LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια στην Κερατέα με τραυματία-Διαδηλωτές καταγγέλλουν χρήση πλαστικών σφαιρών

Ένταση και επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά 20:45 έξω από τον υπό κατασκευή Χώρο Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή του Οβρυοκάστρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ομάδες κατοίκων από την Κερατέα συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. που βρίσκονται παρατεταγμένες στο σημείο. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ένας αστυνομικός τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν κάτοικο, με όπλο βολής δακρυγόνου.



Όπως έγινε γνωστό, ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε από κατοίκους στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και στη συνέχεια στον Ερυθρό Σταυρό όπου και του έγινα ράμματα στο χείλος.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι που βρίσκονται στο μπλόκο, καταγγέλλουν στη zougla.gr, ότι οι αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα σε ευθεία βολή, προκειμένου να τραυματίσουν ενώ άλλοι κάνουν λόγο για χρήση πλαστικών σφαιρών.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ. Τα Μ.Α.Τ. προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, ένω έριξαν και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Οι κάτοικοι της Κερατέας διαμαρτύρονται για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Αστο Οβρυόκαστρο, εκτιμώντας ότι η κατασκευή του θα οδηγήσει στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Πηγή : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: