LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο «νόμος της Δύσης» στη χωματερή της Φυλής

2011 και η Πολιτεία δεν έχει βάλει μια τάξη σε ένα ΧΥΤΑ που λειτουργεί δεκαετίες. Τι θα μας έκανε να πιστεύουνε ότι δε θα έχουμε τις ίδιες συνθήκες σε ένα ΧΥΤΑ στη Λαυρεωτική; Η αξιοπιστία τους ή ο λόγος της ανύπαρκτης τιμής τους ;  Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε ...
Κατά τ' άλλα, ο Δήμαρχος Φυλής κατηγορεί τους κατοίκους της Λαυρεωτικής που αντιτίθενται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, αντί να δει το κατάντημα του τόπου του και να απαιτήσει το κλείσιμο του ΧΥΤΑ εκεί και την λύση του εθνικού σχεδιασμού όπως προτείνουν επιστήμονες . Αλλά είπαμε είναι γλυκό το μέλι ... 


Οπλισμένοι τσιγγάνοι τρομοκρατούν τους εργαζόμενους


Εκτός νόμου και φυσικά εκτός ελέγχου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, εκεί όπου βασιλεύει πλέον ο νόμος των «τσιγγάνικων» όπλων. Τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι και ανήμποροι αστυνομικοί αδυνατούν πλέον να επιβάλουν το νόμο στον σκουπιδότοπο που θυμίζει… άγρια δύση. Μπορεί εδώ και χρόνια οι ρακοσυλλέκτες τσιγγάνοι να αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ΧΥΤΑ καθώς μεγάλες ομάδες αναζητούν καθημερινά μέσα στα βουνά σκουπιδιών τα χρήσιμα μέταλλα που τους αποφέρουν ένα σημαντικό μεροκάματο. Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση δείχνει να έχει εκτραχυνθεί και ειδικότερα μετά την καταπλάκωση ενός τσιγγάνου από μπουλντόζα του ΧΥΤΑ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Από την ημέρα εκείνη και μετά, οι επιδρομές των τσιγγάνων στην χωματερή έχουν πυκνώσει καθώς αντικείμενο των επισκέψεών τους δεν είναι μονάχα η αναζήτηση του μετάλλου αλλά και η εκδίκηση για τον χαμό του ομοφύλου τους. Χθες μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός τσιγγάνων με όπλα στα χέρια έκανε ένα ακόμη «ντου» τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους της χωματερής.

Είχαν προηγηθεί σκηνές Φαρ Ουέστ που εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά το πρωί του Σαββάτου, όταν τσιγγάνοι έκαψαν μηχανήματα, κατέστρεψαν λυόμενα και έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια σκορπίζοντας για μια ακόμη φορά τον τρόμο.  Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη, ο οποίος, όπως τονίζουν, «αδιαφορεί για την ασφάλεια τους και έχει αφήσει το ΧΥΤΑ στο έλεος των ρακοσυλλεκτών», ενώ δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα που του έχει υποδείξει η ΕΛ.ΑΣ., όπως το να μεγαλώσει τη μάντρα.

Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ενώ έχουν κατατεθεί πολλά αιτήματα δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο ΧΥΤΑ, προκειμένου να αποτρέπει τους τσιγγάνους από το να εισέρχονται στο χώρο και να δημιουργούνται έκρυθμες καταστάσεις.

Στην χθεσινή επιδρομή των τσιγγάνων και μετά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των εργαζομένων της χωματερής έκαναν την εμφάνισή τους τόσο αστυνομικοί από το τμήμα των Άνω Λιοσίων όσο και μια διμοιρία ΜΑΤ. Όταν όμως οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους ρακοσυλλέκτες να εγκαταλείψουν τη χωματερή η απάντηση ήταν «να φύγετε εσείς για να μην σας καθαρίσουμε»!

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο protothema.gr δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια των αστυνομικών για το ότι το τελευταίο διάστημα ένας σημαντικός αριθμός ανδρών ασχολείται αποκλειστικά με την φύλαξη χωματερών όπου χάνονται πολύτιμες δυνάμεις όπως στην περίπτωση της Κερατέας. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων διαμαρτύρονται λέγοντας πως «στην Κερατέα έχουν μόνιμα τεράστια αστυνομική δύναμη για να φυλάνε τα μηχανήματα του εργολάβου, ενώ εδώ για να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων δεν στέλνουν ούτε έναν αστυνομικό». Οι εργαζόμενοι  μάλιστα που πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να εργάζονται έχοντας απέναντί τους ακόμη και οπλισμένους τσιγγάνους εκφράζουν φόβους ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να θρηνήσουμε ακόμη και νεκρό.


Πηγή : .protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: