LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ;



Σε απόγνωση φαίνεται ότι βρίσκεται το σύστημα των λεβεντοτσολιάδων της μεταπολίτευσης, από την αντίσταση των κατοίκων της Λαυρεωτικής για την κατασκευή παράνομου ΧΥΤΑ σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο !

Το σύστημα αυτό φαίνεται ότι εκφράζεται από πολιτικά, οικονομικά συμφέροντα που για δεκαετίες ασέλγησαν ηθικά και υλικά πάνω στον ελληνικό λαό νομιμοποιώντας μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας κάθε είδους απάτη. Καταργώντας στην πράξη κάθε δημοκρατικό θεσμό χωρίς ιερό και όσιο, με αποτέλεσμα να στέλνουν συνεχώς το λογαριασμό στο λαό. 

Αυτή τη φορά όμως βρέθηκαν εμπόδιο μπροστά τους οι Πολίτες της Λαυρεωτικής με πρωτοπόρους τους κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν άλλον ένα "λογαριασμό" και  τους οποίους θέλουν να συνθλίψουν, για να μην αποτελέσει, όπως οι ίδιοι ομολογούν, κακό προηγούμενο εν όψει των επερχόμενων γενικότερων εξελίξεων που οι ίδιοι πυροδοτούν καθημερινά. 
Και όμως κύριοι αχυράνθρωποι, η Δημοκρατία στη Λαυρεωτική είναι ζωντανή, λειτουργεί και είναι αποφασισμένη να σας νικήσει. 
Η λεγόμενη "δημοκρατία" των αχυρανθρώπων που εσείς στήσατε για λογαριασμό των Ολιγαρχών όπου και αναφέρεστε έχει βρομίσει από καιρό ... και σύντομα θα ταφεί στα ΧΥΤΑ !!!

Δείτε παρακάτω ένα δείγμα κατάπτυστων δημοσιευμάτων :

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στα Νέα 

Οτι χρειάσθηκε ειδική κυβερνητική σύσκεψη και µάλιστα υπό την προεδρία του ίδιου του Πρωθυπουργού για την Κερατέα καταδεικνύει τις διαστάσεις που έχειλάβει πλέον αυτό το πρόβληµα.

Τόσο από πλευράς χρόνου όσο και από πλευράς εξάντλησης κάθε είδους διαλόγου και κάθε προσφυγής στα ένδικα µέσα, η υπόθεση έχει κλείσει.

Οριστικά ο σχεδιασµός για τη διαχείριση των απορριµµάτων εκρίθη αναγκαίος και νόµιµος από κάθε άποψη.

Προφανώς είναι ένας σχεδιασµός που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής και γι’ αυτό βγήκαν στο αντάρτικο.

Αλλά δεν υπάρχει µεγαλύτερη πλάνη γι’ αυτούς τους ίδιους από το να θεωρούν ότι στο τέλος θα επικρατήσει αυτό το αντάρτικο.

Η θεωρία «εµείς δεν θα επιτρέψουµε...» κ.λπ. στην πραγµατικότητα στρέφεταιεναντίον τους.

Γιατί υποχρεώνει την Πολιτείανα διαθέσει και µέσα τα οποία θα ήταν καλό να αποφύγει για την αντιµετώπιση του προβλήµατος τάξης που προκαλούν οιαντιδράσεις.

Και προφανώς διαθέτει αυτά τα µέσα. Οπως διαθέτει και τη νοµιµοποίηση να ταχρησιµοποιήσει.

Ηδη υπάρχει όλο και αυξανόµενη αξίωση από την κοινωνία να το πράξει.

Είναι λάθος να καλλιεργείται στον τοπικό πληθυσµό η εντύπωση ότι η κυβέρνηση ελέγχεται επειδή επιµένει στην εφαρµογή των αποφάσεων της ελληνικής Πολιτείας.

Για το αντίθετο ελέγχεται, ότι καθυστερεί την πλήρη εφαρµογή του νόµου και την αποκατάσταση της οµαλότητας στην περιοχή.

Αν θα υπήρχε µια φράση για να συµπυκνωθεί αυτή η αξίωση, θα ήταν:

Βάλτε τέλος! Η περίπτωση της Κερατέας τείνει να εξελιχθεί σε εκτροπή προς µίµηση, παγιδεύοντας σε παρόµοια αδιέξοδα και άλλες περιοχές.

Ετσι όµως δεν µπορεί να λειτουργήσει κανένα συντεταγµένο κράτος και καµίακοινωνία δεν µπορεί να ευηµερήσει.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Πριν από όλα των ίδιων των ανθρώπων πουσυντηρούν τα µπλόκα συµπαρασύροντας σε ακρότητες και τους υπόλοιπους.

∆εν ωφελούν την περιοχή όσοι τη µετατρέπουν σε πεδίο µιας χαµένης µάχης.

Αλλά κυρίως είναι η ώρα ευθύνης για την κυβέρνηση.

Εως τώρα υπολόγιζε στην εκτόνωση της έντασης µε τη ροή του χρόνου.

Εφόσον αυτό εκλαµβάνεται ως αδυναµία να εγγυηθεί την εφαρµογή των δικαστικών αποφάσεων σε όλη την επικράτεια, χωρίς εξαίρεση, οφείλει να κινηθεί µε αποφασιστικότητα. Το επιβάλλει η ανάγκη της νοµιµότητας, η πίεση της κοινωνίας και, σε τελευταία ανάλυση, η κοινή λογική. 







Η Δημοκρατία και η Κερατέα
Δημοσιεύτηκε στο Κύριο Άρθρο της Καθημερινής 31/3/11 

Οσα συμβαίνουν στην Κερατέα είναι άκρως επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας. Η κυβέρνηση και το κράτος δείλιασαν όταν σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα ανεξέλεγκτων ενεργειών διαμαρτυρίας και σήμερα δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που μοιάζει με κανονικό εμφύλιο πόλεμο. Η κλιμάκωση, όμως, της αντιπαράθεσης μπορεί να προκαλέσει σύντομα ακόμη και νεκρούς. Οι υπεύθυνοι πολίτες της περιοχής, ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και άλλοι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας οφείλουν να βάλουν ένα «φρένο» στον παραλογισμό της βίας και σε όσους οργανώνουν και εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Αλλά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί θα εξευτελισθεί και θα δώσει το μήνυμα ότι όποιος είναι αντίθετος με κάποια απόφαση μπορεί να την ακυρώσει ακολουθώντας το «μοντέλο της Κερατέας». Ενα μοντέλο που, όσο δίκιο και αν πιστεύουν ότι έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, μπορεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της Ελληνικής Δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: