LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ... ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ !

Από το blog ATTIKA NEA 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: 
Κουντουριώτη  1 Λαύριο  - 19500

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:
Σταματίνα Κωστάκου
22990 42880 Φαξ: 22990 42611             

 
          Κερατέα 31/5/2011

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διαφορετική άποψη και γνώμη δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι ιερό καθήκον και  υποχρέωση, όποιος την έχει να την εκφράζει.
Όμως από το να εκφράζω την γνώμη μου μέχρι να διαστρεβλώνω την πραγματικότητα και να ακυρώνω την γνώμη της πλειοψηφίας υπάρχει μεγάλη διαφορά.  
Είναι οδυνηρό να βλέπεις δημοσιεύματα, που εμφανέστατα προέρχονται από συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες, να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο ακυρώνοντας οι ίδιοι τον αγώνα όλων μας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε κατά πλειοψηφία (22 προς 4 και 1 λευκό) απόφαση για την τελική πρόταση που θα καταθέσουμε στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Η απόφαση αυτή  συνοψίζεται ως εξής:...
  1. Προτείνεται  χώρος 50 στρεμμάτων στην θέση Αγ. Ιωάννης – Φοβόλες (δίπλα ακριβώς στον παλαιό ΧΑΔΑ) για τη δημιουργία ολοκληρωμένης σύγχρονης μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων ανάλογης με αντίστοιχες που υπάρχουν σε λειτουργία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που θα περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, Μονάδα Κομποστοποίησης και Χώρο Διαχείρισης Υπολειμμάτων.
  2. Η ποσότητα που θα διαχειρίζεται η εν λόγω μονάδα θα είναι 60.000 τόνοι το χρόνο με σχεδιασμό αιχμής, που θα περιλαμβάνει και ποσότητα λυματολάσπης, τους 80.000 τόνους το χρόνο.
  3. Υπεύθυνος φορέας για την κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση των εγκαταστάσεων θα είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την  Περιφέρεια και το Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Αμέσως  μετά την απόφαση, διαβάσαμε στον τύπο απίστευτα δημοσιεύματα του τύπου:
«Ο Δήμος προδίδει τον πολύμηνο αγώνα των κατοίκων…»
«Οι κάτοικοι πάλεψαν με σύνθημα Όχι ΧΥΤΑ Όχι ΧΥΤΥ Όχι  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ στην Κερατέα»…
«Ο αγώνας της Κερατέας τώρα αρχίζει…»
Δηλαδή τι;
Εάλω η Πόλις; Εάλω η Κερατέα μας; Εάλω η ψυχή μας; Εάλω η σκέψη μας; Εάλω η αξιοπρέπειά μας; Εάλω η καθημερινότητά μας; ...
Είναι έτσι; Αυτό κατάλαβαν οι άνθρωποι της μειοψηφίας ή αυτό ήθελαν για τους δικούς τους λόγους να καταλάβουν και κατ΄ επέκταση να δώσουν ως είδηση στον τύπο; Όρα, ατάκτως ερριμμένες κινδυνολογίες…

Για την ιστορία και για όσους χρήζουν φρεσκάρισμα μνήμης να αναφέρουμε τα κομβικά σημεία του προβλήματος των απορριμμάτων στην πόλη μας που σε αδρές γραμμές είναι τα εξής:
  • Το 1997 ιδρύθηκε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής με βασικό στόχο την διαχείριση των απορριμμάτων της γεωγραφικής περιοχής που τώρα καταλαμβάνεται από τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
  • Το 2003 καταθέτουμε τροπολογία στην βουλή (κατά την ψήφιση του Νόμου 3164 που θα αποτελούσε για τα επόμενα χρόνια τον εφιάλτη της Κερατέας) για την δημιουργία ξεχωριστού φορέα διαχείρισης για τα δικά μας  απορρίμματα. Η τροπολογία δε ψηφίστηκε τελικά.
  • Στις 11-12- 2010 αμέσως μετά την επέμβαση των ΜΑΤ αγωνιζόμαστε με κύριο σύνθημα την ακύρωση της εγκατάστασης ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ  ή κάθε είδους Μονάδας στο χώρο του Οβριόκαστρου.
Η πρόταση για τη διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων επανήλθε και έγινε και αυτή σύνθημα (όχι όλων, κάποιες μειοψηφίες που θέλουν να λέγονται προοδευτικές και που είναι εκείνες που γεμίζουν τον τύπο με τις παραπάνω ειδήσεις …έλεγαν τα σκουπίδια μας να πάνε στην Φυλή ή Εκτός Αττικής).
Για το σκοπό αυτό διοργανώσαμε τη Κυριακή 27-2-2011 και την Ημερίδα για την Ανεύρεση Βιώσιμων Προτάσεων Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Λαυρεωτικής.
Και φυσικά στις αρχές του Μάρτη πάρθηκε Ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία έλεγε τα παρακάτω:

  1. Αποχώρηση των ΜΑΤ από το Οβριόκαστρο.
  2. Αποχώρηση των Μηχανημάτων.
  3. Όχι Χυτά, όχι ΧΥΤΥ Όχι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ στο Οβριόκαστρο.
  4. Διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού με Σύγχρονες μεθόδους στο χώρο του ΒΙΟΠΑ.

Όταν τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν τα ΜΑΤ και τα μηχανήματα, συμφωνήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή ήταν μετά το Πάσχα να αρχίσουμε συζητήσεις με την Υπουργό  Υ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Κάτι που και εμείς ως Δήμος το επιδιώκαμε όλους αυτούς τους μήνες της κατοχής από τα ΜΑΤ.
Από την πρώτη κιόλας συνάντηση έγινε γνωστό ότι η λύση του ΒΙΟ.ΠΑ. είχε προβλήματα τόσο Χώρου όσο και Νομοθεσίας κι έτσι άρχισε να εξετάζεται η λύση του παλιού ΧΑΔΑ στην θέση Αγ. Ιωάννης – Φοβόλες.
Ας δούμε όμως σε τι διαφέρει η πρώτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την κατά πλειοψηφία απόφαση της 27-5-2011.
Ουσιαστικά στο μόνο που διαφέρει είναι η θέση. Η χωροθέτηση…
Αν κάποιος κοιτάξει το χάρτη, η απόσταση της κορυφής του Οβριοκάστρου από το ΒΙΟ.ΠΑ. είναι 1.450 μέτρα ενώ της προτεινόμενης θέσης είναι 1.300, δηλαδή έχουν διαφορά 150 μέτρων.
Όμως μεταξύ  του  ΒΙΟ.ΠΑ. και  της κορυφής του Οβριοκάστρου υπάρχει απόλυτη οπτική επαφή, ενώ μεταξύ  της προτεινόμενης θέσης (Φοβόλες) και της κορυφής του Οβριοκάστρου μεσολαβούν δυο λόφοι που καλύπτουν πλήρως το χώρο κατασκευής της εγκατάστασης. Ήτοι σε ακόμα πιο προνομιακή θέση από εκείνη του ΒΙΟ.ΠΑ. για την πόλη της Κερατέας.

Τώρα, όσον αφορά την ύπαρξη σε μικρή απόσταση Νεοτέρων Μνημείων από τις δραστηριότητες της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, πληροφορούμε ότι ολόκληρη η Λαυρεωτική διαθέτει ανάλογα μνημεία, η ύπαρξη των οποίων δεν εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής αλλά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμός κατά την ανέγερση οποιασδήποτε μονάδας.
Μην ξεχνάμε ότι το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου βρίσκεται μέσα σ΄ ένα τέτοιο μνημείο σε απόλυτη ταύτιση με αυτό.
Ο μοναδικός στην χώρα μας χώρος αποθήκευσης τοξικών αποβλήτων βρίσκεται μέσα σ΄ ένα τέτοιο μνημείο χωρίς να προσβάλει το χώρο.

Συμπέρασμα, αβίαστο και απόλυτα λογικό: Τα επιχειρήματα ότι πουλήθηκε ο αγώνας, οφείλονται σε αλλότρια συμφέροντα που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αγώνα μας και που μόνο στόχο έχουν το καπέλωμα και την πολιτική εκμετάλλευση.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να γελάει κάποιος μαζί τους, αν δεν ήταν παιχνίδια με το αίμα, τον ιδρώτα και την αγωνία όλων αυτών που επί 5 μήνες δώσανε αυτή την πρωτοφανή μάχη.   

Και μια συμβουλή για το τέλος, καλό και χρήσιμο θα ήταν όσοι διαδίδουν στον τύπο, τα περί πουλήματος της Δημοτικής Αρχής να μην καπηλεύονται, να μην προκαλούν και πάνω από όλα να μην πανικοβάλλονται…Όλα αυτά βλάπτουν σοβαρά τον τόπο που μας γέννησε, που φιλοξενεί τις ζωές μας και που αγαπάμε.
Κι είναι ξεκάθαρο ότι πολιτικά παιχνίδια τούτος ο τόπος δε σηκώνει.Στη διάθεσή σας
Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής                                         Η άποψη του attikanea

 Μία ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, αναζητά την ΑΛΗΘΕΙΑ. 


30-5-11 
                                   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
                    ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΗΝ!Γράφει η Πόπη Σουφλή
Η περίοδος του αγώνα του λαού της Κερατέας, που καθήλωσε όλη την Ελλάδα, κι έκανε το γύρο του κοσμου μέσα από τα ειδησεογραφικά ΜΜΕ, τέλειωσε.
Την ίδια μέρα, τέλειωσε και η σύμπνοια. (;).
Σήμερα, δυο μήνες σχεδόν μετά την παύση των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα, τα γεγονότα επιβάλλουν δυστυχώς,  σ' αυτή τη σύμπνοια να μπει ένα ερωτηματικό.
Ένας κακόπιστος σχολιαστής, θα μπορούσε να πει, ότι αυτός ο αγώνας, δόθηκε μόνο από τον απλό λαό, όταν αυτοί που όφειλαν να τον έχουν προστατεύσει είτε σιώπησαν, είτε πήραν πρωτοβουλίες, αλλά όχι αρκετές, ώστε να δώσουν λύσεις ικανές να λύσουν δια παντός το πρόβλημα της διαχείρισης 
των απορριμμάτων και να κόψουν τον βήχα της όποιας διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης εξουσίας να παίξει τα παιχνίδια της.
Τα attikanea,  θα μείνουν ακόμα και τώρα καλόπιστα στο πλευρό του κάθε απλού Κερατιώτη, μακρυά από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη ή πολιτική και οικονομική διαπλοκή. 
Tο μήνυμα της αναγνώστριας του attikanea από την Κερατέα, έρχεται να προστεθεί στην αγωνία χιλιάδων κατοίκων που τον τελευταίο καιρό, βρίσκονται ανάμεσα σε δηλώσεις και αποφάσεις της τοπικής εξουσίας, αδύναμοι να αντιληφθούν ποιά είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Μεταλλάσσονται οι .. Ήρωες;": 

Ποιά είναι η αλήθεια και πότε θα τη μάθουμε? 

Πως να ξεχωρίσει άραγε ένας απλός και εκτός πολιτικών παιχνιδιών και συμφερόντων πολίτης της Λαυρεωτικής τι παίζεται? 
Πως να ξεχωρίσει αν πίσω από τα λόγια του οποιοδήποτε δημοτικού παράγοντα κρύβεται αλήθεια, σκοπιμότητα ή ...

μίζες? 

Πως να ξεχωρίσει αν υπάρχει θέληση για λύση προς όφελος της Λαυρεωτικής ή όχι? 
Προσπαθώ εδώ και καιρό να καταλάβω αλλά νοίωθω ηλίθια.
Είμαι? 
Μήπως η απόσταση μου από τα πολιτικά παιχνίδια φταίει ή το ότι ποτέ δεν ακούγεται όλη η αλήθεια παρά μόνο ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ???
Εχει κάποιος κατά αποκλειστικότητα το καθήκον διάσωσης της Λαωρεώτικής από τους βαρβάρους ή αλλάζουν οι αρμοδιότητες όπως άλλαζουν οι εποχές???
Πόλυ θα εκτιμούσα μία χείρα βοηθείας από όποιον υπευθυνα και ειλικρινά μπορεί να μου τη δώσει... 


Μία ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. 

                                        Η απάντηση του attikanea
Αγαπητή αναγνώστρια - σχολιάστρια, είχα σκοπό να περιμένω μέχρι την έκδοση της απόφασης (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαυρεωτικής, για να πάρω θέση υπεύθυνα και ειλικρινά, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων.
Άλλωστε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε, Κερατέα και Μαραθώνας, με τον εφιάλτη των απορριμμάτων να φαντάζει πιο έντονα από ποτέ και τους δημοτικούς άρχοντες να μας ρίχνουν σε θολά νερά.
Άρα και ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θα απαντήσω, μέσα από την δική σου αγωνία στον λαό της Κερατέας, ζητώντας μόνο μια χάρη.
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ..
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ στο Σύνταγμα και σ' όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ο κόσμος να γεμίζει τις πλατείες καταδικάζοντας ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ κι εσείς εκεί στην Κερατέα, κι εμείς εδώ στον Μαραθώνα, να αποδεχόμαστε ότι μας πουν οι άρχοντες που ... ψηφίσαμε.
Η Λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει μια απλή λογική.
Είστε πενήντα χιλιάδες (50.000) οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής.
Παράγετε 30.000 τόνους ετησίως απορρίμματα. 
Αναλογεί δηλαδή σε κάθε κάτοικο, 500 τόνοι ετησίως απόρριμμα.
Εάν εφαρμόσει η κάθε οικογένεια την διαλογή στην πηγή (στο σπίτι της), την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, σε ποσοστό 70%, σας απομένουν συνολικά δέκα χιλιάδες τόνοι (10.000) ετησίως υπόλλειμμα.
Γι αυτούς τους 10.000 τόνους ετησίως, οι εξουσίες θέλουν να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο αντίστοιχο των 80.000 τόνων ετησίως, και ένα εργοστάσιο για 40.000 τόνους κομποστοποίηση και ένα ΚΔΑΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ), για 80.000 τόνους ετησίως!!!!
Θέλουν δηλαδή να μετατρέψουν την Κερατέα και την Λαυρεωτική σε σκουπιδότοπο της Νοτιοανατολικής Αττικής.
ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ. 
Γι αυτούς τους 10.000 τόνους υπολλείμματος, ας κόψει το λαιμό της η κεντρική εξουσία, να τους διαχειριστεί μαζί με τα υπολλείμματα των άλλων δήμων του Λεκανοπεδίου, σε χώρο ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθότι βάσει της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, η Αττική επιβαρύνεται με τον μισό πληθυσμό, αεροδρόμιο, λιμάνια, εργοστάσια, νοσοκομεία, Δημόσιες Υπηρεσίες  κλπ.  
Τα attikanea  σας προτείνουν, τη λύση της Λευκίμμης, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.


Οικιακός κάδος κομποστοποιησης
ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμείς οι Λευκιμμαίοι Δημότες, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι και θιγόμενοι από οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων του τόπου μας, αποφασίσαμε να προτείνουμε την μόνη αποδεκτή ως άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών του Δήμου μας και όλου του νησιού μας η οποία περιληπτικά είναι ή εξής:

1) Η διαχείριση των σκουπιδιών θα γίνει με ευθύνη του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων σε όλο τον Νομό και κάθε Δήμος θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια του χωριστά.
2) Η διαχείριση του μεγαλύτερου όγκου των σκουπιδιών θα αρχίσει με διαλογή στην πηγή.
3) Παράλληλα με την διαλογή στην πηγή η διαλογή θα ολοκληρωθεί σε ειδικό στεγασμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών (Διαλεχτήριο) σε κάθε Δήμο.
4) Η συμμετοχή των πολιτών στην διαλογή τόσο στην πηγή όσο και στο διαλεχτήριο θα είναι εθελοντική και θα στηρίζετε αποκλειστικά στο οικονομικό συμφέρον των συμμετεχόντων.
5) Οι Δημότες ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους θα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
α- Όσους δεν επιθυμούν να διαλέξουν κατά είδος τα σκουπίδια τους. Αυτοί θα είναι οι μόνοι που θα πληρώνουν Δημοτικά Τέλη για την διαλογή των σκουπιδιών τους κατά το «Ο ριπαίνων πληρώνει».
β- Όσους διαλέγουν τα σκουπίδια τους σε οργανικά και ανόργανα. Αυτοί ούτε θα πληρώνουν, ούτε θα αμείβονται. Η κατηγορία αυτή θα είναι προσωρινή και μόνο για την προσαρμογή των πολιτών και
γ- Όσους θα διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους κατά είδος (χαρτί, γυαλί, μέταλλα, οργανικά κ.λ.π.). Αυτοί θα μοιράζονται το χρηματικό ποσό από το επιβαλλόμενο Δημοτικό Τέλος στους πρώτους ανάλογα με την ποσότητα και την αξία των διαλεγμένων σκουπιδιών που παραδίδουν.
6)Από τα διαχωρισμένα υλικά της διαλογής στην πηγή και στο Διαλεκτήριο, τα οργανικά θα κομποστοποιούνται. Τα διαλεγμένα και το κομπόστ θα δημοπρατούνται και τα έσοδα θα καλύπτουν τον εκσυγχρονισμό της μεθόδου διαλογής και τις υπόλοιπες ανάγκες του Δήμου.
7) Τα υπολείμματα της διαλογής (5-15%) θα θάβονται σε μικρό ΧΥΤΥ ανά Δήμο, ή θα χρησιμεύουν στην κατασκευή λιμενικών ή άλλων εγγειοβελτιωτικών έργων.
8) Η μέθοδος απαιτεί ανακυκλώσιμες σακούλες διαφορετικού χρώματος, σύστημα ταυτοποίησης χρήστη (με scanner), ειδικό ηλεκτρονικό λογισμικό πρόγραμμα και επιστημονική μελέτη βελτίωσης.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ :


1) Έχει ταχύτατη εφαρμογή (το πολύ μία εβδομάδα).
2) Κοστίζει ελάχιστα ενώ τα λειτουργικά έσοδα είναι σαφώς περισσότερα των εξόδων.
3) Δημιουργεί θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.
4) Κατανέμει απολύτως δίκαια τα βάρη και τα ωφελήματα της διαχείρισης απορριμμάτων.
5) Αποτελεί πάγια και οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών.
Εμείς οι Λευκιμμαίοι Δημότες, δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, και σε απόλυτη συνεργασία με κάθε ευαισθητοποιημένο Κερκυραίο, να μην επιτρέψουμε την συνέχιση των έργων και της λειτουργίας καμιάς χωματερής, κανενός ΧΥΤΑ, καμίας επιπλέον περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, καμίας επί πλέον ληστρικής εκμετάλλευσης του νησιού μας και των κατοίκων του.
ΔΕΝ ΘΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


 ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ
Είναι η μόνη περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
Και είναι ο μόνος τρόπος, για να μην πάει χαμένος ο αγώνας σας και το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας.
ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
Πόπη Σουφλή
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: