LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κυβέρνηση και κάτοικοι λίγο πριν τον ... ζουρλομανδύα για το θέμα του ΧΥΤΑ (VIDEO)

Οι κάτοικοι και ο Δήμαρχος έπεισαν (???) τον Επίτροπο της Ε.Ε. Ο  Επίτροπος έπεισε (???) τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός κάνει διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη (!!!)  Ο Δήμαρχος έπεισε το Μητροπολίτη, ο Μητροπολίτης έπεισε τον Παπουτσή, ο Παπουτσής δεν ενημέρωσε Ραγκούση και Πάγκαλο αλλά έκλεισε ραντεβού για την Μπιρμπίλη, η Μπιρμπίλη δηλώνει άγνοια  για το ραντεβού, τα ΜΑΤ πήγαν στο χωριό τους για Πάσχα, οι κάτοικοι χάρηκαν και στήνουν σούβλες,  τα σκουπίδια πάλι στη Λαυρεωτική και ο ΙΔΙΩΤΗΣ καραδοκεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση !!!

Γρηγορείτε !!!

null



Σε ενδοκυβερνητική διαμάχη εξελίσσεται η υπόθεση της Κερατέας και η πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, να καλέσει σε σύσκεψη τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι καθώς φέρεται να μην είχαν ενημερωθεί για τη σύσκεψη αλλά και για την πρωτοβουλία Παπουτσή να... προαναγγείλει συνάντηση της κ. Μπιρμπίλη με τους κατοίκους για την Μ. Πέμπτη.
Το θέμα έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο Μαξίμου όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των δύο υπουργών διότι εμφανίζονται πλέον να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να πρέπει να βρουν λύση μετά την πασχαλινή εκεχειρία.
Χωρίς ενημέρωση
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά η κ. Μπιρμπίλη δεν είχε ενημερωθεί για το ότι θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογο και μάλιστα σε λίγες ημέρες με τους κατοίκους της περιοχής στη βάση μια πρότασης που θα καταθέσει ο δήμαρχος και η οποία απέχει από τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός δεν αλλάζει. Οργισμένος είναι και ο υπουργός Εσωτερικών ως αρμόδιος για την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Κερατέα.

Χθες, πάντως, στη συνάντηση και με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή αποφασίστηκε η ταυτόχρονη αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ και των κατοίκων, που επί 4,5 μήνες έχουν στήσει μπλόκα στην περιοχή. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι κανένας πολίτης δε θα βγει να κλείσει τους δρόμους εφόσον φύγουν και οι αστυνομικοί, ενώ με ευθύνη του δήμου θα περιφρουρηθούν τα έργα και τα μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΥ.
Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λεβαντής, τα μηχανήματα θα τεθούν υπό την προστασία της τοπικής αρχής και θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο για τη φύλαξή τους στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ. Επίσης, συμφωνήθηκε, όπως ανακοίνωσε και ο κ. Χρ. Παπουτσής, να συναντηθεί τη Μ. Πέμπτη αντιπροσωπία των κατοίκων με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και να της καταθέσουν πρότασή τους για έργο διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα στη ΒΙΟΠΑ που θα αφήνει μόλις 3% των υπολειμμάτων.
Η πρόταση
Ωστόσο, παρά την ανακωχή για το Πάσχα, τα πάντα θα κριθούν από το διάλογο που θα ξεκινήσει καθώς η κυβέρνηση επιμένει στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή. Αντιθέτως, η πρόταση που θα καταθέσουν οι κάτοικοι θα προβλέπει τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή, η οποία όμως θα μπορεί να εξυπηρετεί μόνο τα σκουπίδια της περιοχής, κι όχι χιλιάδες τόνους από άλλες συνοικίες της Αθήνας.

Πηγή : imerisia.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: