LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για το μπλόκο του Λαυρίου ...

Το μπλόκο του Λαυρίου στήθηκε στις 15-12-10 με πρωτοβουλία του Δήμου Λαυρεωτικής μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της Χωματερής και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 13-12-10.
Το σημείο που στήθηκε το μπλόκο υπεδείχθη κατόπιν συνεννόησης από το Συντονιστικό της Κερατέας !
Στην αρχή υπήρξε κάποια συμμετοχή αλλά όχι ικανοποιητική εξ αρχής. Οι φορείς, τα σωματεία, οι τοπικές των πολιτικών κομμάτων αλλά και οι πολιτικές παρατάξεις δεν το στήριξαν με αποφασιστικότητα. Οι μηχανισμοί δεν κινήθηκαν ποτέ ... Γιατί άραγε ;
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 120 περίπου υποψήφιους από το Λαύριο Δημοτικούς Συμβούλους μόνο μια δεκάδα από αυτούς εμφανίστηκε στον αγώνα, ενώ κάποιοι από αυτούς στην πορεία έγιναν λαγοί ...
Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 ημερών πολλοί συσχετισμοί προσώπων άλλαξαν στο μπλόκο, με κριτήριο κυρίως τις μελλοντικές προσωπικές ή και πολιτικές επιδιώξεις. Έτσι εκεί που κάποιοι εμφανίζονταν ... κάποιοι άλλοι εξαφανίζονταν, λόγω και της αλλαγής στο συσχετισμό στο καλλικρατικό Δήμο αλλά και λόγω προσωπικών πικριών . Κάποιοι και κάποιες αφού έκαναν πασαρέλα για κάποιες μέρες μετά επέλεξαν να κάνουν την ίδια πασαρέλα μόνο στο μπλόκο της Κερατέας διότι αυτό τους υπέδειξε το πολιτικό τους ένστικτο .
Άλλοθι κάποιων ήταν ότι ο αγώνας δίνεται στην Κερατέα λες και το μόνο που μετράει σε ένα αγώνα είναι οι σκηνές βίας και όχι άλλοι στόχοι ... πέρα από τη βία .
Η νεολαία που εξ αρχής ήταν διατεθειμένη να στηρίξει το μπλόκο, τελικά αποχώρησε ελλείψει "δραστηριότητας¨.
Έτσι σήμερα, αυτή τη καταδικασμένη σε γρήγορο θάνατο προσπάθεια τη στηρίζουν κάποιοι λιγοστοί πολίτες που φυλάνε Θερμοπύλες όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια στιγμή αυτοί οι ίδιοι πολίτες αισθάνονται γραφικοί απέναντι στην πλειοψηφία των κατοίκων του Λαυρίου που όντος δε στηρίζει την προσπάθεια είτε διότι θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά, είτε διότι τους αφορά αλλά αφήνουν τους άλλους να παλέψουν γι αυτούς είτε διότι δεν έχουν μάθει να λειτουργούν σαν πολίτες με την κυριολεξία του όρου.
Ακούστηκε από "καλοπροαίρετους" ότι το μπλόκο κρατιέται από περιθωριακά άτομα, από μπεκρήδες, από συνταξιούχους που σκοτώνουν την ώρα τους και από κομμουνιστές χωρίς να εξηγούν τους λόγους που αυτοί οι ¨ ευυπόληπτοι ¨ και ¨νοικοκυραίοι¨ πολίτες δεν κατεβαίνουν να αποτελέσουν την πλειοψηφία του μπλόκου, παρά μόνο ψιθυρίζουν εις βάρος άλλων σαν κοινές κουτσομπόλες .
Ταυτόχρονα δεν εμφανίζονται οι θρασύδειλοι στις συνελεύσεις του μπλόκου για να πουν ευθαρσώς την άποψη τους ότι ¨ πρέπει να διαλυθεί το μπλόκο¨. Συμπέρασμα : αγωνιστείτε εσείς ηλίθιοι και εμείς οι έξυπνοι και θα σας κριτικάρουμε και θα απολαύσουμε τα κέρδη του αγώνα σας. Όλα, εκ του ασφαλούς !!!
Το επίπεδο αυτών των ¨καλοπροαίρετων¨ και η σαπίλα που σέρνουν σε κάθε τους βήμα, δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε περαιτέρω μαζί τους.
Εμείς απευθυνόμαστε σε εκείνους τους συμπολίτες μας που φοβούνται να κάνουν το βήμα της αγωνιστικότητας και τους θυμίζουμε ότι και εμείς έχουμε καναπέδες σπίτια μας, και εμείς έχουμε οικογένειες και παιδιά, προβλήματα ανεργίας, δάνεια.
Αυτά τα προβλήματα, δυναμώνουν την αγωνιστική μας διάθεση διότι γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια στην περιοχή μας θα αποτελέσουν την ταφόπλακα αυτού του τόπου και θα τον οδηγήσουν σε οικονομικό, κοινωνικό, οικολογικό και πολιτισμικό μαρασμό, πολύ περισσότερο δε προστιθέμενο στα γενικότερα προβλήματα .
Λοιπόν, τα ψέματα τέλειωσαν !
Εξ΄αρχής γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο μπλόκο είχε χαρακτήρα συμβολικό και ενημερωτικό. Μπορεί να μην τα καταφέραμε στο βαθμό που θα θέλαμε και γι αυτό ενδεχομένως κάποιοι να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση.
Τώρα που αισθανόμαστε ότι η ζωή αυτής της προσπάθειας στο Μπλόκο του Λαυρίου φτάνει στο τέλος της, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα παράγοντες, Δημοτική Αρχή, παρατάξεις, πολίτες, φίλους του Λαυρίου και τους συναγωνιστές από την Κερατέα να σκεφτούν για μια τελευταία φορά και να αναλάβουν την ευθύνη που πρέπει απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους και τους συμπολίτες τους .
Κυρίες / κύριοι, η παράσταση πολύ σύντομα θα λάβει τέλος. Εμείς θα έχουμε κάνει το καθήκον μας! Εσείς ;

Υ. Γ. 1 : Που είναι σήμερα όλοι αυτοί οι "γιαλαντζί" αγωνιστές και τοπικοί μας εκπρόσωποι, που πήραν τάχα μου απόφαση για μια προσπάθεια που δεν την στήριξαν ουσιαστικά ΠΟΤΕ ?
Εμείς για λίγο ακόμα θα σας περιμένουμε. ...
Μετά όλοι μαζί θα απολαύσουμε τις ευωδιές του ΧΥΤΑ , τη μολυσμένη θάλασσα μας, την κατεστραμμένη μας πολιτισμική κληρονομιά, τα εκατοντάδες απορριμματοφόρα στη Λαυρίου, τους καρκινογόνους ρύπους, τους χιλίαδες γλάρους και εποίκους συνανθρώπους μας γύφτους που θα προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο, την υποβάθμιση των περιουσιών μας, τον κοινωνικό μαρασμό και τις τεράστιες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ !!!

Y.Γ. 2 : Είμαστε υπερήφανοι για τους φίλους που κάναμε στο μπλόκο !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζω παραφράζοντας λίγο το υστερόγραφο σας : '' Είμαι υπερήφανος για τους φίλους που έκανα κατά την διάρκεια του αγώνα .. '' . Καταλαβαίνω την κούραση και την πικρία σας . Κι εμείς τα έχουμε βιώσει στο Γραμματικό , με φανερή μάλιστα κόντρα από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής μας , αλλά κάνουμε ανασύνταξη δυνάμεων και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη . Καλή δύναμη , μη το βάζετε κάτω , ραντεβού όχι μόνο στα μπλόκα αλλά και στους δρόμους ! Αύριο στις 6 μμ ανοίγουμε τα διόδια στο Μαρκόπουλο , την Κυριακή στις 5 μμ στο πάρκο Ναυαρίνου !
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ,
Μανώλης Λ. , από την επιτροπή κατοίκων Γραμματικού - Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ οπουδήποτε στην Ελλάδα !

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά, το Λαύριο κουράστηκε και δεν ενδιαφέρετε για ένα πρόβλημα που είναι της Κερατέας. Ο νέος Δήμαρχος Λαυρεωτικής δεν ενδιαφέρεται για το μπλόκο αυτό και ούτε τον νοιάζει το Λαύριο γενικά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τρώει... κι ας έχει ρημάξει ο νέος δήμος Λαυρεωτικής. Κυριε Λεβαντή είστε λίγος για το δήμο. Το ίδιο σταρχιδιστής είναι και ο άλλος Κερατιώτης Ιατρού.

DKOOFAKIS είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναρωτιέστε για το αυτονόητο. Ο κόσμος αρκετά ασχολήθηκε με θέματα τα οποία έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Αυτοί που βάλανε τα σκουπιδιάρικα να κλείσουν τους δρόμους είναι αυτοί που που έχουν κάνει τις συμφωνίες να γίνει ο ΧΥΤΆ.
Κλείσανε τους δρόμους για το θεαθήναι, κατέστρεψαν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, βάλανε αμούστακα παιδιά να ρίχνουν μολότοφ μέσα στα τμήματα (άμα πυροβολούσαν οι μπάτσοι που ήταν μέσα και καιγόντουσαν θα τους λέγαμε δολοφόνους), τα μαγαζιά που είναι στην λεωφόρο λιμοκτονούν οι Λαυριώτες για να πάνε στην δουλειά τους η να έρθουν οι Αθηναίοι την Κυριακή για να δουλέψουν τα μαγαζιά πρέπει να πηγαίνουν από το βουνό η από τα χωράφια με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και όλα αυτά για να κάνουν κάποιοι τσιμπούσια να κόβουν πίτες και να ταλαιπωρούν τον πολίτη.
Εάν αυτό το λέτε αγώνα εγώ το λέω γελοιότητα.
Ας κλείνανε οι Κερατιώτες τον δρόμο από τα Καλύβια και την Ανάβυσο άμα θέλανε να κάνουν αγώνα. Εκ του ασφαλούς όλοι ξέρουμε να κάνουμε τους μάγκες.

Polites Lavreotikis - Πολίτες Λαυρεωτικής είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

AYTA DKOOFAKI NA TA ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΉΝΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ...

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΟΥΤΩ Ή ΑΛΛΩΣ ...
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ...