LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Παγίδα θανάτου η χωματερή Άνω Λιοσίων

Αυτή είναι η οργάνωση και η αξιοπιστία της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ που θέλουν να μας φορτώσουν στη Λαυρεωτική . 




Ναντίν Χαρδαλιά 
21/03/2011 | 18:23




Με τραγικό τρόπο επανέρχεται στην επικαιρότητα ο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, μετά το θάνατο ενός ρακοσυλλέκτη, το Σάββατο, όταν παρασύρθηκε από μπουλντόζα κατά τη διάρκεια ταφής των απορριμμάτων.

Από την ημέρα εκείνη η χωματερή παραμένει κλειστή, δημιουργώντας προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής έχει μετατραπεί πλέον σε παγίδα θανάτου, ενώ μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν φίλοι και συγγενείς του ρακοσυλλέκτη οι εργαζόμενοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι και αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στο χώρο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Λίγη ώρα μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ρομά, ομοεθνείς του συγκεντρώθηκαν στη χωματερή και για αντίποινα έβαλαν φωτιά σε 6 μηχανήματα και 1 φορτηγό. Για την εκτόνωση της κατάστασης απαιτήθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής, Γιώργος Χάρδας, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι μόνο το 2010 τέσσερις οικονομικοί μετανάστες «θάφτηκαν» κυριολεκτικά κάτω από τόνους απορριμμάτων, με τελευταίο θύμα έναν 20χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος αναζητούσε σίδερα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα προς πώληση. Ο φακός του ΣΚΑΪ είχε καταγράψει το επικίνδυνο παιχνίδι θανάτου από το 2007.

Τέσσερα χρόνια μετά η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Ακόμη και σήμερα η χωματερή παραμένει αφύλαχτη, με αποτέλεσμα οι ρακοσυλλέκτες να παίζουν καθημερινά ρώσικη ρουλέτα με το θάνατο, οι εργαζόμενοι να φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους, και οι αρμόδιοι να κωφεύουν.



skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: