LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΙΟ & ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Πάρκου ισχύος 22,95 MW, καθώς και των συνοδών έργων αυτού, της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. στη θέση “ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ” στους Δήμους Κερατέας και Καλυβίων Θορικού, Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, Νομού Αττικής.

Eκτός από τον ΧΥΤΑ, έρχονται και 27 Ανεμογεννήτριες (Πάνειον Όρος), ιδιοκτησίας Μπόμπολα. 

Χωροθετείται εν μέρει εντός αναδασωτέας περιοχής.

Είναι η ίδια περιοχή στην οποία πριν λίγα χρόνια είχαμε εμπρησμούς.

Έχει κανένας απορία γιατί κάηκε το Πάνειο Όρος πριν 3 χρόνια ;

Την αδειοδότηση υπογράφει ο διορισμένος περιφερειάρχης Λιακόπουλος ... γνωστός από την υπόθεση του ΧΥΤΑ και απ΄ότι φείνεται δεξί χέρι του Μπόμπολα ... 
Η απόφαση της περιφέρειας έχει ημερομηνία 9-11-2010,

Αριθμό. Πρωτ.: Φ668/480/10.



Open publication - Free publishing - More xyta


Στο ΣτΕ ο Δήμος Λαυρεωτικής για το αιολικό πάρκο στο Πάνειο Όρος
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 11:40
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμος Λαυρεωτικής όσον αφορά το ζήτημα της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικού πάρκου εντός δασικής έκτασης στη θέση Πάνειο Όρος. 
 
Ο Δήμος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί με προσφυγή του να κριθεί αντισυνταγματική η από 9.11.2010 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου. 
 
Η εγκατάσταση του πάρκου (ισχύος 22,95 MW) στη θέση Πάνειο Όρος καταλαμβάνει τους πρώην Δήμους Κερατέας και Καλυβίων Θορικού, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
 
Βασικό επιχείρημα που επικαλείται ο Δήμος Λαυρεωτικής στην προσφυγή του είναι ότι τμήμα της έκτασης που πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο έχει κηρυχθεί αναδασωτέα έκταση. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Όπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο Δήμος, το αιολικό πάρκο θα εγκατασταθεί σε δασική και αναδασωτέα έκταση κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και του  και του δασικού νόμου 998/1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια: