LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΟι λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Δάφνης-Υμηττού, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας για να μην υποβαθμιστεί η ζωή τους και για να μην υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η περιοχή τους με τη δημιουργία της χωματερής.

Οι διαχειριστές του συστήματος δημιουργούν τα προβλήματα και έπειτα βρίσκουν πάντα τις «εύκολες» λύσεις σε βάρος του λαού, διαλέγοντας αντιδραστικούς σχεδιασμούς που βέβαια αποκομίζουν τεράστια κέρδη και οφέλη στος μεγαλοκαρχαρίες.

Αναγνωρίζοντας τον παρατεταμένο και δίκαιο αγώνα σας, την αποφασιστικότητα να παλέψετε για τα στοιχειώδη δικαιώματά σας στη ζωή, ολόψυχα σας συμπαραστεκόμαστε με την αισιοδοξία και την πεποίθηση πως θα νικήσετε. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για έμπρακτη και ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα σας.


Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Δάφνης-Υμηττού

====================================================================

Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες που ο λαός της Κερατέας ξεσηκώθηκε σύσσωμος και παλεύει για να μη γίνει η πόλη σας σκουπιδότοπος και η ζωή σας να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Ένας ξεσηκωμός πρωτόγνωρος για το δυναμισμό και τη μαζικότητα που σας διακρίνει και που εμπνέει και παραδειγματίζει κάθε αγώνα του λαού μας, ενάντια στη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.

Το σύστημα και ειδικά η κυβέρνηση με τους φανατισμένους πραιτοριανούς της έχει εξαντλήσει κάθε όριο βίας και τρομοκρατίας εναντίον σας, στην προσπάθεια να περάσει το αντιδραστικό σχέδιό της για τη χωματερή.

Μαθαίνουμε καθημερινά, παρ’ όλη την προσπάθεια στρέβλωσης και απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων από τα ΜΜΕ, το «εθνικό έργο» που παράγει η κυβέρνηση στην περιοχή σας, με πρόσφατη τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στις 30/3/2011.

Το «Στέκι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ», συλλογικότητα που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ τους τελευταίους εφτά μήνες, για την προώθηση δραστηριοτήτων πολιτισμού και δράσης, καταγγέλλει αποφασιστικά την κυβερνητική αδιαλλαξία, τη συκοφάντηση του αγώνα σας και την κρατική τρομοκρατία εις βάρος σας. Στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα σας, που με αυτοθυσία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία αντιμετωπίζει και παίρνει πρωτοβουλία να οργανώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, εκδήλωση-συζήτηση για την ενημέρωση των δημοτών μας.Στέκι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Πεντέλης 12 Πλατεία Χαραυγής
Ψήφισμα συμπαράστασης του συλλόγου Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσογαίας Αττικής


Πορεία για την Κερατέα – Θεσσαλονίκη...


Πορεία για την Κερατέα πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Απριλίου φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης.Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο 'αυτί' που έστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να ακούγονται και καλά τα προβλήματα των πολιτών, οι πολίτες του έστησαν σκουπίδια και προκηρύξεις, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Κερατέα, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για τα βουνά σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί στους δρόμους της πόλης.

www.antipliroforisi.info

==================================================================== 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η Σπίθα Καλαμαριάς – Χαριλάου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας. Ένα λαό που εδώ και καιρό αποτελεί για όλους μας παράδειγμα και υπόδειγμα αντίστασης απέναντι σε όλους αυτούς που καταστρέφουν συστηματικά εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα. Ένα λαό που διεκδικεί το αυτονόητο: το δικαίωμα του να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, το μέλλον των παιδιών του, τον τόπο του! Ένα λαό που έχει έρθει αντιμέτωπος με την πιο σκληρή καταστολή των ΜΑΤ, την πιο προκλητική προπαγάνδα του MEGA, του ΣΚΑΪ και όλων των καναλιών της κυβέρνησης και των εργολάβων και παρ’ όλα αυτά παραμένει δυναμικός και αλύγιστος. Ένα λαό που δείχνει το δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.
Πολίτες της Λαυρεωτικής να ξέρετε ότι όλοι όσοι σήμερα αγωνίζονται για ελευθερία και ανατροπή του κατεστημένου είναι στο πλευρό σας!
Καλούμε όλες της Σπίθες της Αττικής να ενισχύσουν των αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Σπίθα Καλαμαριάς – Χαριλάου
Θεσσαλονίκη,
01/04/2011

Πορεία Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαο της Κερατέας

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 καλούμε σε πορεία « Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας» στις 11:30 π.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση και την απροκάλυπτη επίθεση ακατάβλητους στους κατοίκους της Κερατέας.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που εκχωρεί την διαχείριση των απορριμμάτων σε αδίστακτα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική γεμίζουν την Θεσσαλονίκη σκουπίδια.

·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
·        ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
·        ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
·        ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ

Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Επιτροπές Ακρίβεια-stop
Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας
Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου
Πρωτοβουλία αγώνα Δυτικών Συνοικιών
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Επιτροπή Αγώνα ανέργων Θεσσαλονίκης

Περιφερειακό σχήμα : Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα
Περιφερειακό σχήμα : Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Δημοτική κίνηση : Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη
Δημοτική κίνηση : Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Δημοτική κίνηση : Θεσσαλονίκη της Ανατροπής

Μετά την πορεία οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» θα κάνουν παρεμβάσεις στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καλώντας τους συνεπιβάτες τους να μην πληρώσουν εισιτήριο μέχρις «η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ να πάρουν πίσω το χαράτσι».Ο αγώνας συνεχίζεται...
===================================================================

Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος Καρπενήσι Ευρυτανίας

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής

Ως ευαίσθητοι περιβαλλοντικά και ενεργοί πολίτες, νιώθουμε την ανάγκη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της Κερατέας, της Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης, στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.
Η Δημοκρατία δεν επιβάλλεται με ΔΝΤ , τρομοκρατία και ΜΑΤ.

Είμαστε δίπλα σας
===================================================================

Κερατέα: Μια μάχη που μας αφορά όλους.


Η ιστορία λίγο-πολύ γνωστή, παρά τα απαράδεκτα και ξεδιάντροπα ψέματα των Μ.Μ.Ε. Ένας ΧΥΤΑ (και όχι ΧΥΤΥ), σαν και αυτούς που στην υπόλοιπη Ευρώπη πια καταργούνται, επιβάλλεται με τη βία σε μία περιοχή μεγάλης αρχαιολογικής και οικολογικής αξίας, και σε μια περιοχή που άνθρωποι ζούνε και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ερωτεύονται, παίζουν. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, αδηφάγος και αδυσώπητος, απέναντι σε πέντε χούφτες ανθρώπων.

Και όμως. Πάνω από εκατό μέρες από την κήρυξη αυτού του μικρού πολέμου, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής αντιστέκονται ενάντια στην ακόρεστη καταστροφικότητα ενός ετοιμόρροπου καπιταλισμού. Ακούραστα και παρά τις συνεχής συγκρούσεις, παρά την συνεχή καταστολή και την ακατάπαυστη κρατική προπαγάνδα, ο αγώνας καλά κρατεί.

Τα θύματα πολλά και όλο και πληθαίνουν. Μάλιστα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Μαρτίου , μια αστυνομική ομάδα άνω των 25 ατόμων επιτίθεται αιφνιδιαστικά στα οκτώ άτομα που περιφρουρούσαν το μπλόκο του Λαυρίου, και βγάζει τα απωθημένα της για ώρα πάνω στα σώματα των κατοίκων, αφήνοντας τους βαριά τραυματισμένους. Είναι άραγε και αυτό ένα «μεμονωμένο περιστατικό»; Είναι άλλη μια λυπηρή εξαίρεση;

Όχι. Είναι πια ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία πως η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας, με το κράτος να ξυλοκοπά, να δηλητηριάζει με χημικά και να προσαγάγει όποιον στέκεται εμπόδιο στην άκρατη λεηλασία των ζωών μας. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δεν είναι απλά μια μάχη για την περιοχή τους, αλλά ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας.

Σε μια χρονική περίοδο που η κοινωνία αγκομαχά και καταρρέει κάτω από τα βάρη μιας οικονομικής κρίσης, ο στρατός καταστολής ξεχύνεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα πολιτικών και εργολάβων. Είναι λοιπόν και δικιά μας υποχρέωση, ως κάτοικοι, ως μέλη της κοινωνίας, ως άνθρωποι, να εκδηλώσουμε έμπρακτα την συμπαράσταση μας σε αυτούς που αγωνίζονται. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν αγωνίζονται μόνο για μια ελεύθερη Κερατέα, αγωνίζονται για όλους μας.

Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον δίκαιο αγώνα των ανθρώπων αυτών, και στο αυτονόητο δικαίωμά τους να μην επιτρέπουν την κατασπάραξη των ζωών τους.

Αλληλεγγύη σε κάθε αντιστεκόμενο.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και την αστυνομική κατοχή της περιοχής τους.


Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα- Καισαριανής- ΠαγκρατίουΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής Δελτιο τύπου 31/3/2011

Επίθεση στο μπλόκο του Λαυρίου:

το κράτος αυταρχικοποιείται με πρακτικές φασιστικού χαρακτήρα και μεθόδους συμμοριών απέναντι στους αγωνιζόμενους

Καταγγέλλουμε την νέα φασιστική ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων στο μπλόκο του Λαυρίου στις 3.30πμ την Πέμπτη 31/3. Μια μόλις μέρα από τη δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο στέκι του μπλόκου του Λαυρίου και ξυλοκόπησαν άγρια τους 11 αγωνιστές, ανάμεσά τους και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι ξενυχτούσαν περιφρουρώντας το μπλόκο. Στη συνέχεια έκαναν καταστροφές στο στέκι και έφυγαν αφού έβαλαν φωτιά, τη στιγμή που αφήσαν μέσα, λιπόθυμους αγωνιστές που χτύπησαν. Αποτέλεσμα να μεταφερθούν 8 αγωνιστές στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και οι 4 από αυτούς να παραμείνουν για νοσηλεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Η ενέργεια αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην βάρβαρη καταστολή που βιώνει ο αγώνας της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβρυόκαστρο.

Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά τη χρήση όλων των μέσων καταστολής εδώ και τρισίμιση μήνες (χημικά, πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες), μετά την εντολή για εισβολή στην πόλη της Κερατέας δύο φορές, οδηγεί και καλύπτει τις αστυνομικές δυνάμεις να δρουν με φασιστικό, δολοφονικό τρόπο και πρακτικές συμμορίας με στόχο την τρομοκράτιση και φυσική εξόντωση αγωνιστών.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την δράση των ΜΑΤ στην περιοχή. Έχει την πλήρη ευθύνη για την παραπέρα αυταρχικοποίηση του κράτους και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κάμψη τους αγωνιστές της Λαυρεωτικής και να περάσει τα εγκληματικά της σχέδια στην περιοχή της Κερατέας.

Τη στάση αυτή καθοδηγούν οι υπεύθυνοι υπουργοί της:

ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος με τις εμπρηστικές του δηλώσεις

ο υπ. εσωτερικών Ραγκούσης όταν δηλώνει ότι θα γίνει το έργο «πάση θυσία»,

η παραληρηματική χουλιγκανική ψευδολογία της Τζάκρη και

ο υπουργός δημόσιας τάξης Παπουτσής που ως υπεύθυνος υπουργός για τις αστυνομικές δυνάμεις σε δηλώσεις την ίδια μέρα όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λαυρεωτική αποσιωπώντας πλήρως το τελευταίο δολοφονικό και φασιστικού τύπου περιστατικό αλλά προχώρησε σε νέα επίθεση προς τους αγωνιστές στην Κερατέα απειλώντας με σύρσιμο των «υπευθύνων» στα δικαστήρια!!!

Αυτή η τακτική, χουντικής έμπνευσης, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όλους τους αγωνιζόμενους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – «πάση θυσία» - προκειμένου να τσακίσει κάθε αντίσταση και να διαμορφώσει το έδαφος για το πέρασμα των σχεδίων της και του νέου πακέτου ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε στην πρόσφατη σύνοδο στην ΕΕ.

Ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική βρίσκεται σε αποφασιστικό σημείο και ο ηρωισμός του αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς για να φτάσει στη ΝΙΚΗ.

Είναι τώρα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ,

να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες για να διώξουν την κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ μαζί με την βάρβαρη πολιτική τους και μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου

===================================================================

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!

Ο αγώνας που δίνετε στην Κερατέα είναι και δικός μας. Να ξέρατε πόση δύναμη μας δύνετε κάθε φορά που αντιπαρατίθεστε με τη βαρβαρότητα του κρατικού μηχανισμού! Η Κερατέα είναι πλέον οδηγός σθένους και ανυποχώρητου αγώνα για όλους όσους αγωνιζόμαστε στους τόπους μας!!! Κρατάτε γερά μέχρι τη νίκη!!!ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ,
ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Το όργιο καταστολής στην Κερατέα συνεχίζεται. Την Τρίτη, 29/3/2011 και ενώ ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ συνεχίζεται, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, ως σύγχρονες δυνάμεις κατοχής εισβάλουν για μια ακόμη φορά στην πόλη της Κερατέας.
Δεκάδες πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ελικόπτερα της αστυνομίας σφυροκοπούσαν για ώρες τους αγωνιστές κατοίκους με πλαστικές σφαίρες, αύρες νερού και όλων των ειδών τα χημικά.
Είναι πασιφανές πως το αστικό κράτος, ειδικότερα σε μια κρίσιμη περίοδο, δε θα αφήσει χωρίς βάρβαρη καταστολή καμία κοινωνική και λαϊκή διεκδίκηση.

Σύσσωμο το σύστημα, Κυβέρνηση, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι βάλθηκαν να στείλουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής στην περιοχή της Κερατέας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου μιας ολόκληρης περιοχής, θυσιάζοντας τις ζωές των κατοίκων και των επόμενων γενιών. Μοναδικός σκοπός: το κέρδος και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων.

Αγώνες όπως αυτός των κατοίκων στην Κερατέα είναι νικηφόροι όταν οι πολίτες συσπειρώνονται και αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής τους. Αγώνες αποφασιστικοί, δυναμικοί και οργανωμένοι, όπως στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στην Ηγουμενίτσα, στο Ελληνικό, στη Χαλκιδική και στην Κερατέα. Αγώνες που ενισχύονται από τη «συνδρομή» και την αλληλεγγύη που δείχνει σύσσωμη η κοινωνία μέσω φορέων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας.
Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο τοπικός, μα αντανακλά τις μάχες που πρέπει να δοθούν συνολικά κόντρα στην αστική πολιτική.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης


 

====================================================================

 

Οι επιβάτες Θεσσαλονίκης στέκονται δίπλα στον αγώνα της Κερατέας


Σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητήριου Πέμπτη 7 μμ στο στέκι Αντίπερα Όχθη - Βενιζέλου και Ιουστινιανού γωνία στο 2ο όροφο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας

Να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια - Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Συλλαλητήριο Σάββατο 12 μεσημέρι αγ. Βενιζέλου

====================================================================

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε και διαβάστηκε από τη μικροφωνική που στήθηκε σήμερα το απόγευμα (30-3) στην πλατεία Καισαριανής, ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής .
Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις 110 μέρες του αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και στην αστυνομική κατοχή των ΜΑΤ προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη γειτονιά μας την έκκληση των κατοίκων της κερατέας για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.
Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Καισαριανής και των γειτονικών περιοχών, που φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα "από την Κερατέα ως την Καισαριανή, εξέγερση, αντίσταση, και ανυπακοή", "Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "Βουνά" της Κερατέας, πλαγιές του Υμηττού, μια μέρα η εξέγερση θα βρίσκεται παντού" και "Η Καισαριανή έχει ιστορία, έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία".


110 ημέρες μετά, οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται!
110 ημέρες μετά την προσπάθεια επιβολή Χ.Υ.Τ.Α. και εδραίωσης των συμφερόντων του
μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα στην περιοχή της Κερατέας, η βάρβαρη και σχεδόν καθημερινή
επίθεση ορδών δυνάμεων καταστολής δεν έχουν κάμψει ούτε το ηθικό ούτε τη δυναμική των κατοίκων.
110 ημέρες ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους μέσα από έναν αγώνα που συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, έναν αγώνα που οι ίδιοι οργανώνουν και δεν επέτρεψαν να διαμεσολαβηθεί από καμιά κομματική παράξαξη.
Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν με συντονισμένα ψεύδη διαδίδοντας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α. Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ λειτουργούν και ακόμα χειρότερα, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Σε μια εποχή που η κρίση χτυπά κάθε οικογένεια, το κράτος επιχειρεί να αφανίσει κάθε εστία αντίστασης στο βάρβαρο σχεδιασμό του εξαπολύοντας στρατό καταστολής.
Γι' αυτό και οι "προστάτες" (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές έχουν εγκατασταθεί ως στρατός κατοχής στην Κερατέα και εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, "αποφασίζοντας και διατάσσοντας" την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.
Μόλις χθες 29/3 μετά από εξαγγελία του υπ. Εξωτερικών Ραγκούση ότι θα μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι μπροστά στα μπλόκα του αγώνα για να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων. Όλη τη μέρα και τη νύχτα οι συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν σφοδρές ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τους κατοίκους.
Απλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους στις γειτονιές και υποστηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αντιστέκονται ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.
Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και στις δίκαιες επιθυμίες τους.
Αρνούμαστε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Αξιοπρέπεια και αντίσταση σε όλες τις γειτονιές.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣΨήφισμα για Κερατέα από τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου ΠολιτισμούΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΚΚΕ  
31/03/11

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επιδρομή των ΜΑΤ που έγινε τα ξημερώματα κατά των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τους και την μεταφορά τριών στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής. Με τη βία επιχειρεί να κάμψει την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή αλλά και στους γενικότερους σχεδιασμούς να δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες η διαχείριση των απορριμμάτων.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα

Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την άνανδρη, μαφιόζικη, δολοφονική επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τις 3 και μισή, ξημερώματα Πέμπτης 31 Μάρτη στο μπλόκο του Λαυρίου.

Οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εισέβαλαν με κραυγές στα δυο προκατασκευασμένα κιόσκια και με απίστευτη μανία ξυλοκόπησαν τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί. Η θηριωδία των ανθρωποειδών του υπουργείου προστασίας του κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με την απόπειρα εμπρησμού που αποτράπηκε από τους κατοίκους.

Η στρατιωτικού και φασιστικού τύπου επιδρομή των ΜΑΤ άφησε πίσω της 8 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και 3 από αυτούς, σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας.

Ο λαός της Κερατέας και του Λαυρίου, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τις χαβούζες, να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ.


Η κυβέρνηση και το σύστημα της ληστείας, της μόλυνσης, του μνημονίου και της τρόικας -που τόσο πιστά υπηρετεί- δίνει εξετάσεις αποφασιστικότητας στα αφεντικά της. Με στρατιωτικού-φασιστικού τύπου επιχειρήσεις, με χημικά, με πλαστικές σφαίρες, με ξυλοδαρμούς, με συλλήψεις και γκεμπελικά κατηγορητήρια, με νυχτερινές επιδρομές σαν αυτή στο μπλόκο του Λαυρίου προσπαθεί να καταστείλει το δίκιο. Αυτή είναι και αδυναμία της.

Γιατί ο λαός μας έχει καταλάβει γι αυτό και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των κάτοικων της Κερατέας και του Λαυρίου.


Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις συλλογικότητες σε γειτονιές, τα εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!

ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

==================================================================

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ για την καταστολή στην Κερατέα

«Καταγγέλλουμε το νέο κύμα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου. Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση όταν απειλούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι εδώ και 108 μέρες ακροβολισμένες σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική αστυνομικές δυνάμεις, χτες (σ.σ. προχτές) έκαναν την εμφάνισή τους και στο γειτονικό Δήμο Σαρωνικού, αποκλείοντας ολόκληρες γειτονιές, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν όσους καθημερινά συνειδητοποιούν ποιον συμφέρει η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προωθούν με ζήλο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από το 2003.

Ο μεγάλος φόβος του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας απορρέει από το γεγονός ότι όλο και περισσότερο κατανοείται η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τη διαχείριση των απορριμμάτων, που χωροθετεί ΧΥΤΑ ανεξέλεγκτα, χωρίς κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, που προωθεί την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης για να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα και σε αντιδιαστολή με την απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου των επιλογών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση για Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται να γίνει εξειδίκευση για την Αττική, με κατεύθυνση την αναζήτηση νέων χώρων ταφής υπολοίπων και εκτός Αττικής. Μόνο στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχεδιασμού, όπου κριτήριο δε θα είναι το κέρδος, αλλά οι λαϊκές ανάγκες, μπορούν να ιεραρχηθούν προτεραιότητες που μειώνουν αποφασιστικά τον όγκο του σκουπιδιού και ελαχιστοποιούν τις επενέργειες από τη διαχείριση του τελικού προϊόντος, όπως:

-- Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων.
-- Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.
-- Ορθολογική μεταφορά με σταθμούς μεταφόρτωσης.
-- Επιλογή μείγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, με εξαίρεση τη μέθοδο της καύσης, ή της θεσμικής επεξεργασίας.

Απαιτούμε άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Η επίθεση των πολιτικών δυνάμεων της μεγαλοεργοδοσίας και των εργολάβων είναι ενιαία, είτε αφορά τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ, είτε την περιστολή εργατικών δικαιωμάτων, είτε τη μόρφωση και την υγεία του λαού. Η απαραίτητη διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στην εναντίωση και οργανωμένη αντεπίθεση κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Ο αγώνας του λαού της Λαυρεωτικής μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη».
====================================================================

Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την Κερατέα!


Η «κυβέρνηση» των μεγαλοεργολάβων, αγνοώντας ακόμη και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, εντείνει την επίθεση στην Κερατέα. Οι «υπουργοί» συναγωνίζονται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ότι ο ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί «πάση θυσία»! Τους απευθύνουμε την ερώτηση που υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, δίχως να λάβει απάντηση: «Το “πάση θυσία” κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;»
Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς κατοίκους της Κερατέας που σαν μια γροθιά απαντούν καθημερινά εδώ και σχεδόν 4 μήνες στη χούντα των τροϊκανών και στους γενίτσαρους των μεγαλοεργολάβων. Να γνωρίζουν ότι πλατιά λαϊκά στρώματα είναι αλληλέγγυα με τον παραδειγματικό, δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα τους, που δεν μπορούν να τον σπιλώσουν το ψέμα και η λάσπη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Είναι ιδιαίτερα προκλητικό τα ΜΜΕ και τα κόμματα του πλούτου να συκοφαντούν τους κατοίκους που αντιστέκονται στους ΧΥΤΑ. Λύση στο πρόβλημα υπάρχει: Η ανακύκλωση – απλή, φθηνή, με άμεση εφαρμογή. Και, μια και οι «υπουργοί» και οι μεγαλοδημοσιογράφοι φαίνεται ότι νοιάζονται για το κοινό καλό, το πρώτο Δημόσιο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προτείνουμε να γίνει σε ένα από τα πλούσια προάστια της Αθήνας, όπου κατοικούν αυτοί.
Η επίθεση στους κατοίκους της Κερατέας εντάσσεται στα πλαίσια της γενικευμένης αντιδημοκρατικής εκτροπής της ελέω τρόικας «κυβέρνησης» Παπανδρέου, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής κυριαρχίας. Για τη σωτηρία όχι μόνο της Κερατέας αλλά ολόκληρης της χώρας, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Όσο γρηγορότερα ενωθεί όλος ο λαός και διώξει
αυτή την «κυβέρνηση», τόσο το καλύτερο!


Αθήνα, 30/3/2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, 30-03-2011.    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού  προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να  ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξευρεθεί μια κοινά  αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και την δημιουργία παράλογων συνθηκών εμφυλίου πολέμου, με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου

ο Δήμαρχος

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης
ΑΙΓΑΛΕΩ 30/3/11
100 περίπου άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 21:00 στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας αλλά και σαν μια πρώτη απάντηση στην σημερινή κατοχική παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών στην περιοχή. Στήθηκε μικροφωνική, αναρτήθηκαν πανώ και διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης.

Στις 22:00 ο κόσμος κατέβηκε στο δρόμο και μέσω της Ιεράς Οδού πορεύτηκε προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας όπου βρίσκεται στο ύψος της πλ. Δαβάκη. Γράφτηκαν συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου και έπειτα η πορεία επέστρεψε και πάλι μέσω της Ιεράς Οδού στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω όπου και διαλύθηκε. Στη διαδρομή γράφτηκαν συνθήματα αλλήλεγγύης σε τράπεζες ενώ κατά την επιστροφή στήθηκαν φλεγόμενοι κάδοι σκουπιδιών στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού & Θηβών.
Η σημερινή πορεία ήταν μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση στην γενικευμένη επίθεση των κατοχικών δυνάμεων της Δημοκρατίας ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας. Έπεται συνέχεια…

μερικές φωτογραφίες…
…από την πορεία…

…από τα μηνύματα αλληλεγγύης στην πρόσοψη της Πολεοδομίας…
 
 

…από τα συνθήματα στις τράπεζες…
 

http://sinialo.espivblogs.net/?p=1574

Μυτιλήνη

30/03/2011

Ζούμε σε καιρό πολέμου. Τον καιρό που οι καταπιεσμένοι δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιούμε από ποια θέση μιλάμε και ποια πλευρά υποστηρίζουμε με το λόγο μας και τις πράξεις μας. Με αυτό το δεδομένο μπορούμε να δούμε μια θολή κάθετη γραμμή που διαχωρίζει τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και γίνεται ξεκάθαρη κάθε φορά που οι από κάτω αμφισβητούν τις αποφάσεις των κυρίαρχων και δέχονται την κατασταλτική τους βία, οπότε και αναδεικνύονται οι συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ των αγωνιζόμενων ενάντια στις αποφάσεις αυτές. Δεν υποστηρίζουμε αδιακρίτως όποιον αγωνίζεται. Ωστόσο,η βία του κράτους πρέπει να απαντιέται με βία. Κάθε ανυποχώρητος και αδιαμεσολάβητος αγώνας ενάντια στα συμφέροντα και τα σχέδια των κερδοσκόπων,και υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων να καθορίζουν τις ζωές τους όπως θέλουν,ενισχύει την κοινωνική εντροπία και δεν παύει να είναι με το μέρος μας αφού βλέπουμε αυτή τη διαχωριστική γραμμή από το στρατόπεδο των πρώτων.

Η αλληλεγγύη, της οποίας η έννοια εκφυλίζεται από την υπερβολική χρήση της λέξης από κάθε είδους λαϊκιστές δημαγωγούς, εκτός από συστατικό με το οποίο δημιουργήθηκαν και εξελίχτηκαν οι ανθρώπινες κοινωνίες,είναι και ένα πολύ ισχυρό όπλο για το στρατόπεδο των από κάτω μέσα στον κοινωνικό πόλεμο.Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον εχθρό όταν εκφράζεται έμπρακτα και ο φορέας της επιδιώκει να μεταδώσει το αντίστοιχο πολιτικό μήνυμα σε όσο το δυνατόν πλατύτερα στρώματα καταπιεσμένων.

Στις 4.20 ξημερώματα τετάρτης επιτεθήκαμε με σφυριά στο υποκατάστημα της Eurobank στην πόλη μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και με σκοπό να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα – απόδειξη ύπαρξης ανθρώπων σκεπτόμενων και έτοιμων για δράση – και στα δύο στρατόπεδα. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της, η Eurobank κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε που είναι ο κύριος κατασκευαστής του ΧΥΤΑ Κερατέας. Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, που αγωνίζονται για πάνω από 100 ημέρες και δέχονται συνεχείς βάρβαρες επιθέσεις από τα σκυλιά των τραπεζιτών και των εργολάβων – ναι τους μπάτσους εννοούμε – με αποτέλεσμα τραυματισμούς πολιτών, καταστροφές στις περιουσίες τους, μια γυναίκα έγκυος να χάσει το παιδί της, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια μποϋκοτάζ της συγκεκριμένης τράπεζας. Αυτά φυσικά δεν ακούγονται ούτε γράφονται ποτέ στα καθοδηγούμενα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Ακούγονται και γράφονται όμως στα ανεξάρτητα μέσα πληροφόρησης και στο http://antixyta.blogspot.com.

Το κράτος έχει μεταφέρει ήδη πολλά από τα σκουπίδια του (3000) από το στρατόπεδο των ΜΑΤ, στην Κερατέα. Ώρα να πάρουν κι αυτά και τα υπόλοιπα, να πάνε να τα κάψουν μέσα στα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα και τη Βουλή.

Κερατέα είμαστε μαζί σου!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αλληλέγγυοι – ΑλληλέγγυεςΕ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»


29.3.2011

Η καρδιά της αντίστασης κτυπάει στην Κερατέα

  • 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται τον τόπο της , το περιβάλλον της, το μέλλον των παιδιών της. 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται το δικαίωμα της αντίστασης απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να ισοπεδώσει, εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις, δημόσια υγεία, παιδεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Κερατέα πληρώνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει ότι, αν υποχωρήσει στο κίνημα της Κερατέας, θα αρχίσει η ρωγμή στην αντιλαϊκή πολιτική της. Γι’ αυτό υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια μια βάρβαρη πολιτική - και από περιβαλλοντολογική άποψη- και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.
  •  Σήμερα με πολεμική προετοιμασία η κυβέρνηση έστειλε, για μια ακόμα φορά, τα ΜΑΤ στην Κερατέα, για να δείξει την πυγμή της και τη βούλησή της ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Το μήνυμα αυτό έχει αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους που κατεβαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Γι’ αυτό ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική είναι και αγώνας για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της νομιμότητας , αφού η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τις αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν κρίνει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
  • Το κίνημα στην Κερατέα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης. Αφορά όλους εμάς που δοκιμάζουμε καθημερινά την πιο βάρβαρη πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ο λαός της Λαυρεωτικής έχει νικήσει στη συνείδηση του λαού. Μια εξέγερση που κρατάει 110 μέρες στους δρόμους ενάντια στη βία και το ψέμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης και πρέπει να νικήσει. Τα ΜΑΤ πρέπει να φύγουν και ο ΧΥΤΑ να ακυρωθεί. Εμείς οι εκπαιδευτικοί με παράδοση αγώνων ενάντια στη αυθαιρεσία της εξουσίας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της αντίστασης στην Κερατέα.
  • Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής και ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» καλούν τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους της Αττικής να αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Κερατέα.
  • Καλούμε όλους την Τετάρτη 30/3, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Κερατέας σε μια έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα της Λαυρεωτικής.
Το κίνημα στην Κερατέα είναι και δική μας υπόθεση. Πρέπει να νικήσει και θα νικήσει. Βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Είμαστε στο πλευρό τους.

Για τα Δ.Σ 

Η Πρόεδρος
Αννα Μπαχτή

Ο Πρόεδρος
Γιάννης ΡούπαςΟ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

29/03/2011

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναλγησίας , αυταρχισμού και καταστολής στην Κερατέα. Φαίνεται μάλιστα ότι ψάχνει ακόμα και για θύματα προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για εγκατάσταση πάση θυσία του εργολάβου του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την επιμονή της να μείνουν εκεί τα ΜΑΤ και να ξεδιπλώσουν σήμερα μια άνευ προηγουμένου επίθεση, παρ' όλη τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας που αρνούνται σχεδόν 4 μήνες τώρα να παρατήσουν αμαχητί το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, είναι πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης για όλους μας γιατί είναι πρότυπο αντίστασης και ανυπακοής. Γι' αυτό δέχεται λυσσαλέα επίθεση, γι' αυτό και ηκυβέρνηση προκειμένου να μην επιτρέψει την νίκη του αγώνα των κατοίκων θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Έξω τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα
Να σταματήσει το όργιο καταστολής
Ο αγώνας της Κερατέας είναι δίκαιος και θα νικήσει

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
==================================================================

Σύντροφοι κρατάτε γερά , το" αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν θα περάσει.
Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι μαζί σας.

Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατάκαλης Γρεβενών


==================================================================
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων απο διάφορα μέρη της Αθήνας και στέλνουμε μήνυμα
συμπαράστασης προς όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους της Κερατέας. Πέρνουμε κουράγιο και δύναμη απ'τον αγώνα σας. Ο αγώνας σας ειναι αγώνας όλων μας.Σας ευχαριστούμε.
Αντίσταση-Αλληλεγγύη-Αυτοοργάνωση-Η Κερατέα θα νικήσει

==================================================================

Η ματιά μας κ η σκέψη μας είναι πλάι σας.

Βαστάτε γερά αδέρφια.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

NO PASSARAN!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ!!!

Αλληλέγγυοι/ες από Σπάρτη.

---------------------------------------------------

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ
για την κατάσταση στην Κερατέα

Αντί η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Κερατέας, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Οι κάτοικοι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προασπίζονται την ποιότητα της ζωής τους, ενάντια στην κυβερνητική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υπακούει μόνο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από την περιοχή, να σταματήσει το ιδιότυπο καθεστώς αστυνομοκρατούμενης ζώνης και να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ           29/03/2011
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Για ακόμα μία φορά, χθες Τρίτη 29/3, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας με την ωμή αστυνομική βία. Με μία στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, συνοδευόμενη από το κατάλληλο κλίμα λάσπης από τα ΜΜΕ, οι ορδές των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αφάνταστη βιαιότητα στους κατοίκους και στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και μήνες, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συλλαμβάνοντας κόσμο, και φτάνοντας για ακόμα μία φορά μέσα στην πόλη, πνίγοντάς την στα χημικά.

Εδώ και 110 μέρες, οι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, αγωνίζονται για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ, μέρος του «περιφερειακού σχεδιασμού» για τα σκουπίδια της Αττικής, θέλει να μετατρέψει μια ακόμα κατοικημένη περιοχή, μεγάλου φυσικού κάλους και αρχαιολογικό χώρο(!), σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών από όλη την Αττική, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Ο λαός της Κερατέας έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο του και τον αγώνα του από τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Ο λαός της Κερατέας, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ, όπως απέδειξε ξανά η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

Εδώ και 110 μέρες, το μπλόκο της Κερατέας είναι μπλόκο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου ενάντια στο σύστημα που καθημερινά ρημάζει τις ζωές του λαού, και πετάει τα όνειρα της γενιά μας στα σκουπίδια. Είναι μπλόκο του κάθε ένα από εμάς που νιώθε καθημερινά να πνίγεται από το φόρτωμα της κρίσης πάνω στο λαό. Είναι μπλόκο έμπνευσης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, απόδειξη ότι ο λαός μας μπορεί να αγωνίζεται και να νικάει. Όταν χτυπούνε την Κερατέα, χτυπούνε εμάς, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους εχθρούς!

Ο λαός της Κερατέας, δείχνει με τη στάση του το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό αξίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: