LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Λόγος και αντίλογος στον παραλογισμό του Παπαχελά για την Κερατέα !

Βρίσκονται σε πανικό !!! 
Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή τους να δημοσιεύουν κατάπτυστα κείμενα και απόψεις για τον αγώνα μας ... 

Η πρωτοπορία του αγώνα της Κερατέας και της Λαυρεωτικής στην ανυπακοή προς τα μεγάλα συμφέροντα  τους τρελαίνει διότι αποτελεί κακό παράδειγμα και θέλουν απεγνωσμένα να τον πνίξουν ...

Συγχαρητήρια στην Ελένη που πολύ συχνά αρθρώνει αντίλογο. Εκτός από γνώση θέλει και μαγκιά ... 

Όσο για τον Παπαχελά αφού επί χρόνια πήρε τα κατάλληλα μαθήματα ¨πρακτόρευσης¨ στις ΗΠΑ (ο νοών νοείτω ) , τώρα πρακτορεύει τα άνομα συμφέροντα των Ολιγαρχών. 

Φτού σου μη σε βασκάνουμε !!!

23/3/11



Η Καθημερινή, και συγεκριμένα ο κος Παπαχελάς, θυμήθηκαν μετά από 103 ημέρες αγώνα ότι δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην Κερατέα. Διαβάστε το άρθρο και στη συνέχεια διαβάστε μια προσπάθεια απάντησης στις απορίες του κύριου Παπαχελά

Παραλογισμός στην Κερατέα
Του Aλεξη Παπαχελα

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει στην Κερατέα ή μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό που πρέπει να βρει κάποια λύση. Υποτίθεται ότι όλη η φασαρία γίνεται γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί έναν ΧΥΤΑ. Αυτήν τη στιγμή, όμως, δεν γίνεται τίποτα στην επίμαχη περιοχή, δεν κουνιέται ούτε μπουλντόζα ούτε εκσκαφέας, τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό όγκο δυνάμεων εκεί χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς προστατεύει.

Σίγουρα, πάντως, ο νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ισχύει στην περιοχή. Ο δρόμος για το Λαύριο έχει κλείσει εδώ και μήνες και το κράτος δεν τολμά να τον ανοίξει. Οι αστυνομικές δυνάμεις βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να καίγονται, δέχονται βόμβες μολότοφ, απειλούνται με όπλα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γιατί η κυβέρνηση φοβάται την κλιμάκωση της βίας, ακόμη και ένα θύμα. Δεν υπάρχει, βέβαια, άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μα καμιά, στην οποία αυτά τα φαινόμενα να γίνονται ανεκτά χωρίς καμιά ουσιαστική τιμωρία για κανέναν. Οι κάτοικοι μπορεί να έχουν πολλά δίκια και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης οφείλουν να συζητήσουν και άλλο μαζί τους. Δεν μπορούν όμως κάποιοι εξ αυτών να συμπεριφέρονται σαν μέλη συμμοριών που δεν σέβονται τίποτα.

Αυτήν τη στιγμή, στην Κερατέα, συμβαίνει ό,τι χειρότερο. Το περιώνυμο έργο δεν προχωράει και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσει. Το κράτος και ο νόμος εξευτελίζονται καθημερινά. Οι αστυνομικοί ζουν το δικό τους δράμα και μάλιστα τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υφίστανται όλη αυτή την ταλαιπωρία, αφού το έργο που υποτίθεται ότι προστατεύουν απλά δεν εκτελείται. Ενα μέρος των κατοίκων έχει «ξεφύγει» και έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο Φαρ Ουέστ λίγο έξω από την Αθήνα. Ενας ακόμη νεοελληνικός, παράλογος «γόρδιος δεσμός» περιμένει τη λύση του, αλλά ταυτοχρόνως γελοιοποιεί κάθε μέρα στην πράξη κάθε έννοια πολιτισμένης κοινωνίας και σοβαρού κράτους


...

Κύριε Παπαχελά,

είμαι πρόθυμη να λύσω όλες σας τις απορίες σχετικά με την Κερατέα επειδή τυγχάνει να βιώνω το πρόβλημα από κοντά εδώ και 103 ημέρες.

Σωστά αντιλαμβάνεστε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί έναν ΧΥΤΑ. Θα γνωρίζετε ωστόσο ότι το σημείο που επέλεξε για το ΧΥΤΑ έχει αναγνωριστεί από το κράτος ως περιοχή απείρου κάλλους και ως αρχαιολογικός τόπος.
Όπως ακριβώς είπατε δεν γίνεται τίποτα στην επίμαχη περιοχή, αλλά παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό όγκο δυνάμεων εκεί χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς προστατεύει. Εδώ κάνετε λάθος. Οι κατά μέσο όρο 300 άνδρες των ΜΑΤ φυλάνε εδώ και 3 μήνες 3 ολοσχερώς κατεστραμμένα ιδιωτικά σκαφτικά μηχανήματα, τα οποία ακόμα και αν λειτουργούσαν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ούτε τσαπιά, καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση για αναστολή των εργασιών.

Αναφέρατε επίσης ότι ο δρόμος για το Λαύριο έχει κλείσει εδώ και μήνες και το κράτος δεν τολμά να τον ανοίξει. Από την πρώτη κιόλας ημέρα το αίτημα του Δήμου μας είναι να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ για να ανοίξει ο δρόμος. Το κράτος δεν τολμά να τον ανοίξει γιατί, ως συνήθως, προτιμά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων. Μια απλή (και πολυπόθητη για εμάς) εντολή απομάκρυνσης των ΜΑΤ θα ήταν αρκετή. Πραγματικά έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να περνάμε τις ώρες μας παρέα με τα ΜΑΤ. Υποστηρίζετε επίσης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να καίγονται, δέχονται βόμβες μολότοφ, απειλούνται με όπλα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γιατί η κυβέρνηση φοβάται την κλιμάκωση της βίας. Σε αυτό το σημείο κάνετε τεράστιο λάθος. Ναι μεν, υπάρχουν κάποιες εντάσεις (ενίοτε σοβαρές), όμως οφείλονται σχεδόν κατά κανόνα στην απρόκλητη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίζουν ασύστολα, κάνουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς (Αλβανοί ο συνηθέστερος) και χτυπούν με κάθε ευκαιρία τους κατοίκους της περιοχής που ΔΕΝ συμμετέχουν στα επεισόδια και σπάνε τα αυτοκίνητά μας με τα γκλοπς τους.

Κύριε Παπαχελά, οι κάτοικοι της Κερατέας και των γύρω περιοχών δεν τρελάθηκαν ξαφνικά. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν κατασκευάζει πλέον ΧΥΤΑ. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν χρησιμοποιεί τη μέθοδο της βιοξήρανσης. Αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να εφαρμόζεται στην Ευρώπη σε ποσοστό μόλις 1,8%, το οποίο μάλιστα μειώνεται σταθερά. Σε μία χώρα που διατείνεται ότι συγκαταλέγεται στις 34 αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, δεν είναι δυνατό να επιλέγονται πάντα τριτοκοσμικές λύσεις ή να ξεπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη αγοράζοντας παρωχημένες τεχνολογίες, αρχαία οπλικά συστήματα και υποβρύχια που γέρνουν. Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει πρόταση για ολοκληρωτική διαχείριση των απορριμμάτων του και των απορριμμάτων του γειτονικού Δήμου Σαρωνικού, όμως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αρνούνται πεισματικά να συζητήσουν μαζί μας. Έχουν επιλέξει μία τεχνολογία καταστροφική για το περιβάλλον, την ιστορικότητα του συγκεκριμένου σημείου και τη ζωή μας. Μια τεχνολογία που θα τετραπλασιάσει σχεδόν τα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Αττικής. Κι όμως δεν δέχονται ουδεμία αντίρρηση. Δεν δέχονται καμία αντίρρηση, όταν υπάρχουν δεκάδες άλλες τεχνολογίες που όχι μόνο δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά προσφέρουν και κέρδη. Απλά μας αφήνουν να ζούμε σε καθεστώς κατοχής, καταστολής και τρόμου.

Όσο για τα ΜΜΕ, ποια είναι η θέση τους, κύριε Παπαχελά; Πότε μας αφιέρωσαν έστω και 10 λεπτά για να προβάλλουμε τις αντιπροτάσεις και τις ενστάσεις μας; Υποτίθεται ότι έχουμε όλοι δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και την ενημέρωση, όμως οι φωνές των κατοίκων της Κερατέας λογοκρίνονται με κάθε τρόπο, από εφημερίδες, κανάλια και δημοσιογράφους. Εσείς κύριε Παπαχελά, ως αναγνωρισμένος δημοσιογράφος, γιατί δεν ήρθατε μία φορά στην Κερατέα για να ακούσετε και εμάς; Γιατί προτιμάτε να ομολογείτε ότι δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει στην Κερατέα; Γιατί παίζετε κι εσείς αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος της Αττικής; Δεν αρκεί η καταστροφή της Φυλής και των Λιοσίων; Πρέπει να καταστραφεί τώρα και η Λαυρεωτική; Γιατί δεν μιλάτε; Δώστε μας την ευκαιρία τουλάχιστον να προβάλουμε τα επιχειρήματά μας, και αφήστε τον κόσμο να κρίνει αν έχουμε δίκιο ή άδικο. Αφήστε την κοινή γνώμη να μας δικάσει και να βγάλει την ετυμηγορία της. Μην μας καταδικάζετε προπαγανδίζοντας σε βάρος μας, Δεν γελοιοποιούμε εμείς κάθε μέρα στην πράξη κάθε έννοια πολιτισμένης κοινωνίας και σοβαρού κράτους. Εμείς απλά αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας σε μία αξιοπρεπή ζωή σε καθαρό περιβάλλον, για τη διαφύλαξη του πολιτισμού της χώρας μας, για τα παιδιά μας. Εσείς με ποια κριτήρια γράφετε τα άρθρα σας; Για ποια ιδανικά αγωνίζεστε τελικά;

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είμαστε 50 αλήτες, όπως δήλωσε ο συνάδελφός σας, κύριος Μανδραβέλης. Δεν είμαστε άβουλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε αλβανοί μισθοφόροι. Δεν είμαστε μια χούφτα άνθρωποι που αποφάσισαν να αυτονομηθούν. Είμαστε πάνω από 30.000 φορολογούμενοι, έλληνες πολίτες, γονείς, εργαζόμενοι, φορολογούμενοι. Είμαστε Έλληνες πολίτες, όχι κοπρίτες τρίτης κατηγορίας. Είμαστε 30.000 άνθρωποι που δεν δέχονται πλέον την καταστολή των δικαιωμάτων μας προς όφελος του Μπόμπολα, του Λάτση και των λοιπών γνωστών-αγνώστων, όπως κι αν τους λένε. Δεν δεχόμαστε πλέον να πληρώνουμε με την υγεία μας τα κέρδη των λίγων. Εμείς είμαστε εδώ, ενωμένοι, δυνατοί και χωρίς πολιτικές αποχρώσεις.

Αν το επιθυμείτε, ελάτε μια βόλτα από το «Άπαρτο Κάστρο» μας. Θα δείτε ότι δεν είμαστε ούτε αλήτες, ούτε αναρχικοί. Θα δείτε ότι είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι, σαν κι εσάς!

Φιλικά,
Παναγοπούλου Ελένη
Κάτοικος Κερατέας
Μητέρα 4 παιδιών
Μεταφράστρια

forkeratea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: