LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΗΞΗΣ, ΑΦΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.



48 άωρη προθεσμία έδωσε η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων στο Λιακόπουλο, για αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λαυρεωτική


Περιμένοντας επίσημη ενημέρωση / ανακοίνωση από τη Γραμματεία της Συντονιστικής, παρακάτω παραθέτουμε πληροφορίες για τη χθεσινή συνάντηση από τους φίλους μας :

via ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ by antixyta on 3/14/11
Σε συζητήσεις με τέτοιους ανθρώπους πρέπει πάντα να κρατάμε μικρό καλάθι. Τα νέα θα τα μάθετε πιο κάτω. Εμείς έχουμε μία υποχρέωση μόνο:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Για δύο ώρες, 20 μέλη της Συντονιστικής και της Γραμματείας βρέθηκαν στο γραφείο του κ.(;) Λιακόπουλου. Για μιάμιση περίπου ώρα ο κ.(;) Λιακόπουλος δεχόταν τα πυρά από τους συμπολίτες μας, για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα. Η απαράδεκτη εμμονή στην παρουσία των ΜΑΤ και των εργολάβων, ενώ υπάρχουν υπέρ μας δικαστικές αποφάσεις και τα ψέματα και οι συκοφαντίες που εκτοξεύει τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπουργοί, καταγγελθηκαν έντονα. Απαίτηση για άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και τελεσίγραφο που δόθηκε από μέλος της συντονιστικής, για να συμβεί αυτό, μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Ο κ.(;) Λιακόπουλος μετά από την πίεση που δέχθηκε, για το απογευματινό δελτίο τύπου που εξέδωσε, ανάγκαστηκε να αυτοανερεθεί. Παρότι είναι σαφές πως μιλάει για το δήμο Λαυρεωτικής, εκείνος είπε πως δε λέει για τη Λαυρεωτική, αλλά για την Πελοπόννησο και για όσες περιοχές έχουν παράνομες χωματερές. Παραδέχθηκε πως δεν κινδυνεύει από πρόστιμα ο δήμος Λαυρεωτικής κι αυτό είναι αλήθεια, μιας και δεν έχει παράνομη χωματερή.

Στο τέλος της συνάντησης του έγινε ξανά σαφές, πως οι δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού μπορούν να διαχειριστούν τα δικά τους και μόνο, απορρίμματα σε νέα χωροθετημένη περιοχή και με σύγχρονο τρόπο. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης εντός ενός 24ώρου.


Υ.Γ. - Κύριε(;) γενικέ, μιας και μας διαβάζετε, γιατί δείξατε φωτογραφίες από τα καμμένα μηχανήματα στους αντιπροσώπους μας; Αφού άλλοι τα φυλούσαν; Γιατί δεν τις δείχνετε στον κ. Παπουτσή, να δει την αποτελεσματικότητα των υφισταμένων του; Ή καλύτερα δείξτε τις στον εργοδότη σας. Θα καταλάβει...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ συνάντηση του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η.Λιακόπουλου με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Κατά την συνάντηση που διήρκησε πάνω από 2 ώρες φάνηκε μία διαλλακτική στάση του κ.Λιακόπουλου όσο αφορά το θέμα του ΧΥΤΑ Κερατέας.
Από την αρχή της συνάντησης η επιτροπή έθεσε ρητά ένα τελεσίγραφο 48 ωρών για την αποχώρηση των Δυνάμεων καταστολής και των μηχανημάτων του εργολάβου από την Κερατέα. 
Αν μετά από 48 ώρες δεν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ η Συντονιστική Επιτροπή και ο Λαός της Κερατέας θα κλιμακώσει τον αγώνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο κ.Λιακόπουλος απάντησε ότι δεν είναι αποκλειστικά δικό του θέμα και θα το εξετάσει.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν προβληματισμένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την καταστροφή 2 μηχανημάτων του εργoλάβου, τον αποκλεισμό του κόμβου Μαρκοπούλου, τον τραυματισμό των δύο γυναικών και τον ξυλοδαρμό ενός ασφαλίτη από εξαγριωμένους κατοίκους. 
Γι’ αυτό τον λόγο ζήτησε να του διατυπωθούν τα αιτήματα της τα οποία ήταν:
1. Η άμεση αποχώρηση του ΜΑΤ και των μηχανημάτων του εργολάβου από το Οβριόκαστρο όπως αναφέρθηκε και στο αρχικό τελεσίγραφο που είχε δοθεί.
2. Η αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων χωρίς καμία αναφορά σε ποσότητα αλλά σε γεωγραφικη οντότητα που θα αποτελείται από τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Η αυτοδιαχείριση θα γίνει με μέθοδο και σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού.
Ο κ.Λιακόπουλος δεσμεύτηκε να συζητήσει αύριο την πρόταση αυτοδιαχείρισης με τους αρμόδιους υπουργούς και να απαντήσει. Μετά από αυτό αναμένεται τις επόμενες δύο ημέρες η απόκριση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να επιβεβαιωθούν ή όχι οι σημερινές καλές προθέσεις που έδειξε κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: