LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ...


Πληροφορίες: 
http://www.facebook.com/group.php?gid=175910560171 
http://votanikoskipos.blogspot.com/  
Φίλες και φίλοι,

χθες στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε συνέλευση πολλών συλλογικοτήτων περιοχών (ενδεικτικά: Πετρούπολη, Καματερό, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Γραμματικό κλπ).


Η συνέλευση διεξήχθη σε πολύ καλο κλίμα με διάθεση συνεννόησης από όλους. Αποφασίστηκαν αυτά που ακολουθούν παρακάτω στο κείμενο.

Θα θέλαμε , ως Βοτανικός Κήπος, αυτό το θέμα να πάρει τις μεγάλες διαστάσεις που του αξίζει. Ενημερωθείτε και ενεργοποιηθείτε στις δράσεις που προτείνουμε παρακάτω.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι εύκολος ή δύσκολος. Είναι απαραίτητος. Αν δεν γίνει η υγεία μας κινδυνεύει στα επόμενα λίγα χρόνια που έρχονται.

Ο Βοτανικός Κήπος όλο το Μάη θα ασχοληθεί ενδελεχώς με το ζήτημα των σκουπιδιών και του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σας περιμένουμε όλους κ όλες στις δράσεις εναντίον των ΧΥΤΑ σε όλη την Αττική!

για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω facebook



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ανοιχτή συνέλευση επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών της Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έγινε την Τρίτη 19 Απριλίου 2011, με πρόσκληση του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Βοτανικός Κήπος” Πετρούπολης,



Συμφώνησε στα εξής:

· Απορρίπτει τον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται να υλοποιηθεί στη Φυλή, στην Κερατέα και το Γραμματικό

· Αντιτίθεται σε κάθε νέα εγκατάσταση στη Φυλή - Α. Λιόσια, συμπεριλαμβανομένης της πιλοτικής μονάδας αεριοποίησης

· Ζητά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και απαιτεί την ένταξη της περιοχής σε ειδικό πρόγραμμα απορρύπανσης και περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης

· Καταδικάζει κάθε προσπάθεια εισαγωγής της καύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο

· Έναντι των θηριωδών εγκαταστάσεων κεντρικής διαχείρισης, υποστηρίζει τη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, στηριγμένη στην αρχή της εγγύτητας και με εργαλεία την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση - ανακύκλωση, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης



Αποφάσισε τις παρακάτω κοινές δράσεις:



· Μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, που θα συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει προαναγγελθεί για την περίοδο μετά το Πάσχα

· Παναττική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, περί τα μέσα - τέλος Μαΐου

· Μαζική συμβολική δράση στην περιοχή της Φυλής, σε συνεννόηση με τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας – Δυτικής Αττικής

Καλεί:

τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους ενεργούς πολίτες της Αττικής που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία της παναττικής ανοιχτής διαβούλευσης, συνεννόησης και κοινής δράσης να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosynat@gmail.com, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία λίστα επικοινωνίας, ειδικά για το σκοπό αυτό. Με την ολοκλήρωσή της, η λίστα επικοινωνίας θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.



Αθήνα, 19.04.2011

Την Πέμπτη 14/4, πραγματοποιήθηκε στον ΕΚΧ “Βοτανικό Κήπο” της Πετρούπολης εκδήλωση - συζήτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική, με θέμα: “Καύση: άλλο ένα έγκλημα στη Φυλή”. Παραβρέθηκαν μέλη επιτροπών αγώνα και άλλων συλλογικοτήτων από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, την Κερατέα, το Γραμματικό - Μαραθώνα, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της Αττικής.

Υπήρξε καθολική καταδίκη του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και του τρόπου με τον οποίο επιδιώκεται να υλοποιηθεί στη Φυλή, στην Κερατέα και το Γραμματικό. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η καταδίκη της διαφαινόμενης εισαγωγής της καύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο. Ενώ διάχυτη ήταν η διάθεση για την παραπέρα ανάδειξη του υπερτοπικού χαρακτήρα του προβλήματος και τη διεύρυνση του αγώνα σε παναττικό επίπεδο, με τους πιο πρόσφορους τρόπους. 

Με βάση τα παραπάνω, και με την ιδιότητα των διοργανωτών της συγκεκριμένης συζήτησης, ο “Βοτανικός κήπος” Πετρούπολης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει τις επιτροπές αγώνα και τις συλλογικότητες της Αττικής, που εμπλέκονται ή απλά ενδιαφέρονται για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε:

Συνάντηση
την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ., 
στο “Βοτανικό Κήπο” της Πετρούπολης 

με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης κοινών δράσεων.

15/4/2011
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “Βοτανικός Κήπος”


Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, Kυρ 17 Απρ

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11.00 το πρωί πραγματοποιηθήκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ΧΥΤΑ Φυλής, στα Άνω Λιόσια.


Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό:










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ,ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!ΩΣ ΕΔΩ!ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!εξω οι εργολαβοι απο τα σπιτια μας!υπαρχουνε λυσεις!