LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ραγκούσης κατά Παπουτσή για την απόσυρση των ΜΑΤ από την Κερατέα…


ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011




thumb
Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα με αφορμή την συμφωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή για πασχαλιάτικη «ανακωχή» και απόσυρση και των δύο πλευρών από τα μπλόκα και το «πεδίο της μάχης», καθώς και για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.
Οι πληροφορίες λένε ότι τα ΜΑΤ έφυγαν από τα μπλόκα και γενικότερα την Κερατέα  και οι κάτοικοι από τα … «καραούλια» που είχαν στήσει, καθώς επίσης και ότι το βράδι στήθηκε μεγάλο γλέντι στην Κερατέα, με την συμμετοχή σχεδόν όλων των κατοίκων.
Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που όπως φαίνεται επέμενε όχι μόνο στην παραμονή των ΜΑΤ στην Κερατέα, αλλά και στην δυναμική τους παρουσία, ώστε να επιβάλλουν την λύση που έχει προκριθεί.
Λέγεται ότι διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενήργησε χωρίς καμία συνεννόηση και δεν είχε ενημερωθεί πριν ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ούτε η υπουργός Περιβάλλοντος, ούτε και ο ίδιος και ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί κακό παράδειγμα για τις κοινωνικές ομάδες με τις οποίες θέλει να συγκρουστεί η  κυβέρνηση προκειμένου σε ορισμένες περιπτώσεις να επιβάλλει την πολιτική της.
Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον υπουργό  Εσωτερικών για αυταρχισμό και πολιτική ακαμψία, θυμίζοντας και την υπόθεση της Υπατίας και επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλώνοντας ότι η παραμονή των ΜΑΤ εκεί έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ και 36 τραυματίες από την πλευρά της Αστυνομίας, χώρια πόσοι πολίτες έχουν τραυματιστεί στους περίπου 3,5 μήνες που διαρκούσε αυτή η κατάσταση.
Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πως ακριβώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι και βουλευτής της περιοχής, όμως  κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν ότι ανάμεσα σε τόσο σοβαρά θέματα, που ο Γ. Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει, όπως είναι η οικονομία της χώρας, έχει να αντιμετωπίσει και τα «καπρίτσια» διάφορων υπουργών όπως αυτό του υπουργού Εσωτερικών, που φαίνεται να μην συνομιλεί με κανέναν, ούτε σε επίπεδο υπουργικό, αλλά ούτε και σε επίπεδο κοινωνικών φορέων, προβάλλοντας  ως δυναμικό προφίλ την «ακαμψία»…
Εν αναμονή λοιπόν της κόντρας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κυβερνητικά παρασκήνια…


Πηγή : Το Ποντίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια: