LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Β. Θηβαίος: Με αίμα η Κόκκινη γραμμή για το Οβριόκαστρο


Αναδημοσίευση από: http://attikanea.blogspot.com/2011/05/blog-post_2044.html#more


Τρίτη, 3 Μαΐου 2011


03/05/2011
 

«Στο Οβριόκαστρο δεν πρόκειται να γίνει ΧΥΤΥ στον αιώνα τον άπαντα», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΒασίληςΘηβαίος σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, αποκλείοντας έτσι τη συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής ακόμη και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΥ, σε χώρο μικρότερο των 540 στρεμμάτων.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. του Φορέα Διαχείρισης του ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, η συζήτηση και η ανταλλαγή επιχειρημάτων πραγματοποιήθηκε σε υψηλό επίπεδο, διαψεύδοντας έτσι καταγγελίες επιχειρηματιών στην aftodioikisi.grπου έκαναν λόγο για πρωτοφανές κλίμα πίεσης και τρομοκρατίας.
Προσθέτει δε ότι ο αγώνας του Δήμου Λαυρεωτικής και των κατοίκων, δε...


Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιδημάρχου Λαυρεωτικής Βασίλη Θηβαίου στηνaftodioikisi.gr, έχει ως εξής:


- Κύριε αντιδήμαρχε υπήρξαν καταγγελίες στην aftodioikisi.gr ότι στη χθεσινή συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του  ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας (ΦΟ.ΔΙ.ΒΙ.ΚΕ) επιχειρηματίες δέχθηκαν πιέσεις από δημοτικούς συμβούλους Λαυρεωτικής και κατοίκους της Κερατέας που ήταν παρόντες προκειμένου να λάβουν θετική απόφαση για την εγκατάσταση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Τι απαντάτε;
Ήμουν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Από την πλευρά της Κερατέας ήταν επίσης παρόντες ο δήμαρχος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος ο κ. Ρόζης που είναι και μέλος του δ.σ. του ΦΟΔΙΒΙΚΕ, και δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Δεν υπήρχε καμία μάζωξη. 
Τα 9 μέλη του δ.σ, και περίπου 20 επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους είναι ήδη εγκατεστημένες εξέφρασαν ελεύθερα τις απόψεις τους, όπως κάναμε και εμείς. Έγινε συζήτηση σε υψηλό επίπεδο και ανταλλάχθηκαν επιχειρήματα, και όπως φάνηκε από την απόφαση λύθηκαν όλες οι απορίες των επιχειρηματιών με τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν.
Δεν υπήρξε καμία τρομοκρατία και δεν πιέστηκε κανένας.  Η απόφαση του δ.σ. ελήφθη όταν εμείς είχαμε ήδη αποχωρήσει. 
- Δηλαδή, δεν υπήρχε συγκέντρωση δημοτικών συμβούλων μαζί με κατοίκους;
Σε καμία περίπτωση. Υπήρχαν  μόνο θεσμικοί παράγοντες στο δ.σ. 
- Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο των ΒΙΟΠΑ αλλά και τον Κανονισμό λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς όρους του ΒΙΟΠΑ Κερατέας είναι παράνομη η εγκατάσταση εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και ΧΥΤΥ...
Καταρχήν δεν πρόκειται να γίνει ΧΥΤΥ μέσα στο ΒΙΟΠΑ. Όσον αφορά το εργοστάσιο, ήδη μέσα στο ΒΙΟΠΑ λειτουργεί ο Βιολογικός καθαρισμός και το ΣΜΑ (Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) που είναι μέσης όχλησης. Το ίδιο μέσης όχλησης θα είναι και το εργοστάσιο που θα εγκατασταθεί. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα.
- Θεωρείτε δηλαδή ότι δεν απαιτείται αλλαγή νομοθετικού πλαισίου;
Μπορεί να χρειαστεί και αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση. Είναι μέσα στις προϋποθέσεις που θα τεθούν για την κατασκευή του εργοστασίου στο 1015 οικόπεδο που, όπως σας είπα,  οι περιβαλλοντικοί του όροι είναι ήδη επιβαρυμένοι  λόγω του Βιολογικού Καθαρισμού και του ΣΜΑ.



- Θα διαβάσατε στο σημερινό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ενστάσεις για το χειρισμό του θέματος του ΧΥΤΥ από το δήμαρχο και μία μικρή παρέα, όπως λένε, χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή ειδικού...
 Επειδή εγώ είμαι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Κερατέα και είμαι υπεύθυνος για το θέμα του ΧΥΤΑ σας λέω ότι δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας αλλά και οποιασδήποτε άλλης παράταξης που να έχει αντίρρηση για την πρόταση την οποία κάνουμε. Εξαιρώ τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ που αντιτίθεται για ιδεολογικούς λόγους. 
Όποιος δημοτικός σύμβουλος λέει αυτά που αναφέρονται στο ρεπορτάζ είτε ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας είτε ανήκει στην αντιπολίτευση, αν φοράει παντελόνια και θέλει να τιμήσει το περιεχόμενό τους ας  βγει με το όνομά του να κάνει σχετική δήλωση. Αν δεν έχει το θάρρος της γνώμης του τότε δεν θα πρέπει να είναι ούτε καν δημοτικός σύμβουλος. 
 - Σε περίπτωση που η πρόταση για το ΒΙΟ.ΠΑ. δεν προχωρήσει, ο δήμος συζητά την περίπτωση του Οβριοκάστρου αλλά σε έναν πολύ μικρότερο από το χώρο των 540 στρεμμάτων;
Απορρίπτεται κάθε ιδέα να γίνει οτιδήποτε πάνω στο χώρο του Οβριοκάστρου.  Για μας είναι κόκκινη γραμμή. Κόκκινη γραμμή όχι με στυλό αλλά με αίμα. Εκεί δεν πρόκειται να γίνει ΧΥΤΥ στον αιώνα τον άπαντα. Ο χώρος θα παραμείνει χώρος πολιτισμού και δεν θα τον θάψουμε στα σκουπίδια. 
 - Τι απαντάτε όμως στους πολίτες της Φυλής ή του Μαραθώνα που λένε οι μεν πρώτοι ότι εμείς έχουμε τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου μισό αιώνα και οι δεύτεροι ότι αφού δεν δέχεται η Κερατέα γιατί να δεχθούμε εμείς στο Γραμματικό;
Η Κερατέα με τον αγώνα της άνοιξε το δρόμο για όλη την Ελλάδα, να αντισταθούμε σε αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Όσο για τις ευθύνες γιατί πηγαίνουν τα σκουπίδια στη Φυλή και στα Άνω Λιόσια θα πρέπει να  ρωτήσουν τους δημάρχους που  είχαν κατά περιόδους, οι οποίοι είχαν δεχθεί διότι ήθελαν τα οικονομικά οφέλη.
Εμείς δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους κατοίκους της Φυλής και των Λιοσίων με τα δικά μας απορρίμματα. Θα πρέπει και αυτοί να αγωνιστούν μαζί μας, να κάνουμε τη Δυτική Αττική όπως είναι η Κερατέα σήμερα και να μην γίνει η Κερατέα όπως είναι η Φυλή και τα Λιόσια τώρα. Δηλαδή η Φυλή να γίνει Κερατέα και όχι η Κερατέα να γίνει Φυλή. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Δε στρέφεται ο αγώνας μας κατά των κατοίκων αυτών των περιοχών.    
http://www.aftodioikisi.gr/sunenteuxeis-arfra/11354

Δεν υπάρχουν σχόλια: