LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΑΝΟΙΞΕ / ΚΛΕΙΣΕ : ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ... (ΒΙΝΤΕΟ)Όταν μια ολόκληρη (γραφική) πολιτεία ξοδεύει αφειδώς ατελείωτο χρόνο και χρήμα του φορολογούμενου πολίτη, για να ξεπληρώσει ανοιχτές επιταγές στις πλάτες πολιτών και αστυνομικών.
Η παρέλαση της 4ης Απριλίου στην Λεωφόρο Λαυρίου δοσμένη από μια άλλη ματιά.

Σε γεφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί  η Λεωφόρος Λαυρίου.  Από τη μια οι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ να ακροβολίζονται στις παρυφές της Κερατέας, για την διάνοιξη του δρόμου από τα χωμάτινα οδοφράγματα  και από την άλλη τα μπάζα που εξακολουθούν  να πέφτουν το ίδιο κιόλας βράδυ στη λεωφόρο.  Σαν τη γάτα με το ποντίκι. Κάποιος που δεν γνωρίζει την κατάσταση θα μπορούσε να ισχυριστεί ακόμη και αυτό, ότι ορισμένοι από τους κατοίκους το παρατραβάνε για να δουν την ανοχή του κράτους. Εδώ όμως η κίνηση δείχνει καθαρά συμβολική.  Είναι ο πλέον απλός, ακίνδυνος, αναίμακτος όσο και ξεκάθαρος τρόπος να δείξει κάποιος προς τα έξω ότι, αυτό το έργο, η χωματερή,  κατ΄ ουσίαν δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να λειτουργήσει. Δείχνει προς την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου το γελοίον του πράγματος, να βγάζεις στο δρόμο ολόκληρες στρατιές κρατικών υπαλλήλων που είναι οι αστυνομικοί, γιατί δεν έχεις το πολιτικό θάρρος να ανοίξεις επιτέλους έναν ειλικρινή, δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο με την τοπική κοινωνία.  Τα μπάζα στο δρόμο δεν είναι στείρα αντίδραση, ανομία, πείσμα, έγκλημα κατά της πατρίδας ή όπως αλλιώς θέλουν να πιστεύουν οι αφελείς όσο και επαγγελματικά ανεπαρκείς στρατευμένοι κονδυλοφόροι. Δεν είναι μολότοφ, βόμβες, εμπρηστικοί μηχανισμοί.  Είναι απλώς μπάζα στο δρόμο και τίποτε περισσότερο.  Δύο φορτηγά μπάζα όλα κι όλα, που στο μέλλον θα φράζουν το δρόμο στα χιλιάδες απορριμματοφόρα. Είναι απλώς εικόνες από το μέλλον.  Δυο φορτηγά μπάζα λίγων ευρώ, πότε εδώ, πότε εκεί, πότε παραπέρα, κόντρα στα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν να λαμβάνουν οι επίδοξοι εργολάβοι των σκουπιδιών. Δεν είναι και λίγο…ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Τρίτη 5 Απριλίου 2011, Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης αναφορικά με τα όσα εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στην Κερατέα. Με δήλωση-παρέμβαση που απέστειλε στο γραφείο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής, λέει επίσης πως «οι κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής».
Παρουσία  των ΜΑΤ καθάρισαν  το πρωί τη  λ. Λαυρίου.  Το βράδυ έκλεισε ξανάΠαρουσία των ΜΑΤ καθάρισαν το πρωί τη λ. Λαυρίου. Το βράδυ έκλεισε ξανά Μόνο χθες, πάντως, χρειάστηκαν περισσότερες από δέκα αστυνομικές κλούβες για να συνοδεύσουν έναν και μόνο εκσκαφέα που θα άνοιγε τη λεωφόρο Λαυρίου από τα μπλόκα που είχαν τοποθετήσει κάτοικοι. Αφού πρώτα καθάρισαν τη λεωφόρο από τα μπάζα που βρίσκονταν στο ύψος του οικισμού Πέτα, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τη Β’ είσοδο Κερατέας, στον κόμβο Κακιάς Θάλασσας, ο οποίος επίσης παρέμεινε κλειστός για μία εβδομάδα.
Εκεί τους περίμεναν και εκατοντάδες κάτοικοι. Με δεκάδες διμοιρίες περιμετρικά και στις κορυφές των γύρω λόφων, η λεωφόρος Λαυρίου άνοιξε από τα οδοφράγματα και η κυκλοφορία διεξάγεται (τουλάχιστον, μέχρι αργά χθες το βράδυ) κανονικά. Με τους παραπάνω κόμβους κλειστούς, οι αλλαγές βάρδιας των αστυνομικών δυνάμεων καθυστερούσαν σημαντικά, ενώ πολλές φορές οι αστυνομικοί χάνονταν, με αποτέλεσμα να ρωτάνε τους ντόπιους προς τα πού να πάνε.
Παρόλο που τα πρόχειρα οδοφράγματα απομακρύνθηκαν, η λεωφόρος Λαυρίου εξακολουθεί να παραμένει κλειστή στον κόμβο του Βιοτεχνικού Πάρκου στην Κερατέα, στον κόμβο Θορικού στο Λαύριο, ενώ στο ενδιάμεσο είναι κλειστή από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Παρά το γενικευμένο κλίμα δυσαρέσκειας που υπήρχε, δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Ακόμα όμως και να γίνονταν, ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει πως: «Οταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…».
Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μίλησε για την ανάγκη διαλόγου και πως «η αστυνομία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Κερατέα αμέσως μόλις πρυτανεύσουν η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε πως «πρόταση της κυβέρνησης αφορά ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ. Αφορά εργοστάσιο, αφορά συνθήκες πλήρους προστασίας του περιβάλλοντος».
* Αργά το βράδυ, άγνωστοι έκλεισαν τη λεωφόρο Λαυρίου με πέτρες και χώματα στα ίδια ακριβώς σημεία που άνοιγε το πρωί η αστυνομία. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: