LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 Τηλ. 22920-24384 / 25328
                      φαξ 22920-24384 eklgr@otenet.gr                                                              
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

1η  ΜΑΗ 2011 και 11 ΜΑΗ
Δύο Απεργιακές μάχες, εφαλτήριο αντεπίθεσης ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα
Συγκέντρωση 10:30 το πρωί στο Λαύριο Αγαλ. Μετ/ρύχων
Μαζί με το ΠΑΜΕ και την Κοινωνική Συμμαχία για να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη Ανατροπής και Εξουσίας.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες.
Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει όλους σε ακόμη πιο δεινή θέση από τα προηγούμενα χρόνια. Η ανεργία, η φτώχεια η ανέχεια έχει μπει σε κάθε λαϊκό σπίτι.  Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε ευθύνη για τα χρέη του αστικού κράτους και ότι «μαζί τα φάγαμε», τότε ήμαστε χαμένοι. Θα πληρώσουμε την κρίση τους και το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας θα είναι μαύρο. Αν όμως δούμε την κατάσταση από την μεριά του ποταμού που πραγματικά ήμαστε, με κριτήριο της ανάγκες των οικογενειών μας και της τάξης μας, τότε ούτε για την κρίση τους έχουμε ευθύνη ούτε για το χρέος τους.

Η καπιταλιστική κρίση είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης του πλούτου που παράγουμε εμείς και τον καρπώνονται μια χούφτα καπιταλιστές. Ενώ θα μπορούσαμε όλοι να δουλεύουμε και μάλιστα  λιγότερες ώρες και να απολαμβάνουμε την Κάλυψη των διευρυμένων μας αναγκών, εν τούτης η ανεργία μας συνθλίβει και όσοι εργάζονται υποχρεώνονται να εργάζονται υπερεντατικά και σε εξαντλητικά ωράρια. Στον καπιταλισμό η παραγωγή προϊόντων γίνεται όχι για την Κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, αλλά για την αύξηση της κερδοφορίας. Στο καπιταλισμό η υγειονομική περίθαλψη δεν λογίζεται ως κάλυψη κοινωνικής ανάγκης, αλλά ως κόστος που πρέπει να το φορτώνεται αποκλειστικά ο ασθενής. Στον Καπιταλισμό η μόρφωση δεν  πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και δωρεάν αλλά να είναι αποσπασματική επί πληρωμής και να βγάζει φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Στον καπιταλισμό ο πόλεμος δεν είναι μια καταστροφή που θα χαθούν ανθρώπινες ζωές,  αλλά ευλογία για να ανοίξουν οι αγορές.

Η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΑΣ οι Αστικές Συγκοινωνίες, τα σκουπίδια είναι οι νέοι τρόποι κερδοφορίας του κεφαλαίου, θέλουν να πάρουν αυτές τις υποδομές στα χέρια τους και χωρίς το παραμικρό κεφάλαιο να αρχίσουν να έχουν κέρδη για ακόμα μια φορά από την πλάτη μας. Έτσι θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση τους και ορισμένοι συνάδελφοι, ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Ούτε στα καλύτερά τους όνειρα.

Οι καλύτερες μέρες μπορούν να έρθουν και θα έρθουν με μια μόνο ουσιαστική διαφορά, όταν τα μέσα παραγωγής γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Όταν ο παραγωγός του πλούτου, η εργατική τάξη, αποτινάξει από πάνω της τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και οργανώσει την παραγωγή με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, πρέπει πρώτα να υπάρξει ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς ισχυρά συνδικάτα, που δεν θα υποκύπτουν κάτω από τις πιέσεις, που θα είναι απαλλαγμένα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπου θα αγωνίζονται για το πιο μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα των εργατών και παράλληλα θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την τελική σύγκρουση με την αστική τάξη. Για να αντιπαρατεθούμε στα ίσια με τον αντίπαλο πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό, οργανωμένο, περιφρουρημένο κίνημα που θα έχει ξεκάθαρους στόχους.
Κύριο στην υπόθεση της ρήξης και της ανατροπής είναι η κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού.
                 Δε χωρά καμιά καθυστέρηση. Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή πρέπει να μπει στην υπηρεσία της λαϊκής συσπείρωσης, της κινητοποίησης πλατύτερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. O δρόμος δεν είναι εύκολος. Χρειάζονται συλλογικές και ατομικές θυσίες, αντοχή, ανθεκτικότητα, ισχυρή αντίδραση που μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια σε βάρος των εργατών και των συμμάχων τους. Αυτές οι θυσίες έχουν σπουδαιότητα, σε σύγκριση με τη θηλιά στο λαιμό που επιβάλλει σήμερα το σύστημα.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές (όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος), για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» τους ενοχλεί. Θίγει την κυριαρχία των μονοπωλίων στη ζωή μας. Όσοι περισσότεροι εργάτες το κατανοούν και το βάζουν στη ζωή, όσο πιο γρήγορα ο εργαζόμενος λαός αντιληφθεί τη δύναμή του, τόσο πιο άμεσα το οπλοστάσιο της πλουτοκρατίας θα αδυνατίζει και θα χρεοκοπεί. H εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέτωπο αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. ΟΧΙ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Nα εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, να εμποδίσουμε να καταργηθεί ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Nα πληρώσει η πλουτοκρατία, να σπρώξουμε τους εκμεταλλευτές στο περιθώριο.
ZHTΩ HMAH, MEPA THΣ ΠAΓKOΣMIAΣ EPΓATIKHΣ TAΞHΣ TIMH KAI ΔOΞA ΣTOYΣ NEKPOYΣ THΣ TAΞHΣ MAΣ

OΛOI ΣTIΣ 10:30  TO ΠPΩI ΣTHN AΠEPΓIAKH ΣYΓKENTPΩΣHTOY ΠAME ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

“ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”  

Δεν υπάρχουν σχόλια: