατέας - Λαυρίου δεν αποζημιώθηκε κανένας κάτοικος. Επίσης στον Δήμο λειτουργούν δραστηριότητες πολύ επιβαρυντικές για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο και τα μεταλλουργικά υπολείμματα έχουν ρυπάνει το έδαφος. Σε έρευνα του ΕΜΠ και του ΙΓΜΕ όπου εξετάστηκαν μαθητές των Α΄και Δ΄ Τάξεων στα Δημοτικού Σχολεία Λαυρίου βρέθηκαν μόλυβδος στο αίμα και αρσενικό στα ούρα 30 φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο».

Κλείνοντας ο κ. Λεβαντής ζήτησε να δοθεί εντολή απόσυρσης των 400 αστυνομικών από την περιοχή. «Κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί χρειάζεται να φυλάνε τρία μηχανήματα χωρίς πινακίδες με έξοδα των φορολογούμενων πολιτών», είπε. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=268705&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: