LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 Τηλ. 22920-24384 / 25328
φαξ 22920-24384 eklgr@otenet.gr
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΛΑΥΡΙΟ ΑΓΑΛ. ΜΕΤ/ΡΥΧΩΝ 11π.μ

ανυπακοή και πάλη ταξική
 όχι σκουπίδια στην λαυρεωτική

Θα ακολουθήσει αυτοκινούμενη πορεία στα μπλόκα Λαυρίου-Κερατέας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 Τηλ. 22920-24384 / 25328
φαξ 22920-24384 eklgr@otenet.gr
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 11π.μ  Άγαλ. Μετ/ρυχων
Θα ακολουθήσει πορεία στα μπλόκα.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες. Στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, απαντάμε με πόλεμο.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ή ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Όχι στις μειώσεις μισθών. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Μας θέλουν να δουλεύουμε χωρίς ωράρια χωρίς  δικαιώματα. Θέλουν να καταργήσουν την Κυριακάτικη Αργία.
Η Αντασφαλιστική επίθεση συνεχίζεται. Μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις, οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Κόβονται οι μισές αναπηρικές. Η 13η και 14η σύνταξη καταργούνται. Οι μισοί εργαζόμενοι που δουλεύουν στα βαρέα και ανθυγιεινά πετιόνται έξω.    
Η προσπάθεια της κυβέρνησης για εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην Λαυρεωτική είναι μία αντιλαϊκή απόφαση εναντίον του λαού της περιοχής. Μοναδικός σκοπός αυτής της επιλογής είναι η εξυπηρέτηση του μεγαλοεργολάβου που έχει αναλάβει το έργο. Στην Λαυρεωτική δεν μπορεί να ανεχθεί ο λαός καμιά είδους διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε ΧΥΤΑ ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο. Η Λαυρεωτική είναι υπερκορεσμένη από τα βαρέα μέταλλα, την μολυβδίαση και το αρσενικό που έχει σκορπίσει η λειτουργία της  γαλλικής εταιρίας σε όλη την περιοχή. Τα παιδιά μας παίζουν ακόμα σε σχολεία με μολυσμένα χώματα. Η ΔΕΗ ακόμα σπέρνει τον θάνατο στην περιοχή, ενώ πρόσφατη είναι η έκρηξη της ΧΥΜΑ από την οποία κανείς δεν ξέρει τις συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Φτάνει ποια, όχι άλλος καρκίνος στην περιοχή μας. Και τα δικά μας σκουπίδια να πάνε όπου θα πάνε και τα υπόλοιπα, αρκετά πληρώσαμε με την ζωή μας την καταστροφή της περιοχής από τις βιομηχανίες. Η δήθεν προτάσεις για την διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων είναι η κερκόπορτα για να βάλουν πόδι στην περιοχή. Λέμε ναί στον εθνικό σχεδιασμό, ανακύκλωση στην πηγή, όχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρησης των απορριμμάτων. Να βρεθούν χώροι και εκτός Αττικής όπου θα εγκατασταθούν τα απορρίμματα.
Εργάτη, εργάτρια, άνεργε, άνεργη, Μη χάνεις άλλο χρόνο
Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το ΠΑΜΕ.Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός
Με το Εργατικό Κέντρο, τα ταξικά συνδικάτα,  να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Εμείς είμαστε η δύναμη που θα σαρώσει και κυβερνήσεις και συμφέροντα και θα επιβάλλουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί πλήρης, σταθερή εργασία για όλους, θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11Π.Μ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΛΑΥΡΙΟΥ -ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                                  


                   



          






                                            




                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: