LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Για τον Μάιο αναβλήθηκαν οι προσφυγές στο ΣτΕ για τους ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας


Ρεπορτάζ Πόπη Σουφλή


Μάλλον προδιαγεγραμμένες, ήταν οι αναβολές των προσφυγών στο ΣτΕ, για τους ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.


Οι πληροφορίες λένε, ότι δεν ήταν μόνο τα αιτήματα για αναβολή που κατέθεσαν οι νομικοί των Δήμων Λαυρεωτικής (Κερατέα) και Μαραθώνα (Γραμματικό), αλλά και μια ...σιωπηρή απαίτηση των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης, μετά τα νέα στοιχεία που είχαν προσκομισθεί και τινάζουν στον αέρα την παράνομη χωροθέτηση των ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικό χώρο (Κερατέα) και σε περιοχή από την οποία διέρχονται ρέμματα και όχι μόνο, που δεν περιλαμβάνονταν στις σχετικές μελέτες.


Παρ' όλα αυτά, κάτοικοι της Κερατέας και του Γραμματικού, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο ΣτΕ, με πανό, αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχιζόμενες παρανομίες της κυβέρνησης και των εργολάβων.

Οι δικηγόροι Π.Μανώλη και Α. Παπακωνσταντίνου

Και ενώ από την πλευρά της Κερατέας, το παρόν έδωσαν και ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος κ.κ. Σ. Ιατρού και Κ. Λεβαντής, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, του Δήμου Μαραθώνα, έλαμψαν δια της απουσίας τους...

 Αισθητή και η απουσία του τελευταίου Προέδρου του Γραμματικού Νίκου Κούκη, που επι ημερών του εισέβαλαν τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι και ξεκίνησε το έργο του ΧΥΤΑ.

Ο Ν. Κούκης, μάλλον ...ξέχασε τις προεκλογικές  δεσμεύσεις του (2006) ότι "μόνο πάνω από το πτώμα μου, θα περάσει ο ΧΥΤΑ", επίσης... ξέχασε ότι σήμερα βασικά επρόκειτο να συζητηθούν οι προσφυγές που είχαν γίνει επί ημερών του και έλαμψε και αυτός δια της απουσίας του...

Αντιθέτως, το παρόν έδωσαν τόσο ο ο Νίκος Χρυσίνας, όσο και ο τοπικός σύμβουλος Γραμματικού Γιώργος Κοροβέσης, η πάντα ακούραστη  αγωνίστρια πρ. υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πόπη Κοροβέση και ο πρ. υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ντίνος Κοουλούρης.



Το παρόν όμως, έδωσε και ο μηχανικόςΔημήτρης Δαμάσκος, χάριν του οποίου τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα, η παράνομη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Όσο για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε από τους τέσσερις ΟΤΑ που συγκροτούν τον Δήμο Μαραθώνα, αυτοί, δεν ξεπερνoύσαν τους... είκοσι.

Τα attikanea ήταν το μόνο ΜΜΕ που παρευρέθη στο ΣτΕ και "αιχμαλώτισε" με τον φωτογραφικό του φακό, εικόνες από την σημερινή μέρα.

Εν αναμονή λοιπόν, για την εκδίκαση των προσφυγών στις 4 Μαίου 2011. Μέχρι τότε, κανείς  δεν ξέρει τι θα συμβεί...








 









Δεν υπάρχουν σχόλια: