LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Ο Περιφερειακός σχεδιασμός απορριμάτων για την Αττική και οι αντίστοιχοι σε όλη τη χώρα μπάζουν από παντού, δεν είναι βιώσιμοι και δημιουργούν αντιδράσεις ...

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, απαιτούν κάθε Δήμος να διαχειρίζεται τα δικά του σκουπίδια  διαφορετικά κλείνει ο ΧΥΤΑ στη Φυλή !

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό και εφόσον το πρόβλημα είναι συνολικό - εθνικό, ένας νέος επιστημονικός εθνικός σχεδιασμός ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμάτων που θα  δομηθεί στη βάση των κινήτρων απ' ευθείας στους κατοίκους είτε εντός είτε εκτός Αττικής είναι  επίκαιρος περισσότερο από ποτέ !!! 




Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ο ΧΥΤΑ της περιοχής κλείνει σε 2,5 χρόνια. Αν μέχρι τότε δεν βρεθεί λύση θα γίνει της...Κερατέας!

Μετά την γνωστή πια σε όλους επιστολή του Δημάρχου Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ξεκαθάριζε πως δεν θα συνεχίσει να δέχεται επ' άπειρον η χωματερή της περιοχής σκουπίδια άλλων δήμων, όπως για δεκαετίες συνέβαινε με τα Ανω Λιόσια, ακολούθησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην μαραθώνια χθεσινοβραδινή συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμισι με τρία χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική και απορρίποντας τις μεθόδους της καύσης, της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής και προκρίνοντας μόνον την ανακύκλωση.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής κάλεσε τους δημάρχους της Αττικής να βρουν τρόπο να διαχειρίζονται μόνοι τους τα απορρίμματα των δήμων τους, προειδοποιώντας τους ότι έχουν μόλις δυόμισι χρόνια για να βρουν λύση.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης "εμείς χθες αποφασίσαμε το αυτονόητο. Να διαχειριζόμαστε μόνο τα σκουπίδια του Δήμου μας. Σε όσους τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι πληρωνόμασταν πολλά λεφτά για να δεχόμαστε τα σκουπίδια τους απαντάμε το εξής. Σας χαρίζουμε και τα λεφτά σας και τα σκουπίδια σας".

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραϊμης: 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=74411&catid=3 



Στον δρόμο που χάραξε η Κερατέα...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 11:33
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Μάκρη διοργανώνουν τα μέλη Επιτροπών Αγώνα για τις 30 Απριλίου, με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ - ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΙΚΗ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Θα διατρανώσουμε ότι δεν έχουμε αποδεχθεί τίποτα, δεν έχουμε υποχωρήσει, δεν νιώθουμε ηττημένοι, αλλά αποφασισμένοι, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα στείλουμε το μήνυμα σ΄ όλους αυτούς που ονειρεύονται σκουπιδότοπους στο Γραμματικό, ότι τζάμπα σκορπίζουν εκατομμύρια ευρώ. Το "έργο" τους δεν θα λειτουργήσει ποτέ!
Θα δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τον τόπο μας τον διαφεντεύουμε εμείς κι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς».

Τα μέλη των επιτροπών στοχεύουν, όπως ανακοίνωσαν, στη δημιουργία ενός μαζικού Ενωτικού Μετώπου Αντίστασης.

«Η Κερατέα μάς έδειξε τον δρόμο. Τώρα είναι η δική μας σειρά. Τώρα είναι η σειρά των πολιτών του Δήμου Μαραθώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: