LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής






Δεν υπάρχουν γιατροί!
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού!
Πληρώνουμε για μικροβιολογικές εξετάσεις!
Δεν υπάρχει ασθενοφόρο!


Για όλα αυτά και για άλλα πολλά που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης

σας καλούμε

στην συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Λαυρίου & Κερατέας και τα Προεδρεία ΚΑΠΗ Λαυρίου & Κερατέας την Κυριακή 20/3/2011 στις 11:00πμ στην αίθουσα του Μηχανουργείου. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ


πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_5962.html#ixzz1H2CTTMQs

via . by administrator on 3/15/11


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
13055
Ημερομ. Κατάθεσης
15.03.11

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ          : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
       Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



Θέμα: Πότε θα καλυφθούν τα κενά στις δομές υγείας στον Δήμο Λαυρεωτικής ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του Λαυρίου, της Κερατέας και του Αγ. Κωνσταντίνου και να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας;



Κύριοι Υπουργοί, 



Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Λαυρίου, της Κερατέας και του Αγ. Κωνσταντίνου από την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την επιμονή της κυβέρνησης να δημιουργήσει με κάθε μέσο και τρόπο ΧΥΤΑ στην περιοχή απορούν γιατί δεν δείχνει την ίδια προσήλωση και επιμονή στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των δομών υγειονομικής περίθαλψης η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους

Σε κάθε ερώτηση που φέρνουμε στην Βουλή για την κάλυψη των αναγκών των δομών υγείας της περιοχής (Αρ Ερωτ. 5514/13.03.07, 5964/08.02.08, 430/09.07.08 και 8453/08.04.10) υπάρχει πάντα η διαβεβαίωση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και για εύρυθμη και αξιόλογη λειτουργία αυτών των δομών ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και να καλύπτονται πλήρως οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων. 

Παρόλα αυτά τα προβλήματα μεγεθύνονται αντί σταδιακά να αντιμετωπίζονται με αποτέλεσμα οι κάτοικοι δικαίως να προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν επιτρέπεται όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος να φτάνουν οι καταστάσεις στα άκρα προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα. 

Στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις τόσο σε μόνιμο όσο και σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό και οι 24ωρες εφημερίες καλύπτονται με μετακινούμενο προσωπικό από το Γενικό Κρατικό. 

Η αναθεώρηση του οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα αυτό ακόμα να λειτουργεί με το οργανόγραμμα του 1986 παρά το γεγονός ότι τα πληθυσμιακά δεδομένα έχουν αλλάξει τελείως, οι ανάγκες των κατοίκων έχουν πολλαπλασιαστεί και ειδικά τους θερινούς μήνες το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για το σύνολο του πληθυσμού. 

Παρά το γεγονός όμως ότι τα προβλήματα δεν επιτρέπουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, η κυβέρνηση λειτουργώντας λογιστικά επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ για κλινική εξέταση και περίπου 60 ευρώ για ένα στοιχειώδη εργαστηριακό έλεγχο την στιγμή που έχουν μειωθεί και οι συντάξεις και οι μισθοί. 

Το ΙΚΑ Λαυρίου συστεγάζεται με το Κέντρο Υγείας και είναι και αυτό υποστελεχωμένο καθώς έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αναπληρωθεί ο παιδίατρος, ο ορθοπεδικός και ο καρδιολόγος, όπως και ο παθολόγος που πρόσφατα απολύθηκε. Υπήρξε διαγωνισμός πλήρωσης των συνταξιούχων ιατρών μαζί με την πλήρωση ενός παθολόγου και ενός ΩΡΛ που έληξε στις 14/12/2010 και μέχρι σήμερα, 3μήνες μετά αυτός ο προγραμματισμός δεν έχει υλοποιηθεί.

Στην Κερατέα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς τα επείγοντα περιστατικά διανέμονται σε Λαύριο, Καλύβια και Μαρκόπουλο ενώ λόγω της υποστελεχώσης σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, οι κάτοικοι αναγκάζονται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να αναγράψουν τα φάρμακά τους ή τις στοιχειώδεις μικροβιολογικές εξετάσεις.

Στο κτίριο του ΙΚΑ Κερατέας δεν έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση μικροβιολογικού εργαστηρίου ενώ και εδώ ο διαγωνισμός στελέχωσης που έληξε στις 14/12/2010 για 1 παθολόγο, 1 καρδιολόγο και 1 ορθοπεδικό δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. 

Τα προβλήματα επίσης των κατοίκων στον Άγιο Κωνσταντίνο και τα Λεγγραινά, παραμένουν καθώς χρειάζεται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν και η παλαιότερη πρακτική των επισκέψεων των ιατρών του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στις περιοχές τους δεν εφαρμόζεται πλέον. Η πρόσφατη μάλιστα απόφαση του ΕΚΑΒ (01-03-2011) να αποσύρει τον ιατρό από την κινητή μονάδα του ασθενοφόρου που εδώ και έξι χρόνια στεγαζόταν σε μόνιμες εγκαταστάσεις του Δήμου στην περιοχή του Λαυρίου αποτελεί και την τελευταία πράξη υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε: 

1. Πότε θα καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στο κέντρο Υγείας Λαυρίου, στο ΙΚΑ Λαυρίου και στο ΙΚΑ Κερατέας σε υλοποίηση του διαγωνισμού που έληξε στις 14/12/2010;

2. Πότε θα επικαιροποιηθεί το οργανόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στα νέα πληθυσμιακά δεδομένα;

3. Για ποιο λόγο αποφασίστηκε να αποσυρθεί από το ΕΚΑΒ ο ιατρός από την κινητή μονάδα του ασθενοφόρου;

4. Σκοπεύετε να υιοθετήσετε την τακτική των επισκέψεων ιατρών των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Άγιο Κωνσταντίνο και τα Λεγγραινά προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία οι κάτοικοι αυτών των περιοχών;

5. Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου Λαυρεωτικής και να αισθάνονται οι κάτοικοι ότι αντιμετωπίζονται ισότιμα ως πολίτες αυτής της χώρας; 
  

                                                                                                   
Ο ΕΡΩΤΩΝ  


         ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
                                                     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: