LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου ΥΠΕΚΑ & πρώτες πληροφορίες από τη συνάντηση.




Σε οριακό σημείο πλέον οι διαπραγματεύσεις Δήμου – Κυβέρνησης



Ιδιαίτερα επίμονη ως αναφορά στην χωροθέτηση ΧΥΤΥ, στον συνολικό όγκο των απορριμμάτων ( τονάζ) και στο υπόλειμμα του εργοστασίου επεξεργασίας, ήταν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, κατά την δεύτερη συνάντησή της με τους εκπροσώπους του δήμου και κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει ικανοποιητική λύση, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητήθηκε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να δοθούν κάποια συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία για την τεχνολογία που προτίθεται ο δήμος να προκρίνει για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Οι εκπρόσωποι της Λαυρεωτικής ζήτησαν και πήραν προθεσμία ένα μήνα για να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη τεχνική πρόταση, μετά από ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν σε ευρωπαϊκές πόλεις όπου εφαρμόζεται εδώ και χρόνια προηγμένη τεχνολογία ως αναφορά την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Η στάση της υπουργού φαίνεται να είναι διαλλακτική ως αναφορά την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ σε άλλο σημείο της Λαυρεωτικής, πέραν του αρχαιολογικού χώρου του Οβριόκαστρου. Η Τίνα Μπιρμπίλη επιμένει ωστόσο, όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, ότι η χωροθέτηση θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αντέτειναν το γεγονός ότι, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να παρουσιάσουν οριστική, σοβαρή και τεκμηριωμένη λύση μέσα σε μόλις λίγες μέρες χωρίς τις απαιτούμενες διαδικασίες, κάτι που η ίδια πολιτεία δεν μπόρεσε να το πράξει μέσα σε 15 ολόκληρα χρόνια.
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλλίπου, που συμμετείχε στην συνάντηση, ο οποίος επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολη η αλλαγή χωροθέτης.

Πηγή : lavreotiki.com



Ακαρπη ξανά η συνάντηση Κερατέας – Μπιρμπίλη. Απροετοίμαστοι πήγαν στο ραντεβού οι φορείς της Κερατέας

lavreotiki.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: