LAVREOTIKI TV : ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ;

Watch live streaming video from lavriotv at livestream.com

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 11ης ΜΑΙΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι οικοδόμοι,
εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες.
Με νέα δύναμη, μαχητικότητα και πίστη στο δίκιο του Αγώνα μας
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ
Συγκέντρωση Λαύριο Άγαλ. Μετ/ρυχων 10:30π.μ



Συνάδελφοι, μετά την 1η Μάη ήμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Όσο Τρόικα και κυβέρνηση μαζεύουν δις ευρώ και εξαγγέλλουν βάρβαρα μέτρα τόσο η ζωή μας γίνεται χειρότερη, οξύνεται η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης που έχουν την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνος σκοπός αυτών των μέτρων είναι να αβγατίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, για να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Η συγχώνευση νοσοκομείων, το κλείσιμο σχολείων, έχουν στόχο την απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην κοινωνία, με σκοπό από την μια να κάλυψη τα κενά που θα υπάρξουν ο ιδιωτικός τομέας και από την άλλη να πριμοδοτείτε το κεφάλαιο με δις ευρώ.
            Ετοιμάζονται να κόψουν τις επικουρικές συντάξεις, ενώ ο λεγόμενος εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων σημαίνει και κόψιμο του ΕΚΑΣ, ενώ θα μπει μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις και σε αυτές της χηρείας κ.α. Μέσα στον Μάη αρχίζει η συζήτηση για το κόψιμο των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μαζί και οι οικοδόμοι θα φορτωθούν 5 και 10 χρόνια δουλειάς.
Το ξεπούλημα, απ’ ότι έχει μείνει, της δημόσιας περιουσίας σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, θα φέρει έκτος των άλλων απολύσεις των εργαζομένων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.
Σε αυτό τον γολγοθά οδηγούν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να εξασφαλίσουν 76 δις ευρώ μέχρι το 2015.
Συνάδελφοι, αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Ακόμα και αν υπάρξει μια πρόσκαιρη ανάκαμψη ξανά θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε το μάρμαρο για να μεγαλώσει η κερδοφορία τους, για να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτή είναι η αρρώστια του συστήματος που δεν παίρνει γιατρειά παρά μόνο με την ανατροπή του. Σε αυτές τις συνθήκες, η κρίση στην οικοδομή βαθαίνει, το μεροκάματο γίνεται δυσεύρετο. Χιλιάδες συνάδελφοι, δεν βρίσκουν δουλειά. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας μεταξύ 2007 και 2010 είναι πλέον στο 75%. Δεν χωράνε αυταπάτες. Η όποια ανάκαμψη κι αν έρθει θα είναι πρόσκαιρη και σε βάθος χρόνου. Τα 400-500χιλιάδες διαμερίσματα που είναι απούλητα, η οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανεργία στο σύνολο των εργαζομένων που έχει σκαρφαλώσει στο 15%, έστω και με τον τρόπο του την μετράνε, κάνουν απαγορευτικό στην λαϊκή οικογένεια να αγοράσει σπίτι. Τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει. Η κυβέρνηση χρειάζεται λεφτά για να κλείνει τρύπες των πολυεθνικών. Έτσι μια σειρά έργα έχουν μείνει στην μέση και άλλα δεν έχουν αρχίσει. 
Συνάδελφοι, η ελπίδα είναι στους αγώνες, η ελπίδα είναι στην ενίσχυση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, στην συγκρότηση του ισχυρού μετώπου με τους αυτοαπασχολούμενους, και τους μικροαγρότες για την ανατροπή της βαρβαρότητας του κεφαλαίου. Τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, έχουν απόλυτα ευθυγραμμιστεί. Όποιο μείγμα πολιτικής κι αν εφαρμόσουν το σίγουρο είναι ότι θα είναι εις Βάρος του λαού. Τώρα πρέπει να τα εγκαταλείψει η εργατική τάξη και όποιες δυνάμεις κάνουν παζάρια μαζί τους και διαλαλούν ότι μπορεί να σωθεί η εργατική τάξη χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.
ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός παίζει τον ρόλο που του έχει αναθέσει κεφάλαιο, εργοδοσία και κυβέρνηση. Η κήρυξη της Απεργίας δεν μπορεί να είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν το ξεπούλημα της εργατικής τάξης. Έχουν στόχο την υπονόμευση των αγώνων της εργατικής τάξης. Την ίδια ώρα που κήρυξαν απεργία λένε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ασαφείς και μονόπλευρα. Δεν είδαν, δεν κατάλαβαν τίποτα από την εξαθλίωση των εργατών, δεν κατάλαβαν πως το κεφάλαιο συσσώρευσε τεράστια πλούτη από την εκμετάλλευση των εργατών. Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι με την δική τους συμφωνία καταργούνται συλλογικές συμβάσεις. Με την δική τους συμφωνία πάγωσαν οι αυξήσεις των συλλογικών συμβάσεων. Αυτό που κατάλαβαν είναι να πληρώνουν ίσια εργάτες και κεφάλαιο. Τώρα χωρίς δισταγμούς, να τους εγκαταλείψουμε, τώρα να τους αποδυναμώσουμε, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ. Η εγκατάλειψη αυτών των δυνάμεων είναι ποιοτικό βήμα για την εργατική τάξη, οδηγεί μπροστά.
Με μαζικότητα, μαχητικότητα, παίρνουμε όλοι μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Λαύριο Αγαλ. Μετ/ρύχων 10:30π.μ, ετοιμαζόμαστε για νέους πολύμορφους αγώνες. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
·        Κατοχύρωση ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
·        Καμιά εξαίρεση από την λίστα των Βαρέων & ένταξη νέων επαγγελμάτων.
·        Κατάργηση ελαστικών  μορφών απασχόλησης.
·        Κατώτερος μισθός 1400 ευρώ
·        Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ
·        Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
·        Μετρα προστασίας των ανέργων
·        Έκτακτο επίδομα στον κλάδο 1120 ευρώ.
·        Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας-πρόνοιας. Να καταργηθούν οι εισφορές στον κλάδο υγείας για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες.
·        Κατάργηση των 5 ευρώ και Κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
·        Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένεια του.



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 10:30Ππ.μ Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Δεν υπάρχουν σχόλια: