LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Όταν ο Γιωργάκης συναντά την Περσεφόνη και ... αγανακτούν !

Σε αυτή του την ομιλία ο Γιώργης αναφέρει : " και σήμερα όσοι διαδηλώνουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις πλατείες ανά τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά συστήματα δημοκρατίας που είναι αδύναμα ...". Δείχνει επομένως ως αίτιο της κρίσης την Παγκοσμιοποίηση ... έτσι γενικώς ... Οπότε μια "παγκόσμια και ενημερωμένη διακυβέρνηση" είναι η λύση ! (μπόινγκ!!!)




Η "συντρόφισσα" του Περσεφόνη λέει : "δεν επαναστατούμε για την Ελλάδα αλλά για τους πολίτες του κόσμου ..."
Πλήρη ταύτιση απόψεων ... στη λογική : Βάρα τον ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΧΘΡΟ ανάμεσα στους οποίους είναι και ... η κλιματική αλλαγή . (ξανά μπόινγκ !)
Επομένως οι ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ της Πλατείας (που ετοιμάζουν ΚΟΜΑ) και ασχολούνται με τον εξοβελισμό της πολιτικής (αριστερής απειλής), θέλουν να ΜΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ για άλλη μια φορά τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΙΤΙΟΥΣ της κρίσης, να μας στρέψουν να πολεμάμε ως άλλοι Δον Κιχώτες τους μύλους ... της Παγκοσμιοποίησης, έτσι ώστε να τους αφήσουμε να αναπαράγουν επιτυχώς το σύστημα της αδικίας των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ που σε καιρούς κρίσης κινδυνεύει ...
Προφανώς έχουν ένα διπλό στόχο : να κάνουν τη δουλειά χωρίς να κινδυνεύσει το σύστημα των αφεντικών με τη συνείδηση του Λαού  εγκλωβισμένη ή αποπροσανατολισμένη! Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα γι αυτούς !!! Έτσι εξηγειται και η επικοινωνιακή καταιγίδα !!!

Διαβάστε και δείτε :

Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ - ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ,ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ ΜΕ ΄ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ 
Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος
ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ, ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΙΗΣΗΣ.
Ολόκληρη η διατριβή ήταν  εδώ πριν κατέβει!!! 




ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ
ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (ΕΔΩ) ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΚΟΜΑ.
Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος
 ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ, ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΙΗΣΗΣ.


ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ!!!

Τα στοιχεία της ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος
Αναξαγόρα 1 & Σωκράτους
Τ.Κ 10552 Αθήνα
Τηλ. & Fax: 210-5230777 & 210-3688082





ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ EΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ,ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ





Πρόκειται για γνωστή Πασπίτισσα είναι από τη φιλοσοφική!!!!

Μάλιστα στην πρωινή του εκπομπή ο συνάδελφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ στο Real FM ,''Πρωινές Χοιριλασίες'' ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ προσπάθειας απροκάλυπτου καπελώματος των 'ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ'' από την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΟΝΗ προσωπικά,
αποκαλύπτοντας δηλώσεις της ότι πρεσβεύει το REAL DEMOCRACY ΄΄ενα νέο κόμμα το οποίο θα ιδρυθεί και στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει!!!!




Αγαπητοί φίλοι και ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ''
Αντίστοιχα έπραξαν και τα περισσότερα ιστολόγια / blogs όπως το ιστολòγιό μας, πλην όμως μετά από μία σειρά γεγονότων και ύποπτων κινήσεων απο την ομάδα των ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ του εγχειρήματος ''Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα'' η δημοσιογραφική ομάδα του Ελληνικού Βήματος, μπήκε στην διαδικασία να πραγματοποιήσει μια έρευνα γύρω από ένα αμφιλεγόμενο και σκοτεινό πρόσωπο την δεσποινίδα ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ.

Η Περσεφόνη Σιμένη  είναι πτυχιούχος της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Πανεπιστημίου Πατρών
και υποψήφιος Διδάκτωρ  στο ''Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης''του Εργαστηρίου Ιστορίας Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης.

Η εργάσία που υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο μαζί με τον συνάδελφό της Δημήτρη Φωτεινό είχε ως θέμα:
'''Tο ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της δεκαετίας του 1990 στην Ελλάδα''

Στην διατριβή αυτή ΞΕΣΕΚΕΠΑΖΕΤΑΙ η ταύτιση της Περσεφόνης Σιμένη με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ!!!


Στην παράγραφο με τίτλο 'ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ'' αναφέρει :
''Με βάση το πρότυπο ανάπτυξης, που έχει κυριαρχήσει (μέσα από τη λογική της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας), έχει αναπτυχθεί και το αντίστοιχο «λεξιλόγιο», αποτελώντας το ιδεολογικό οπλοστάσιο της νομιμοποίησης των πολιτικών επιλογών (εφόσον κατέχει και την «επιστημονική ουδετερότητα» της οικονομικής επιστήμης). Πρόκειται για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, για να αποδώσει την απαραίτητη νομιμότητα στις επιλογές και να καταστήσει σαφή την αναγκαιότητα (ή και την ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών) των εκάστοτε πολιτικών (κυρίως σε ό,τι βρίσκεται σε σχέση σύνδεσης με την οικονομία, όπως π.χ. η εκπαίδευση). ''

Ολόκληρη η διατριβή βρίσκεται εδώ :
ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΣΙΜΕΝΗ και μπορείτε να την κατεβάσετε αυτούσια.
Η δεσποινίς ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΟΝΗ, είναι υπέρμαχος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΚΑΙ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ όπως και ο Πρωθυπουργός μας.



Στις 7 Ιουνίου 2007 ήταν σύνεδρος και ομιλήτρια στο συνέδριο του Πανεπιστημίου
Αθηνών με θέμα ''ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ '' όπου μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ 1904/1926



Στην μπροσούρα του συνεδρίου η οποία υπάρχει στην μορφή pdf  και μπορειτε να κατεβάσετε εδώ     
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΔΟΝΤΟΤΟΙ ΤΡΟΧΟΙ!!! Για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελούν Μασωνικά Σύμβολα!!!



Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ στις 31 ΜΑΙΟΥ παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ΚΩΣΤΑ
ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ , ''Αθέταος Κόσμος'' και  αυτοπαρουσιάστηκε ως διαχειρίστρια της ιστοσελίδας των ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ'' και εκπρόσωπος ΑΥΤΩΝ ,με στόχο την προσωπική της προβολή και τη διαμόρφωση της εντύπωσης οτι πρόκειται για μια επανάσταση στην οποία θεμελιώδεις αξίες όπως ο διάλογος και η αντίστοιχες συζητήσεις δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.



Τόνισε επίσης ότι ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ είναι ΕΝΑ,που είναι  μια παραδοχή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Δήλωσε στον Κώστα Χαρδαβέλα στην εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ¨:

«Την Κυριακή ήταν πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι, ήταν και τουρίστες, ήταν και Ρουμάνοι και Πακιστανοί, δεν ήταν μόνο Έλληνες. Ήταν απ' όλες τις Φυλές και τα Κράτη και τα χρώματα»!!



Συνιστούμε την προσοχή στους πολίτες να μην  επιτρέψουν να καπηλευτεί η αγανάκτιση και η δίκαιη διαμαρτυρία τους από πρόσωπα που μόνη επιδίωξη τους  είναι η προσωπική προσβολή τους και πιθανόν να πρωτοστατήσουν σε νέα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ, τη στιγμή που πρεσβεύουν και ασπάζονται τις αρχές και την φιλοσοφίας της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ και διακυβέρνησης ,όπως και ο πρωθυπουργός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Οφείλουμε να πούμε οτι η αποκάλυψή μας βοηθά και στηρίζει τους ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'' καθώς είναι η τελευταία ελπίδα να αλλάξει κάτι στο σαθρό αυτό πολιτικό σύστημα,κρατώντας μακρυά από αυτό πρόσωπα όπως την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΙΜΕΝΗ,και ζητώντας από τους αγανακτισμένους  να παραμείνουν ειρηνικοί καθώς το συμβατικό μιντιακό σύστημα καραδοκεί να απαξιώσει τους αγαντισμένους ως μια απλή κίνηση οχλοκρατίας!!!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον





ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον, 5 Ιούνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕμε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Η Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον βρίσκει εφέτος την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της χώρας, να υφίστανται όλο και πιο έντονες τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Την ίδια ώρα υποβαθμίζεται ο ευρύτερος χώρος όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι του μόχθου, της παραγωγής του κοινωνικού πλούτου: Το εργασιακό, το οικιστικό, το φυσικό περιβάλλον.
Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τα κόμματα της άρχουσας τάξης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και τους κάθε λογής συνοδοιπόρους τους, να συνδυάσουν και πάλι τη μέρα αυτή με τις υποκριτικές τους κορόνες για τη "σωτηρία του πλανήτη", τη "βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων". Και να προβάλουν σαν διέξοδο την "πράσινη οικονομία" τους, την προσέλκυση "πράσινων επενδύσεων". Προσπαθούν, έτσι, να συγκαλύψουν ότι πραγματικός στόχος της πολιτικής αυτής είναι να διευρυνθεί το πεδίο των μονοπωλίων για την κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων τους. 
Δηλαδή, να διευκολυνθεί η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, σε βάρος ταυτόχρονα του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο ενός "φαύλου κύκλου": Να χρηματοδοτούνται από το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μονοπωλιακοί όμιλοι για την αντιμετώπιση, με όρους υψηλής κερδοφορίας, περιβαλλοντικών προβλημάτων που η ίδια η δράση του κεφαλαίου δημιουργεί. Πρόκειται για την ουσία της ευρωενωσιακής αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει", δηλαδή στην ουσία πληρώνεται και συνεχίζει να ρυπαίνει, η οποία διαπερνάει σαν κόκκινη κλωστή όλες τις οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ. Ετσι, πέρα από τα κόμματα εξουσίας της άρχουσας τάξης, στην ίδια κατεύθυνση κινείται όχι μόνο το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, που συμμετέχουν ενεργά στην ψήφιση των κοινοτικών κατευθύνσεων, βάζοντας τελικά πλάτη για την υλοποίησή τους κύρια με τα στελέχη τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.
Νέοι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι προς όφελος του κεφαλαίου
Μια νέα σειρά αντιπεριβαλλοντικών νόμων προστέθηκαν στο οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης το χρόνο που πέρασε, προκειμένου να επεκταθεί παραπέρα το πεδίο δράσης του κεφαλαίου σε βάρος δασών και δασικών εκτάσεων, οικοσυστημάτων, φυσικών πόρων, της δημόσιας γης, της ποιότητας του αέρα, της ποιότητας και της επάρκειας των νερών.
Ανάμεσά τους:
  • Ο νέος νόμος για την ανακύκλωση που διευκολύνει παραπέρα τη διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στη διαχείριση των απορριμμάτων και εγγυάται την υψηλή κερδοφορία τους κατ' ευθείαν από το λαϊκό εισόδημα.
  • Ο νόμος για την επιτάχυνση των "στρατηγικών επενδύσεων" (ο λεγόμενος "fast track") που επιτρέπει με συνοπτικές διαδικασίες, κατά παρέκκλιση και αυτής ακόμη της αναποτελεσματικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, τη χωροθέτηση σε προστατευόμενες περιοχές και των πλέον επιβαρυντικών εγκαταστάσεων μεγαλοεπενδυτών.
  • Ο νόμος για την "προστασία" της βιοποικιλότητας, που επιτρέπει στο κεφάλαιο να συγκεντρώνει φτηνή γη αρπάζοντάς την από μικροϊδιοκτήτες έναντι πινακίου φακής, προκειμένου να κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του, ακόμη και σε περιοχές "Νατούρα".
Τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής οι εργαζόμενοι τις βιώνουν όλο και πιο έντονα με χαρακτηριστικές, ανάμεσα σε άλλες, περιπτώσεις: Tα καμένα δάση, τη ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων νερών, τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, την επιβαρυμένη με ρύπους ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων, τη συρρίκνωση των ελεύθερων χώρων, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, την απώλεια δημόσιας γης, τον αποκλεισμό της λαϊκής οικογένειας από την πρόσβαση σε παραλίες και σε άλλους χώρους αναψυχής, τις σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των αποβλήτων (στερεών, υγρών, επικινδύνων, μολυσματικών) και των αστικών λυμάτων, το υποβαθμισμένο εργασιακό περιβάλλον.
Καταστροφή του περιβάλλοντος δεμένη με την ίδια την καπιταλιστική ανάπτυξη
Αποδεικνύεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα δεμένη με την ίδια την καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία το περιβάλλον είναι απλά πεδίο ποικιλόμορφης ληστρικής εκμετάλλευσης. Η ανάγκη των μονοπωλίων για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας, είδωλο της οποίας είναι και οι νόμοι και οι κάθε λογής διατάξεις του αστικού κράτους, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη με τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.
Η ζοφερή, όμως, αυτή κατάσταση μπορεί ν' αλλάξει. Για να γίνει αυτό κατορθωτό πρέπει ο λαός να ανοίξει και να προχωρήσει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.
Το δρόμο της κοινωνικής κρατικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στη γη, στο φυσικό πλούτο και στις υποδομές, την ισόμετρη ανάπτυξη των περιφερειών και των κλάδων της οικονομίας, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό λαϊκό έλεγχο. 
Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτυχθεί μια σταθερή, συμβατή σχέση μεταξύ του εργαζόμενου ανθρώπου και της φύσης, με το σχεδιασμό των χρήσεων της γης η οποία θα αποτελεί κρατική λαϊκή περιουσία, με την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και το συνδυασμό συγχρόνων τεχνολογιών με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες και μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέους, απόμαχους της δουλειάς να συγκροτήσουν το μέτωπό τους, να γίνουν το λαϊκό ποτάμι της νικηφόρας ρήξης με τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία».

«Κίνηση ματ» από το ΠΑΜΕ




ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ! ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ; 
Την ίδια στιγμή που ο εργασιακός μεσαίωνας είναι μια πραγματικότητα, χιλιάδες συμπολίτες σου επιλέγουν να διαδηλώσουν ΜΕ το Π.Α.ΜΕ. ως γνήσιο εκφραστή του ταξικού κινήματος ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε αυτούς που επιβουλεύονται το ψωμί σου και τους πολιτικούς τους εκφραστές, ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ πρέπει να κάνει μια βασική επιλογή για το μέλλον της οικογένειας του : Ή με το ΚΕΦΆΛΑΙΟ ή με τους ΕΡΓΑΤΕΣ του καθημερινού μόχθου !!!  Διαφορετικά : βήμα στο ΚΕΝΟ ή βήμα στο ΜΈΛΛΟΝ ; ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ !!!

Παρακαλούμε δείτε το βίντεο και διαβάστε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την Ημέρα Δράσης του Π.Α.ΜΕ την προηγούμενη Παρασκευή 3/6.

4/6/11

Μια ογκώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και μια απρόβλεπτη κίνηση που έκανε, στις 3/6/2011, έδειξε ξαφνικά να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό που είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Το ΠΑΜΕ δεν έκανε «μοναχική πορεία», δεν απέφυγε τους «άλλους», δεν σταμάτησε σε καμιά απαγόρευση που είχε επιβάλει η άρχουσα τάξη για τη συγκέντρωση στη πλατεία (έξω κόμματα, συνδικάτα, ιδεολογίες) και πήγε ξεκάθαρα κατ’ ευθείαν στο Σύνταγμα.




Η αλλαγή στο σκηνικό όσο γινόταν εκτυλίσσονταν, ανέτρεπε στερεότυπα και δεδομένα. Την «απαγόρευση» ούτε που διανοήθηκε κανείς να τη θυμίσει σε μια τεράστια διαδήλωση αλλά ούτε και κανένας επιθυμούσε να μη βλέπει αυτή τη μάζα να περνάει από το κέντρο των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.



Το ΠΑΜΕ έκανε κανονικά τη συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, αναμείχθηκε με το πλήθος χωρίς διαχωρισμούς και αλυσίδες περιφρούρησης, άκουσε τον ομιλητή, φώναξε νέα συνθήματα πολύ διαφορετικά από τα συνήθη και έδωσε μια αισιοδοξία στα αγωνιζόμενα στρώματα ότι «κάτι ψήνεται». Η δε ομιλία ήταν τόσο προσεκτικά διατυπωμένη που δεν είχε ίχνος αιχμής ή αντιπαράθεσης για άλλες δυνάμεις που αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση.


Ήταν μια κίνηση τακτικής με μηνύματα προς το λαό, την εργατική τάξη, τους πολίτες που διαμαρτύρονταν στη πλατεία και κυρίως προς την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της που σίγουρα θα ανησυχήσουν σφοδρά από τη κίνηση αυτή.


Ίσως είναι νωρίς να γίνει κάποια εκτίμηση της κίνησης του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ παρότι τηρεί μια κριτική – συμβουλευτική στάση απέναντι στους διαμαρτυρόμενους της πλατείας, έκανε ένα μεγάλο βήμα προς αυτούς, από αυτά που μάλλον αιφνιδίασαν τους πάντες και πολλούς γέμισαν με θετική διάθεση.


Το πρωί είχε προηγηθεί μια πολύ πετυχημένη και έξυπνη κίνηση από το ΠΑΜΕ με τον αποκλεισμό του ΥΠ. Οικονομικών και την ανάρτηση ενός τεράστιου πανώ στη πρόσοψή του που έβλεπε στη πλατεία Συντάγματος. Το είδαν οι πάντες. Άκουσαν τα συνθήματα οι πάντες.


Το απόγευμα έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Για το λαό, τους εργαζόμενους, τους διαμαρτυρόμενους και κυρίως για τους ανθρώπους που εναγώνια περίμεναν έναν έστω απλό συντονισμό, μια συμπαράταξη απέναντι στη πολιτική που καταστρέφει το λαό.



Το βήμα από το ΠΑΜΕ έγινε. Σειρά έχει η «πλατεία».


Στη πλατεία πάντως κάτω από το βάρος της ογκωδέστατης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, έγινε αντιληπτό ότι η απαγόρευση κομμάτων και συνδικάτων από τη πλατεία είναι ξένη από τον κόσμο και το συμφέρον του λαού και δεν υπηρετεί κανένα σκοπό πλην αυτών της άρχουσας τάξης που θέλει να υψώσει στεγανά μεταξύ του λαού που διαμαρτύρεται και της Αριστεράς. Επί πλέον κανείς δεν είχε καμιά διάθεση να πει σε μια τεράστια συγκέντρωση που πάλευε στο ίδιο χαράκωμα «δεν σας θέλουμε». Αντίθετα, έγινε ένα τεράστιο βήμα συνεννόησης που αχρήστευσε και κάποιους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης που πρόβλεπαν… δογματική εμμονή του ΚΚΕ «να σνομπάρει τους άλλους και να πηγαίνει μόνο»!



Η κίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση και για τις άλλες αριστερές δυνάμεις που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «ενότητα» και «μέτωπο» για να κάνουν τις δικές τους ανάλογες κινήσεις.


Η πλατεία

Μέχρι την ώρα που παρακολούθησα τη συζήτηση της «κάτω» Συνέλευσης της πλατείας διαπίστωσα ότι θέτονταν για πολλοστή ημέρα γενικά το θέμα του «ανοίγματος» της πλατείας σε κόμματα και συνδικάτα. Όμως τίποτα το συγκεκριμένο κάτω από το πρίσμα της κίνησης του ΠΑΜΕ. Δεν διατυπώθηκε π.χ. μια πρωτοβουλία για γενική και χωρίς αποκλεισμούς πρόσκληση κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων που αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τη τρόικα να συνεννοηθούν/συντονιστούν χωρίς αποκλεισμούς σε κοινό στόχο. Φάνηκε σαν να μη κατανόησαν ότι ολόκληρο ΠΑΜΕ έκανε ένα μεγάλο βήμα που μέχρι χθες ούτε το διανοούνταν οι άλλοι. Έτσι βρέθηκαν σε αμηχανία να εκτιμήσουν τη νέα κατάσταση.


Αύριο ίσως γίνουν πιο ώριμες σκέψεις.



Οι «ακομμάτιστοι» και το δίλημμα


Πάντως θα ήταν άξιο περιέργειας να δούμε τις ειδικές αντιδράσεις των φανατικών «ακομμάτιστων» που «αγανακτούν με τα κόμματα» έναντι της κίνησης του ΠΑΜΕ. Θα είναι το μέτρο αξιοπιστίας τους.

Δεν μιλάμε για την οργανωμένη ομάδα της «πάνω» πλατείας που κυριαρχείται από ακροδεξιά στοιχεία και είναι γνωστό πού θέλουν να τραβήξουν την «ακομμάτιστη» πλατεία. Μιλάμε για εκείνους που έχουν κόμμα και οργάνωση και παρουσιάζονται ως φανατικοί… ακομμάτιστοι για να μπορούν να δρουν ανενόχλητα με αυτόν τον μανδύα. 
Το πιο πιθανό είναι να αφήσουν να περάσει το «ενοχλητικό» αυτό γεγονός σιωπηρά για να χαθεί ως μηδέποτε γενόμενο γιατί η οποιαδήποτε απάντηση θα τους εκθέσει!

Από την άλλη η μεγάλη μάζα των διαμαρτυρομένων της πλατείας που είναι απλός κόσμος και ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ψήφισαν, κατεβαίνει, θεωρώντας ότι έτσι μπορούν να στείλουν ένα «μήνυμα» στη κυβέρνηση αν και αυτοί σε πρώτη φάση φάνηκαν εντελώς φιλικοί.

Αυταπάτη η αλλαγή χωρίς οργάνωση

Θα θέλαμε να ξανατονίσουμε εδώ ότι θα ήταν αυταπάτη για την όποια «πλατεία» να νομίσει ότι με τις απλές «ειρηνικές και ακομμάτιστες» διαμαρτυρίες, όσο μεγάλες και αν είναι, χωρίς μέτωπο και οργάνωση του αγώνα σε βάθος, χωρίς την οργανωμένη είσοδο της εργατικής τάξης σε αυτόν, χωρίς ένα εναλλακτικό πρόγραμμα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και χωρίς να περιέχεται, ως τελικός στόχος, η κατάληψη της εξουσίας από το λαό και την εργατική τάξη, όλες αυτές οι κινήσεις διαμαρτυρίας θα καταλήγουν σε αδιέξοδο και σε βαλβίδα εκτόνωση της λαϊκής οργής. 


Χωρίς αυτά τα ελάχιστα η αστική τάξη θα επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό με νέο προσωπείο, κάνοντας τους αναγκαίους ελιγμούς και «κλέβοντας» πολλά από τα συνθήματα της πλατείας και, κυρίως, αξιοποιώντας με τον τρόπο της τα νέα αναφυόμενα «ακομμάτιστα» στελέχη που βάζουν υποθήκες στις πλατείες ως μελλοντικοί διαχειριστές του αστικού συστήματος. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το μόνο παρήγορο εδώ είναι ότι οι ταξικές, πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες που ο λαός δεν θα είναι και τόσο εύκολο να παρασυρθεί ενώ θα οδηγείται καθημερινά σε χειρότερη κατάσταση.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ 
( ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ FACEBOOK ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ) ...

Praktiker - 'Ενα τυπικό παράδειγμα (βαρβαρότητας).


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το όνομα της καλής εταιρείας είναι«Praktiker». Είναι η πολυεθνική που βεβαίως έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην Ελλάδα. Είναι το μονοπώλιο που ήδη έχει προκαλέσει μια εκατόμβη απολυμένων. Είναι η επιχείρηση που από χτες έχει θέσει σε εφαρμογή τημείωση μισθών των εναπομεινάντων εργαζομένων κατά 25%.

Ε, λοιπόν, αυτή η εταιρεία που εφαρμόζει τους νόμους του ΠΑΣΟΚ για την εκ περιτροπής εργασία - που ψηφίστηκαν στο όνομα της κρίσης - έχει τζίρο που την τελευταία εξαετία ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ!

Το μονοπώλιο που έχει απολύσει μέχρι στιγμής εκατό εργαζόμενους αξιοποιώντας τους νόμους του Λοβέρδου - τους νόμους που ψηφίστηκαν για να «βοηθηθούν» οι «αναξιοπαθούσες» επιχειρήσεις -
έχει την εξαετία 2005 - 2010,
δηλαδή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης, αθροιστικά κέρδη που ξεπερνούν τα 178 εκατομμύρια ευρώ!


Το μονοπώλιο που περικόπτει το 1/4 του μισθού των εργαζομένων - εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Παπακωνσταντίνου και της τρόικας για τη «σωτηρία της χώρας» - μόνο μέσα στο 2010 είχε κέρδη 24 εκατομμύρια ευρώ!


Επειδή, δηλαδή, τα κέρδη της μειώθηκαν από το 2009 στο 2010 κατά 4%, η «Praktiker» κόβει μισθούς κατά... 25%! Δηλαδή, για κάθε μια μονάδα πτώσης των κερδών της, επιβάλλει έξι φορές μεγαλύτερη μείωση του μισθού του εργάτη!

Και προσοχή:
Η «Praktiker» δεν κόβει μισθούς και δεν απολύει γιατί είχε ζημιές (που και ζημιές να είχε οι τελευταίοι που θα έφταιγαν είναι οι εργαζόμενοι). Κόβει μισθούς και απολύει εργαζόμενους γιατί μειώθηκαν ελάχιστα τα... κέρδη της! Κόβει μισθούς και απολύει εργαζόμενους όχι γιατί «χάνει», αλλά για να συνεχίσει να υπερκερδοφορεί.


Γιατί, λοιπόν, γίνονται όλα αυτά;
Γιατί μειώνονται οι μισθοί, γιατί διογκώνονται οι ουρές των ανέργων, γιατί καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα;
Γιατί η Ελλάδα έχει καταπλακωθεί από την κατάθλιψη, γιατί σε κάθε σπίτι ξεχειλίζει ο φόβος για το αύριο, γιατί κάθε τόπος δουλειάς έχει μετατραπεί σε τόπο ανασφάλειας για το μεροκάματο της επόμενης μέρας, γιατί τα όνειρα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης ναυαγούν στο αρχιπέλαγος του τρόμου μιας επαπειλούμενης απόλυσης;


Αυτός είναι - μας λένε οι «σοσιαλιστές» - ο σκληρός, αλλά «αναγκαίος» δρόμος που πρέπει να πορευτούμε για «να σωθεί η χώρα». Αυτό είναι - μας λένε οι πρόθυμοι της «συναίνεσης» - το βαρύ μα«αναπόφευκτο» τίμημα που πρέπει να επωμιστεί ο λαός για «να σωθούμε από τη χρεοκοπία», «να σωθούμε από το χρέος», «να σωθούμε από την κρίση».

Είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι.
Είναι απατεώνες και ψεύτες.
Είναι οι εκπρόσωποι που ταιριάζουν στην τάξη των πιο σαρκοβόρων εκμεταλλευτών που έχει γεννήσει η Ιστορία της ανθρωπότητας.


Οδηγούν τους εργαζόμενους στον αφανισμό.
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι αφανίζοντας τους εργαζόμενους, περιφρουρούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτή είναι η αποστολή τους.
Οσο για τη χώρα και το λαό αυτής της χώρας, είναι έννοιες που οι πατριδοκάπηλοι ανέκαθεν έχουν γραμμένες στα παλιά τους τα παπούτσια.


Στέλνουν τους μισθωτούς στα «Νταχάου» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επικαλούνται το δημόσιο χρέος. Αλλά το μοναδικό «χρέος» που αναγνωρίζουν είναι το «χρέος» τους να υπηρετούν σαν πιστά σκυλιά τα αφεντικά τους, τους κεφαλαιοκράτες.
Δεκάρα δε δίνουν για το δημόσιο χρέος, που οι ίδιοι το προκάλεσαν μέσω του φαύλου κύκλου των δανείων. Των ίδιων δανείων που φαγώθηκαν και συνεχίζουν να ξεκοκαλίζονται από τις κλίκες της πλουτοκρατίας.


Ξεκληρίζουν τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους όχι για να αποφευχθεί η «χρεοκοπία της χώρας», αλλά γιατί η κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν πρέπει να αντισταθμιστεί και να συμψηφιστεί μέσα από τη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων.

Για τα γραβατωμένα αθύρματα της καπιταλιστικής εξουσίας, όλα τα προηγούμενα δεν είναι παρά ένα «παραλήρημα αφορισμών». Ενα «ακατάσχετο υβρεολόγιο» που προέρχεται από τις «παρωπιδοφόρες γραφίδες του ΚΚΕ»...

Απέναντι στην τόση κομψότητα των ταξικών μας αντιπάλων, απέναντι στην τόση φινέτσα των πολιτικών τους φερέφωνων και της πλειάδας των κλόουν που απαρτίζουν την αυλή των διασκεδαστών τους, θα επιμείνουμε να απαντάμε με τους ξερούς αριθμούς της πραγματικότητας.

Και μη διανοηθούν να μιλήσουν για «μεμονωμένο» παράδειγμα. Το παράδειγμα της «Praktiker» είναι ένα από τα πολλά. Αρκεί να συμβουλευτεί κανείς τους ισολογισμούς των μονοπωλίων.
Το παράδειγμα, ως εκ τούτου, είναι ενδεικτικό, είναι τυπικό και μαζί αποκαλυπτικό
ως προς το τι συμβαίνει - και γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει - απ' άκρη σ' άκρη σήμερα στην Ελλάδα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Βίντεο:Το προγκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο (1918) και τα σκλαβοπάζαρα της Αυστραλίας.


Στην εποχή που ένα ολόκληρο καλοσχεδιασμένο σύστημα προσπαθεί να μας αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό εχθρό - τους κατόχους του κεφαλαίου που μας ξεζουμίζουν διαχρονικά - το φίδι εκκολάπτει ένα απεχθές αυγό που εάν δεν το τσακίσουμε τώρα - θα το μετανιώσουμε όλοι πικρά !

Με αφορμή τα παραπάνω παρακαλούμε μελετήστε δύο ιστορικά γεγονότα που φροντίσανε να μην μάθουμε ποτέ . Και επειδή με αυτά που έρχονται .... κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί στο μέλλον και ποια η μοίρα του ... ας το σκεφτούμε καλύτερα ...

Στο βίντεο αυτό εξιστορείται το βίαιο πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά τον Αύγουστο του 1918. Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, οδήγησαν σε μια έκρηξη ρατσιστικής βίας, που για διάφορους λόγους επικεντρώθηκε στους Έλληνες μετανάστες της πόλης. Αξίζει να το δούμε και να προβληματιστούμε με όσα συμβαίνουν σήμερα, στην Αθήνα και αλλού…
Βλέπε επίσης:

Έλληνες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αυστραλίας – τα “σκλαβοπάζαρα των μεταναστών” (1953)


Εφημερίδα "Αυγή", 24 6 1953 - κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση




Πριν λίγο καιρό, με αφορμή το πογκρόμ των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο-ντοκυμαντέρ με θέμα Το προγκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά (1918)
Είχαμε υποσχεθεί τότε ότι θα επανέλθουμε και με με άλλα δημοσιεύματα που καταδεικνύουν τη ζωή και την αντιμετώπιση των Ελλήνων μεταναστών σε διάφορα μέρη της γης, ελπίζοντας πως θα διδαχθούμε από το παρελθόν και θα οπλιστούμε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Σήμερα λοιπόν, αναρτούμε ένα σχετικό άρθρο της “Αυγής” για τους Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Διαβάστε και διαδώστε το…

Πηγή : 
http://erodotos.wordpress.com/2011/05/15/ellines-metanastes-toronto/ 

3 Ιούνη: Ημέρα πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ – Αποφάσεις τώρα για γενική απεργία



Ζυμώσεις, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μετά από το απόλυτα πετυχημένο συλλαλητήριο και τη ΛΑΟΘΑΛΑΣΑ  του προηγούμενού  Σαββάτου 28/5 σε νέο ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ  και ΟΛΟΗΜΕΡΗ  ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΉ ΔΡΑΣΗ με το ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί το ΠΑΜΕ για την Παρασκευή 3/6/11. 
Κάλεσμα να μετατραπεί η 3 Ιούνη σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα και να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για πανελλαδική, πανεργατική απευθύνει το ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«ΟΛΟΙ στον αγώνα με το ΠΑΜΕ για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
  • Το πρωί στους τόπους δουλειάς με πολύμορφες δραστηριότητες.
  • Το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την ανακοίνωση των νέων αντεργατικών μέτρων και την προώθησή τους για ψήφιση στη Βουλή σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για να εκφραστεί η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα. Για να παλέψουμε για την ανατροπή τους.
Αγώνας τώρα για την προστασία της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από την ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων και συντάξεων, τη βαριά φορολογία και την ακρίβεια.
Αγώνας τώρα ενάντια στη νέα κατακρεούργηση σε ό,τι έχει μείνει στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του δημόσιου πλούτου σε μονοπωλιακούς ομίλους.
 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Εργάτες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, σπουδαστές, γυναίκες, όλοι μαζί στον αγώνα, όλοι μαζί στους δρόμους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.
Εχουμε χρέος να παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Μη δέχεσαι να πληρώσεις την κρίση της πλουτοκρατίας. Χρέη και ελλείμματα είναι δικά της. Αυτή να τα πληρώσει.
Απόρριψε τα διλήμματά τους: “`Η μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή θα πτωχεύσει η Ελλάδα”. Θέλουν να σε φοβίσουν. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει! Τα κέρδη της πλουτοκρατίας θέλουν να σώσουν και να στηρίξουν.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: “`Η θα υποταχθούμε στο νέο εργασιακό μεσαίωνα ή θα σηκώσουμε κεφάλι, θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμεταλλευτές και μονοπώλια!”
Υπάρχει λύση, υπάρχει προοπτική! Εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ! Με ισχυρό ΠΑΜΕ, με λαϊκή συμμαχία και οργανωμένο το λαό, μπορούμε.
Γύρνα την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, είναι εμπόδιο στη λαϊκή πάλη, στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Δε θέλουν να συγκρουστούν ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τους βιομήχανους, τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, τους υπεύθυνους για όλα τα δεινά που τραβάει ο λαός.
Εγκαταλείψτε τους!
Τούτες τις ώρες στάσου όρθιος! Μπες μπροστά, πάλεψε!
Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7μ.μ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»
Συλλαλητήρια
Μέχρι χθες είχαν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις:
Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 7 μ.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού
Πάτρα, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Πύργος, 7.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ
Καλαμάτα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Σπάρτη, 7 μ.μ., πάρκο ΟΤΕ
Κόρινθος, 7.30 μ.μ., Φλοίσβος
Ζάκυνθος, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Κεφαλλονιά, 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Γιάννενα, 7 μ.μ., δημαρχείο
Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Πρέβεζα, 8.30 μ.μ., Θεοφάνειο
Κέρκυρα, 8 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Βόλος, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Τρίκαλα, 8 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
Καρδίτσα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λιβαδειά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λαμία, 7.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου
Ιστιαία, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Νάουσα, 8 μ.μ., πλατεία Καρατάσου
Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Πλατάνι (συντριβάνι)
Κιλκίς, 7.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης
Καβάλα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., δημαρχείο
Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Φλώρινα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά, 7 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία
Πικετοφορίες
Βέροια, 7 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου
Γιαννιτσά, 7 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
Εδεσσα, 7 μ.μ., μικροί καταρράκτες
Ηράκλειο: Πικετοφορίες στις εργατικές γειτονιές, στις 7 μ.μ. (δημαρχείο), Ατσαλένιο (πλατεία Σινάνι), Καμίνια – Δειλινά (πιάτσα ταξί), Μαλεβίζι (δημαρχείο).
  • Στη Λαμία στις 10 π.μ. εξόρμηση στα πολυκαταστήματα του κέντρου, περιοδεία σε ΙΚΑ, εφορία, ΕΛΤΑ, τράπεζες, ΔΕΗ, εργαζόμενους στο Δήμο.