LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κερατέα. Ξανά στα μπλόκα;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 29, 2011
 
Η αρχική αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός για το «θετικό και ειλικρινές κλίμα διαλόγου προς εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών» μεταξύ της υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη και της επιτροπής του Δήμου Λαυρεωτικής  σύντομα ξεφούσκωσε και από τις δύο πλευρές.
Από την πλευρά της υπουργού, η  δήλωση της στην επιτροπή ότι είναι η αποκλειστική αρμόδια για τον χειρισμό του όλου ζητήματος με εντολή πρωθυπουργού – το οποίο βγήκε και στις ειδήσεις-προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία διαρκείας και στην ακόλουθη  συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, ανέκρουσε πρίμα, λέγοντας: «Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Σε εμένα ανατέθηκε η συνάντηση και η συζήτηση εφ΄όλης φυσικά της ύλης και όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Εξάλλου ήταν εδώ και ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η χωροθέτηση συζητείται εάν είναι στην ίδια περιοχή κ.λ.π.»
Παρόμοια ήταν και η διάρκεια του χρόνου  επανεξέτασης του ζητήματος για τα μέλη της επιτροπής. Ο αρχικός ενθουσιασμός για την μη υπέρβαση της κόκκινης γραμμής που έθεταν για το Οβριόκαστρο καταστάλαξε από την ποσότητα των σκουπιδιών που τους φόρτωνε η υπουργός. Αντί για τους δύο δήμους (Λαυρεωτικής Σαρωνικού ) έπρεπε να δεχτούν τουλάχιστον όλους της Ανατολικής Αττικής. Μέχρι να φθάσουν στην Κερατέα είχαν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ήταν αδύνατον να  συνεχίσουν τον διάλογο σε αυτή τη βάση.
Έτσι κι΄αλλιώς οι άνθρωποι συνήθισαν τόσο καιρό στα μπλόκα . Όπως βλέπουμε σε ανάρτηση site της περιοχής την Μ. Τετάρτη….. 
«..Το ευχάριστο είναι πως κανείς δεν εφησυχάζει και οι ετοιμασίες στο βουνό έχουν προχωρήσει αρκετά. Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως δεν έχει τελειώσει τίποτα.Συνεχίζουμε περισσότερη με πίστη και δύναμη για την τελική νίκη.
Τα λέμε σύντομα…
 Sweet Reporter

1 σχόλιο:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ είπε...

Αν όντος είχαν συνειδητοποιήσει ΟΛΟΙ - που πολύ αμφιβάλω –ότι : «ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσουν τον διάλογο σε αυτή τη βάση» προς τι η συνάντηση της Τετάρτης;
Η τελική νίκη θα κριθεί ,από το εάν οι πολίτες θα σταματήσουν ,να εξουσιοδοτούν απριόρι κάποιους, να διαχειριστούν την κατάσταση ανοίγοντας τον δρόμο σε διαδικασίες συνελεύσεων ,που απαιτεί τόσο το κίνημα όσο κι η δημοκρατία.
Οι συνελεύσεις των γυναικών του αγώνα στο μπλόκο του BIO.ΠΑ αποτέλεσαν , το μοναδικό δήγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που κάποιες εξ αυτών δεχτήκαμε απειλές και επιθέσεις ακόμη και προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς προκειμένου ν αναχαιτιστεί η κινηματική δυναμική που δημιουργούσαν οι θέσεις καθώς και οι διαδικασίες που ακολουθούσαμε κι ακολουθούμε.
Το ευτύχημα είναι ότι πλέον είναι πολλοί εκείνοι που προβληματίζονται και δεν εφησυχάζουν. Το θέμα είναι αν θα καταφέρουν ,ν ανατρέψουν με την συμμετοχή της φωνής τους την τάχα «ομοφωνία», _νεκροταφείου θα έλεγα-που κάποιοι σκοπίμως προσπάθησαν και για ένα χρονικό διάστημα κατάφεραν να επιβάλλουν αρνούμενοι να συμπεριλάβουν στις τελικές αποφάσεις την άποψη και την φωνή όλων των ανθρώπων που στήριξαν και είναι έτοιμοι να ξαναστηρίξουν τα μπλόκα.
(Η λέξη «φωνάζω» δεν εμπεριέχει τυχαία την λέξη ΖΩ…)